Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

28-6-2003; Betreft wedstrijdverslag 73e Gauloises Dutch TT, TT Circuit Assen

HENK VAN DE LAGEMAAT (16E) RUIKT AAN EERSTE WK-PUNT TIJDENS NATTE DUTCH TT

SLECHT ZICHT IN OPENINGSFASE EN STERKE SLOTFASE VAN KATJA PEONSGEN (18E)

De 7e Grand Prix van GP-seizoen 2003, de Dutch TT, was een hectische en succesvolle voor het Dark Dog Molenaar Honda team. Hoewel we graag dat zo fel begeerde eerste WK-puntje hadden meegepikt , reageerde teambaas Arie Molenaar, die zijn protégé Henk van de Lagemaat 7 ronden lang in de WK punten op de 15e plaats had zien strijden. Blij was Molenaar ook voor zijn Katja Poensgen, die zich in navolging van Catalunya (en eerder in Suzuka en Welkom) wederom wist te kwalificeren, waarmee de Duitse weer een broodnodig portie wedstrijdritme kon opdoen. Ruim 130.000 motorsportfans genoten tijdens de 73e editie van de Gauloises Dutch TT met volle teugen van twee zonovergoten trainingsdagen en een spannende maar jammer genoeg regenachtige wedstrijddag. Henk van de Lagemaat genoot van de aandacht van het publiek en van de media. De sympathieke coureur uit de provincie Utrecht gaf deze week bijna 50 interviews en beleefde een ware TT-gekte rondom zijn persoon. Van handtekeningensessies voor Riders for health, TV-interviews voor SBS6, RTL 4, NOS Studio Sport, RTYV Drenthe, NOS Langs de Lijn en alle landelijke dagbladen en persagentschappen. Het was enorm druk. Jammer dat ik het TT-publiek, de kijkers, lezers, luisteraars en natuurlijk mijn team en sponsors niet met het behalen van een WK-punt heb kunnen belonen voor hun steun. Ik reed in de punten, en dat voelt goed. Ik heb er aan geroken, en die geur herken ik nu. Een goed uitgangspunt voor de 9 GP s die nog komen , aldus Van de Lagemaat.

Het waren dit jaar de échte TT-fans die in grote getale naar Assen waren getogen. Want na de publieksinvasie van vorig jaar, bleven de motorsportliefhebbers op de wedstrijddag nu alle 90.000 achter de hekken. Dat was top. En het blijkt dat er gewoon veel meer goede TT-fans zijn dan race-hooligans. Het publiek gedroeg zich voorbeeldig, en ik was nog getuige van een actie waarbij publiek zelf mensen die over de hekken wilde klimmen terughaalden. Een pluim voor alle TT-fans , meldde Henk van de Lagemaat na het zien van de MotoGP-race. Kort daarvoor was ook hij zelf aan een WET-race gestart. Die natte race was eigenlijk iets waar ik op gehoopt had, maar achteraf moet ik concluderen dat her niet is uitgekomen wat ik verwacht had. In de eerste helft van de race ging het goed. Ik had een hele slechte start, maar kwam in de eerste bochten en eerste ronde al 10 plaatsen naar voren, direct van de 27e naar de 18e plaats. Ik voelde me letterlijk en figuurlijk als een vis in het water. Halverwege de race lag ik in de clinch met Toni Elias. Daar kon ik maar niet voorbij komen. Ik zat er een paar keer al half naast, maar kwam net wat te kort. Mijn tempo stagneerde daardoor en vervolgens reed ik de 2e helft van de race een te laag tempo. Mijn tijden zakten, en ik kon mijn ritme niet hervinden. Het leek wel of ik te veel bezig was met uitrijden, punten pakken, niet vallen, noem maar op. Toen ik het bord 15 zag dacht ik, die plak is binnen . Mijn monteurs gaven aan dat ze op me inliepen. Ik zette daarna wel aan, maar het ging te geforceerd en niet soepel genoeg, wat op een natte baan juist noodzakelijk is. Nohles, die eerder gevallen was, liep op me in, kwam langszij en ik kon niet aanpikken. Daarmee zag ik mijn eerste WK-punt uit mijn handen glippen. Maar ik heb er aan geroken en het smaakt naar meer , aldus Van de Lagemaat, die blij is dat hij volgende week (13 juli) in Donington in alle rust zijn volgende GP kan rijden. De TT was geweldig, en nog fraaier dan in al die andere jaren. Het was ook mijn mooiste TT tussen de Grand Prix-mannen tot dusverre, en mijn beste, hoewel de EK-overwinning van vorig jaar nog steeds mijn allerbeste herinnering is , besluit Henk, voor wie het circuit van Donington Park in de Britse Midlands wederom een geheel nieuwe baan is.

Voor Katja Poensgen verliep de TT naar wens. De trainingen zoals gepland met een kwalificatietijd die ze keer op keer met veel vechtlust wist aan te scherpen en een natte race, waarvan ze veel verwachtingen had. Katja had immers een aantal jaren geleden in de MUZ EK-race een podiumplaats in de natte race in de wacht gesleept. Maar dat kwam er nu niet van. Ik dacht dat de regen gunstiger voor me zou uitpakken, maar ik heb in het begin veel te veel laten liggen. Er viel achter aan het veld ook bijna niet te rijden met de opspattende regen van de wielen van de concurrentie. Het was net alsof je in de sauna onder de douche stond, zo mistig en nat. Ik reed soms puur op gevoel in de spray , zonder het gevoel dat je wist waar je reed. Naarmate de race vorderde en het veld uit elkaar getrokken werd het zicht beter en kon ik pas goed in mijn ritme komen. Aan het einde van de race reed ik zelfs dezelfde rondetijden als Henk. Ja, met de 18e plaats ben ik best tevreden , glunderde Katja, die net als haar teamgenoot ook enorm in het licht der schijnwerpers van de media stond, vooral met het oog op haar thuis Grand Prix in het Duitse Sachsenring op 27 juli.

Uitslag 250cc race:


1. Anthony WEST AUS 41'57.413 Team Zoppini Abruzzo


2. Franco BATTAINI ITA 42'00.400 Campetella Racing


3. Sylvain GUINTOLI FRA 42'08.074 Campetella Racing


4. Manuel POGGIALI RSM 42'11.573 MS Aprilia Team


5. Sebastian PORTO ARG42'24.030 Telefonica Movistar jnr Team


6. Roberto ROLFO ITA 42'29.361 Fortuna Honda


7. Erwan NIGON FRA 43'11.610 Equipe de France - Scrab GP


8. Christian GEMMEL GER 43'22.071 Kiefer Castrol-Honda Racing


9. Hugo MARCHAND FRA 43'33.572 Equipe de France - Scrab GP


10. Johan STIGEFELT SWE 43'33.683 Team Zoppini Abruzzo


11. Alex DEBON SPA 43'53.662 Troll Honda BQR


12. Jakub SMRZ CZE 43'54.392 Elit Grand Prix


13. Toni ELIAS SPA 44'00.640 Team Repsol Telefonica Movist


14. Alex BALDOLINI ITA 44'00.934 Matteoni Racing


15. Klaus NÖHLES GER 42'01.894 1 lap 1 Aprilia Germany


16. Henk vd LAGEMAAT NED 42'22.303 1 lap Dark Dog Honda Molenaar


17. Hector FAUBEL SPA 42'40.729 1 lap Aspar Junior Team


18. Katja POENSGEN GER 42'50.355 1 lap Dark Dog Honda Molenaar


19. Jan BLOK NED 43'21.001 1 lap MRTT


20. Christian PISTONI ITA 43'30.927 1 lap Yamaha Kurz


21. Arie VOS NED 43'30.976 1 lap J&E Sports Kunstgras


22. Hans SMEES NED 43'31.320 1 lap Performance Racing


23. Joan OLIVE SPA 42'48.969 2 laps Aspar Junior Team


24. Chaz DAVIES GBR 42'55.368 2 laps Aprilia Germany

250cc WK-stand na 7 van de 16 GP s:


1. Poggiali, 101; 2. Rolfo, 86; 3. Elias, 84; 4. De Puniet, 81; 5. Nieto, 81; 6. West, 78; 7. Battaini, 78; 8. Porto, 64;

Raymond Schouten schuift onderuit

De Nederlandse Wild Card coureur Raymond Schouten is vandaag tijdens de Dutch TT in Assen te val gekomen. De 18-jarige coureur trok zijn motorfiets in de 10e ronde onderuit maar bleef ongedeerd. Raymond: Ik baal als een stekker! Ik had een goede start en had de aansluiting met een grote groep coureurs. Het ging gelijk lekker, al had ik wel weinig grip.. Ik kon naar Leon Camier toerijden maar toen trok ik mijn motorfiets onderuit. Ik baal hier heel erg van, ik lag 22e en er had een mooi resultaat ingezeten. Toch mag ik niet ontevreden zijn over het verloop van het gehele weekend, de trainingen gingen goed en ik ben erg tevreden over mijn snelste rondetijd, alleen erg jammer van de wedstrijd.

DARK DOG HONDA MOLENAAR

Official Sponsors

DARK DOG ENERGY DRINKS DUTCH ORIGINALS FURNITURE VOLVO VAN DIJK SENT WANINGE TRUCK SERVICE VENICE BEACH CLOTHING LUMEN EYEWEAR HONDA

Technical Sponsors

HRC - DUNLOP MOTUL PVM BRAKING CASE CARBONE LORRAINE

Official Suppliers

VOLVO - VERHEIJDEN HUNTJES ADVOCATEN EPPING HOTEL & CATERING A&R TRANSMISSION LDP LEE VAN DAM PRODUCTIONS


************