Wilux Benelux en Minardi samen aan de start

Woerden, 26 juni 2003. Vanaf de komende Formule 1-Grand Prix van Europa, op

29 juni op de Nürburgring in Duitsland, werkt Wilux Benelux, leverancier van douchecabines en ligbaden in het midden- en topsegment, samen met het Minardi Formule 1 team en dus ook Nederlands succesvolste Formule 1-coureur Jos Verstappen. Het logo van Wilux en de toevoeging "Bathroom pleasure" zullen niet alleen op de Minardi Formule 1-bolide te zien zijn, maar tevens het racepak en de helm van de Limburgse topcoureur en zijn teamgenoot Justin Wilson sieren. Voor klanten zullen er rondom elke Grand Prix interessante promotie-acties georganiseerd worden, die via de media worden aangekondigd.

Voor Wilux, een organisatie met een jaaromzet van zo'n 60 miljoen Euro en rond de 180 medewerkers en export van sanitair naar 28 landen wereldwijd, is de samenwerking met Minardi een logische stap. Directeur R. Wildschut verklaart: "In het verleden is Wilux actief geweest als sponsor in onder andere de motorsport en profvoetbal via

FC Utrecht. Nu vinden we het, dankzij onze sterke marktpositie en ondanks de recessie, de tijd om door te groeien naar het allerhoogste niveau in sportsponsoring. De samenwerking met Minardi in de Formule 1 lag daarbij voor de hand. Wij geloven als bedrijf onvoorwaardelijk in de capaciteiten en mogelijkheden van het team, dat wij daarin graag ondersteunen."

Jos Verstappen, die op de Nürburgring zijn honderdste Formule 1-Grand Prix rijdt, is de succesvolste Nederlandse Formule 1-coureur uit de geschiedenis. De coureur kwam eerder ondermeer uit voor de renstallen van Benetton, Tyrrell, Stewart en Arrows en rijdt dit seizoen voor het Italiaanse Minardi-team. "Een Nederlandse coureur bij een Italiaans team is voor ons een ideale combinatie", zegt directeur Wildschut van Wilux. "Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland, maar het ontwerp van ons sanitair komt uit Italië, waar we in San Donà di Piave nabij Venetië ook een eigen bedrijf hebben."

De samenwerking tussen Wilux Benelux en Minardi wordt op een aantal manieren in beeld gebracht. Zo zal Jos Verstappens Formule 1-bolide worden afgebeeld op de Wilux-vrachtwagens, die door heel Europa rijden. In showrooms van sanitairspecialisten waar Wilux wordt verkocht, zullen posters en andere reclame-uitingen verschijnen. Ook zal er rondom iedere Formule 1-Grand Prix een actie plaatsvinden, waarbij klanten niet alleen kunnen rekenen op een aantrekkelijk prijsvoordeel op Wilux-producten, maar ook in het bezit kunnen komen van exclusieve artikelen, gerelateerd aan de Formule 1 en Minardi. Directeur Wildschut van Wilux Benelux verklaart: "Wij zijn er trots op dat we samen met Minardi aan de start kunnen staan en hopen op een succesvolle samenwerking!"


---

Voor de redactie (

Ingezonden persbericht