Provincie Friesland

PERSBERICHT

Informatiemarkt Boerderij+Landschap de Attema Sate, Yntemapolder 2

zondag 29 juni in Gaastmeer
12-18 uur
gratis toegang

Alles wat u wilt weten over de boerderij leest, ziet en hoort u.op de boerderij. De Informatiemarkt Boerderij+Landschap vindt zondag 29 juni plaats in Gaastmeer ('Attema Sate', Yntemapolder 2).

Boerderij+Landschap is een informatiemarkt met een sterk regionaal karakter. Boerderij+Landschap bestaat uit een deskundig informatiecentrum, de tentoonstelling 'Neem nou de boerderij' over historische boerderijen en de BoerderijenMarkt met een provinciaal aanbod van boerderijen die te koop of te huur zijn.

Deskundig advies in het informatiecentrum

Op de markt krijgt de bezoeker direct antwoord op alle vragen over architectuur, restauratie of aankoop van een boerderij. Architecten en historici die goed bekend zijn met de typische kenmerken van de bouwkunst van de boerderijen uit deze streek adviseren en informeren de (toekomstige) bewoners. Dit keer zijn aanwezig Monumentenwacht Fryslân, Ellen ten Boom, restauratie-architect Rein Hofstra en de heer mr. W.M. Sturms secretaris ad interim van de Boerderijenstichting Fryslân, Stichting tot Behoud van Saten en Staten.

Tentoonstelling 'Neem nou de boerderij'

Naast advies kan men ook de tentoonstelling 'Neem nou de boerderij' bekijken: een bijzondere tentoonstelling over historische boerderijen en de regionale plattelandscultuur samengesteld door Stichting Historisch Boerderij-Onderzoek. Veel foto's van allerlei boerderijen in Nederland.

BoerderijenMarkt

Op de BoerderijenMarkt zijn boerderijen te koop en te huur aangeboden voor potentiële kopers of huurders van een boerderij in de regio. Op de informatiemarkt Boerderij+Landschap zijn vele beschikbare boerderijen in de provincie in kaart gebracht.
---