Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
23 juni 2003 p075

---


29 juni feestelijke opening op Limosterrein

PROJECT-INFORMATIECENTRUM OP LOCATIE

Op zondag 29 juni om 13.00 uur opent wethouder Paul Depla, samen met omwonenden en de drumfanfare van de Luchtmachtkapel, het Informatiecentrum Limos. Van 13.00 tot 15.30 uur is er de mogelijkheid om het centrum te bezichtigen, de presentaties van bewonersgroepen te bekijken en informatie te verzamelen. Op dit moment is het Voorlopige Ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte van het Limosterrein vooral interessant. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

In het Informatiecentrum kunnen toekomstige bewoners, omwonenden en andere belangstellenden terecht met al hun vragen over de Limos. Verder zijn er tentoonstellingen en is het centrum vertrekpunt voor excursies en rondleidingen op het terrein. Het centrum herbergt ook ontmoetings- en activiteitenruimtes voor de bewonersgroepen.

Openbare ruimte
Actueel zijn de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte op de Limos. In het Voorlopig Ontwerp zijn de ontsluiting van het park, het voetgangers- en fietsersnetwerk en het parkeren op de Limos verder uitgewerkt. Tijdens de opening is er gelegenheid om het ontwerp te bekijken en vragen te stellen aan het ontwerpteam van de gemeente Nijmegen.

Herinrichting
De herinrichting van het Limosterrein is in veel opzichten een bijzonder project. Ruim 90 jaar was dit terrein tussen de Spoorbuurt, de Groesbeekseweg en de Gelderselaan een afgesloten kazernegebied. Na het vertrek van de militairen in 1995 kwam een uniek groen en centraal gelegen gebied van maar liefst veertien hectaren groot weer beschikbaar voor de stad. Het voormalig militair terrein verandert in een groene wijk met woningbouw in fraaie architectuur, nieuwe functies voor de kazernes en een recreatief wijkpark. Het park wordt onderdeel van het netwerk van routes voor fietsers en voetgangers in aanliggende wijken. Op deze manier vormt de nieuwe wijk een harmonieus geheel met de omringende buurten en ontstaat er een locatie met het karakter van een stadslandgoed.

Open planproces
Al deze toekomstige veranderingen zijn van grote invloed op de buurt. Vanaf het begin hebben omwonenden en betrokkenen zich georganiseerd, zich ingezet en meegedacht over de toekomstige bestemming en de effecten op het woonklimaat in hun buurt. Om volwaardig aan het open planproces te kunnen deelnemen, richtten bewoners en betrokkenen de Kerngroep Limos op. Hierin zitten vertegenwoordigers van bijna alle bewonersorganisaties, die zich vanaf 1995 hebben ingezet. De Kerngroep is direct betrokken bij het overleg rondom het Limosterrein tussen de betrokken projectontwikkelaars, woningcorporaties en de gemeente Nijmegen.

Openingstijden en bereikbaarheid
Informatiecentrum Limos is iedere woensdag en donderdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur en op elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 15.00 uur. Ondanks de vele werkzaamheden op het terrein, blijft het centrum altijd goed bereikbaar via de toegang aan de Postweg (volg de verwijsborden). Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.