Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Boxtel, 20 juni 2003

Show met bijzondere fietsen op nieuwe Bike Experience OPEN DAG KLEINE AARDE DRAAIT OM FIETSPLEZIER

De Kleine Aarde organiseert op zondag 29 juni haar jaarlijkse Open Dag. Onder het motto De Kleine Aarde steelt de show, zet De Kleine Aarde haar nieuwe attracties zoals de fietstestplaats Bike-Experience, de kunstroute en de voedingstentoonstelling in het zonnetje. Verder is er een grote infomarkt, vrolijke kinderactiviteiten en heerlijke eco-catering. Muziek en theater zorgen voor de feestelijke omlijsting. De Open Dag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur aan Het Klaverblad 1 in Boxtel. Toegang is gratis.

De Kleine Aarde, hit Centrum voor een Duurzame Leefstijl, legt alle attracties in het prachtige Eco-park op een presenteerblaadje. Er zijn gratis rondleidingen door de verschillende ecologische voorbeeldtuinen. Nieuw dit jaar is de rondleiding duurzaam bouwen, de pas geopende kunstroute Kunst natuurlijk en de interactieve tentoonstelling over voeding.

Francis Parr swingt s middags de pan uit met soulmuziek. Het Boxtheater speelt de straattheatervoorstelling Spiegelreflex en Djembigroep Tamtam trommelt spannende muziek. Hoogtepunt van de dag, om 12.00 uur, is een wervelende fietsshow met bijzondere fietsmodellen voor het vervoer van kinderen. Bij de fietstestplaats Bike-Experience staan de hele dag verschillende van deze modellen klaar om uit te proberen. De verwende levensgenieter kan aansluiten voor een ritje in de milieuvriendelijke Wielertaxi. Op de infomarkt presenteren ruim 35 deelnemende organisaties duurzame producten en diensten: Fair Trade producten, stoffen en kleding, waterbesparende artikelen, zonnestroomsystemen, duurzaam hout en smakelijke EKO-producten.

De Kleine Aarde organiseert tijdens de Open Dag verder introductie-workshops op het nieuwe cursusprogramma onder andere: de eetbare siertuin, de ecologische moestuin, natuurvriendelijke kunstschildersverf maken en koken. Kinderen kunnen zich verheugen op de capriolen van clown Toetje en de geheimzinnige verhalenverteller in de Wilgenhut. Verder staan er schilderen, schminken, waterdiertjes zoeken en de Natuurpad-speurtocht op het programma. Peter Pan Catering zorgt voor heerlijke ecologische drankjes en hapjes.

Meer informatie over het programma, aanvangstijden en deelnemende standhouders is beschikbaar op: www.dekleineaarde.nl, of via tel. (0411) 68 49 21. De Ekobus, pendelt tussen het station en Eco-park: tel. (06) 269 726
05.

---
Voor meer informatie en een digitale foto kunt u bellen met De Kleine Aarde, Marina de Bekker, medewerker communicatie of Maike Nelissen, hoofd Publieksterrein. Tel. (0411) 68 49 21.

Met vriendelijke groet,
De Kleine Aarde, Centrum voor een duurzame leefstijl

Marina de Bekker
projectmedewerker communicatie

tel.: (0411) 68 49 21/66 10 96 (doorkiesnr.)
E-mail: m.debekker@dekleineaarde.nl
website: www.dekleineaarde.nl

Postbus 151, 5280 AD Boxtel
Bezoekadres: Het Klaverblad 1, 5283 TV Boxtel
Tel.: (0411) 68 49 21
Fax: (0411) 68 34 07