Nieuw-Vlaamse Alliantie


Ronduit N-VA! roept spoorbonden op tot sympathieke geste naar jongeren (18/06/03)

Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de N-VA, roept de spoorbonden op om hun 24-urenstaking van 29 juni minstens enkele uren uit te stellen gezien de afsluiting van Rock Werchter. Zulke geste zal volgens de N-VA jongeren enkel winnaars kennen. Enerzijds kunnen naar schatting 20.000 jongeren veilig en vlot naar huis. Anderzijds kunnen de spoorbonden enkel maar sympathie verwerven bij duizenden huidige en toekomstige klanten van het spoor.

Tienduizenden studenten zitten momenteel in volle examenperiode en worden door de stakingsactie beknot in hun mobiliteit. Voor velen is Rock Werchter immers een aangename verpozing na de examens, voor sommigen zelfs tussen de examens door. Heel wat minder aangenaam wordt het wanneer duizenden onder hen niet tijdig terug thuis geraken of door de stakingsactie gewoon verstek moeten laten gaan voor het concert.

Ronduit N-VA! roept de spoorbonden dan ook op om rekening te houden met de jongeren en hun stakingsactie minstens te verdagen. Hebben de bonden hier geen oren naar of verkeren ze in de volstrekte onmogelijkheid om het aanvangsuur van de stakingsactie te verdagen, dan suggereren de jongeren van de N-VA om een betaalstaking te houden en de jongeren zo veilig, vlot én gratis op hun bestemming te brengen.

Auteur:
Koen Vaneecke, voorzitter Ronduit N-VA!
Ronduit N-VA!

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be