Gemeente Helden

Samen praten over het Sportbeleid op 26 juni 2003 in de Houbereij, Kerkstraat, Panningen van 19.30 tot 22.00 uur: de commissie Ruimte en Sport organiseert samen met de Sportraad op 26 juni a.s. een bijeenkomst voor alle sportverenigingen, ongeorganiseerde sporters en andere geïnteresseerden voor de nieuwe Sportnota.
De gemeente gaat haar sportbeleid bepalen voor de komende tien jaar. Er zullen enkele ontwikkelingslijnen worden getrokken. Die zijn bepalend voor de toekomst van de sport in Helden. Vooraf wil de Gemeenteraad graag de mening horen van de sporters, maar ook van andere belangstellenden. Hoe denkt u over enkele centrale vraagstukken? Laat uw stem horen en geef mee richting aan de sport in Helden. Kom op 26 juni naar de Houbereij.

Thema´s
De gemeenteraad van Helden stelt vijf themas centraal, waarover de raad kaders wil stellen:


1. Beleid rond accommodaties

2. Beleid rond vrijwilligers

3. Subsidiebeleid

4. Breedtesport en topsport

5. Maatschappelijke functie van de sport.

Deze thema´s worden op die avond eerst per thema besproken in kleine groepjes. Iedereen kan het thema kiezen dat hem/haar aanspreekt en een eigen inbreng leveren.
De uitkomsten van deze ronde-tafel-gesprekken worden vervolgens plenair besproken. Iedereen hoort dan hoe over de andere themas wordt gedacht en kan daarop reageren. De gemeenteraad hoort welke accenten de sportwereld wil leggen in het sportbeleid. De leiding van deze avond is in handen de directeur van het Huis voor de Sport, de heer Jack Opgenoord. Deze besluit de avond met een uiteenzetting over maatschappelijke ontwikkelingen waarmee een toekomstgericht sportbeleid rekening zou moeten houden.

Schriftelijk reageren
Bent u niet in de gelegenheid om deze avond bij te wonen of wilt u buiten de vijf genoemde thema´s iets kwijt wat voor u van belang is voor het toekomstige sportbeleid, dan is het mogelijk een schriftelijke reactie te sturen naar de Griffie gemeente Helden, Postbus 7000, 5981 CC Panningen. De uiterste termijn hiervoor is 15 juli 2003. De reacties worden geïnventariseerd en verwerkt in de adviezen richting raad. De raad stelt uiteindelijk de kaders vast.

Informatie
Informatie kunt u inwinnen bij de raadsgriffie*) of bij de Sportraad.
*) De raadsgriffie is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur onder tel.nr. (077) 306 68 42.

29-6-2003 11:03