STICHTING PROMOTIE DEN HAAG


Programmering Parkpop bekend

De organisatie van Parkpop heeft de programmering rond door Youssou N'Dour, De La Soul, Kathleen Edwards, 16 Down, Luka Bloom en An Pierlé te boeken voor een optreden op zondag 29 juni op de bühnes van Parkpop in het Haagse Zuiderpark.

Eerder werd al bekend dat Krezip, Brainpower, Ska-P, Ozomatli, Morgan Heritage en VanKatoen gaan optreden tijdens de 23e editie van Parkpop. Met gemiddeld zo'n 375.000 bezoekers per jaar is Parkpop het grootste gratis te bezoeken openlucht festival van Europa. Parkpop heeft uiteraard ook dit jaar een festivalmarkt. Diverse artiesten gaan signeren bij de stands van Free Record Shop, LiveXS en Radio 3FM, waar het dit jaar tevens mogelijk is om een eigen CD samen te stellen met daarop songs van artiesten die dit jaar optreden tijdens Parkpop.

'Locals Only'-podium (presented by Haagse Hogeschool) Inmiddels zijn zeven van de acht bands bekend die gaan optreden op het nieuwe 'Locals Only'-podium tijdens Parkpop. Lezers van het muziekblad LiveXS en bezoekers van deze website (www.livexs.nl) konden sinds 1 april hun favoriete band aanwijzen uit de 41 bands die tussen februari 2002 en maart 2003 in de 'Locals Only'-rubriek in LiveXS als Local Heroes werden aangewezen. Rapid Notion is de populairste band onder de Local Heroes gebleken met 616 stemmen, gevolgd door A Day's Work (566 stemmen), Fools Fatal (442), Blues Brother Castro (424), Kouwe Makkers (409) en Wowbeggar (352). Naast deze zes bands, zal ook Corey te zien zijn op het 'Locals Only'-podium. Als winnaar van de Grote Prijs van Nederland (categorie RnB) mag zij afsluiten. Wie de achtste band op dit podium wordt, wordt bepaald tijdens de TV-finale van de TV West-actie 'Speel jij op Parkpop?' op 5 juni. In deze finale staan de winnaars van de vier voorrondes, waarvan de laatste twee plaatsvinden op 16 en 23 mei in de Haagse Hogeschool.

The day before...
Een dag voor het festival, zaterdag 28 juni, staat het Zuiderpark eveneens volop in het teken van muziek. Vanaf 13.00 uur vindt in het Openluchttheater Zuiderpark het festival 'Haags Pop Podium Live' plaats. De line-up van het festival bestaat uit lokale artiesten, zoals Bagga Bownz, Flight 505, Silverlake en Coup deVillz. De organisator van het evenement is Stads Radio Den Haag. Tijdens het benefietfestival wordt geld ingezameld voor Warchild Nederland. 'Haags Pop Podium Live' is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over deze activiteit: www.haagspoppodium.nl.