Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 29 juni 2003

TanjaRijsman 06-51649195

Aanhouding wegens verduistering

Jongeman probeert 'verloren' kleding in te leveren

Enschede

Bij een winkel aan het Van Heekplein probeerden gistermiddag rond 16.00 uur twee meisjes van 15 jaar kleding te retourneren. Even daarvoor had de koper van de kleding aan de bedrijfsleider van de kledingzaak doorgegeven dat hij zijn tas was kwijtgeraakt. De jongedames handelden te goeder trouw, zij leverden de kleding in namens een 17-jarige Enschedeër. De jongeman had de tas gevonden en probeerde via de meisjes het geld dat de kleding waard was te innen. Dankzij de oplettendheid van de caissières werd de truc doorzien. De jongeman is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is met een HALT-afdoening huiswaarts gestuurd. (03-085745)

Woninginbraak

Politie houdt woninginbreker aan

Almelo

Een 54-jarige man uit Almelo meldde bij de politie dat er was ingebroken in de woning van zijn buren aan de Gebroeders van Doorenstraat. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Een getuige had de inbreker gezien en kon een duidelijk signalement geven. Het bleek een bekende van de politie te zijn, waarop een 30-jarige man uit Almelo is aanhouden en meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (03-085839)

Gestolen vrachtwagen terecht

Politie houdt verdachte bestuurder aan

Op 28 juni deed de eigenaar van een vrachtwagen aangifte van diefstal. De vrachtwagen, een DAF met het kenteken VR-82-ZB, werd in een loods aan de Weijinksweg in Hengelo aangetroffen. De bestuurder een 29-jarige man uit Enschede werd aangehouden. De politie vermoedt dat hij bij de diefstal betrokken is. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. (03-085855)

Aanhouding inbreker

Politie houdt op heterdaad inbreker aan

Tijdens de surveillance treft de politie aan de Parallelweg in Haaksbergen een verdachte auto aan. Omdat de politie vermoedt dat de inzittenden bezig zijn met een inbraak wordt er postgevat. Rond 4.00 uur lopen twee mannen in de richting van de auto. Zij hebben inderdaad "buit" bij zich. Als de mannen de agenten opmerken gaan ze er van door. Een van hen weet hierbij te ontkomen, de tweede persoon een 26-jarige man uit Enschede wordt in de kraag gevat. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.


---- --