Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 12.10 uur

Gordelcontrole

WOERDEN Op zaterdagmiddag 28 juni werd een autogordelcontrole gehouden op de Wulverhorstbaan. Tijdens de controle tussen 16.00 en 17.00 uur bleken 17 bestuurders de verplichte autogordel niet te dragen. Zij kregen ter plaatse een bekeuring uitgereikt.

Alcoholcontrole

BREUKELEN Op zaterdag 28 juni werd in de avonduren op de Breukelerwaard een alcoholcontrole gehouden. Van 39 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek teveel te hebben gedronken.

Vrouw te water

BREUKELEN Op zondag 29 juni kreeg de politie rond 01.00 uur de melding dat een vrouw te water was geraakt aan de Scheendijk. Op de door getuigen aangegeven plaats troffen agenten twee mannen in een bootje aan die samen met een vrouw een andere vrouw boven water hielden. Met vereende krachten werd de vrouw op het droge gebracht. Het bleek een inwoonster van Breukelen te zijn (leeftijd onbekend) die na het nuttigen van alcohol ruzie kreeg met haar vriend en vervolgens het water ingesprongen was. De vrouw kon niet zwemmen en werd door kennissen gered. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht.

Lastige verdachte

MAARSSEN Op zondag 29 juni, omstreeks 01.25 uur controleerden agenten op het Harmonieplein enkele jongeren i.v.m. de openbare orde. Tijdens de controle ontstond onenigheid tussen enkele jongeren en werd er door een 20-jarige inwoner van Maarssen geslagen. De agenten pakten hem beet om het geweld te stoppen, waarop de verdachte weer een jongere sloeg. Hij werd door de agenten aangehouden waartegen hij zich hevig verzette. Tevens bedreigde en beledigde de verdachte de agenten. Ook deelde hij enkel trappen uit. In de politieauto gedroeg de verdachte zich agressief waardoor schade aan de auto ontstond. De verdachte werd voor nader onderzoek aan het bureau ingesloten.

Aanrijding letsel
HARMELEN Op zondag 29 juni werd de politie om 03.20 uur naar de Reijercopse Overgang gestuurd voor een aanrijding. Ter plaatse bleek een 18-jarige inwoner van Kockengen met zijn fiets van het viaduct te zijn afgevallen. Volgens getuigen was het slachtoffer van de trappers afgegleden met zijn voeten, het talud afgereden en in de struiken tot stilstand gekomen. Door de getuigen was hij vervolgens weer naar boven gebracht. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken schouder naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden overgebracht.