Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-06-2003
persberichten zondag 29 juni 2003 tot 12.00 uur

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Ongeval met letsel

ASSEN Zaterdagmorgen reed een 21-jarige man uit Groningen in een bestelbus over de A28. Ter hoogte van Assen raakte hij met de auto in de middenberm en botste tegen de geleiderail. Vervolgens kwam hij weer op de rijbaan terecht en raakte daar in een slip om vervolgens weer in de middenberm terecht te komen. Daarna sloeg de auto enkele malen over de kop. De bestuurder raakte niet gewond, een 20-jarige vrouwelijke inzittende liep en aantal kneuzingen op maar kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

SCHOONOORD Zaterdagmiddag reed een 33-jarige motorrijdster uit Hengelo (Gld.) over de Slenerweg. Daar haalde zij een voor haar rijdende auto in waarbij zij in de slip raakte en ten val kwam. Daarbij kwam zij tegen een tegemoetkomende auto aan die door een 38-jarige man uit Schoonoord werd bestuurd. Zij raakte hierbij gewond met o.a. een gebroken arm. Zij werd naar het SZE overgebracht.

HOOGHALEN Zaterdagmorgen reed een 25-jarige motorrijder uit Driebergen over de weg Laaghalen. Hij raakte daar in de linkerberm en botste tegen een boom. Hij werd naar het WZA overgebracht met onder meer een beenfractuur.

HOOGHALEN Zaterdagavond fietsen twee vrienden uit Beilen over het fietspad langs de Beilerweg. Daar raakten zij met de sturen in elkaar en kwamen te vallen. Eén van hen werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht.

SPIER Een 18-jarige man uit Wijster reed zaterdagmiddag met zijn auto over de Moraineweg. Hij twijfelde nog welke richting hij zou kiezen en lette meer op de kruising dan op het verkeer. Hij zag niet dat voor hem een auto stilstond waar hij achterop botste. Op dat moment stapte net een 30-jarige man uit Wijster uit die auto waardoor hij gewond raakte aan zijn hoofd. De wond werd in het ziekenhuis gehecht.

ERICA In de vroege ochtend van zondag reed een 24-jarige man uit Hattem met zijn auto over de A37. Ondanks de zeer dichte mist haalde hij toch een vrachtauto in. Toen hij plotseling voor hem twee koplampen zag opdoemen moest hij uitwijken waardoor hij in de naast de weg gelegen droge sloot terechtkwam. Hij en een inzittende kwamen er zonder letsel van af. Een andere inzittende, een man uit Hattem (leeftijd onbekend) werd met onbekend letsel naar het SZE overgebracht. De verklaring van de bestuurder:" Je blijft toch niet tot Zwolle achter een vrachtauto rijden".

Onder invloed
GIETEN Zaterdagmiddag zag een buschauffeur dat een man, die daarvoor als passagier in de bus had gezeten en onder invloed van alcohol verkeerde, in een auto stapte en daarmee wegreed. Hij alarmeerde de politie omdat de man stomdronken zou zijn. Later werd de man op een camping in de omgeving aangetroffen. Hij was dermate dronken dat hij niet in staat was te blazen. Er werd een bloedproef afgenomen door een arts. Het rijbewijs van de 48-jarige man uit Stadskanaal was al ongeldig verklaard.

SMILDE Zaterdagavond werd in Smilde een 28-jarige motorrijder uit Boijl aangetroffen terwijl hij teveel alcohol had gedronken. Hij reed op de Eekhoutswijk terwijl hij een alcoholpromillage had van 1,6.

ASSEN Zaterdagavond werd een 33-jarige man uit Assen aangehouden omdat hij met zijn auto opvallend rijgedrag vertoonde Hij reed met hoge snelheid over de Rolderstraat waarna hij stevig remde en met geblokkeerde wielen tot stilstand kwam. Hij had een alcoholpromillage van 0,7. Hij kwam er met een transactie van 190 euro vanaf.

HOOGEVEEN Zaterdagavond reed een 44-jarige man uit Born met zijn auto over de A28. ter hoogte van Hoogeveen werd hij gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 0,7.

MEPPEL Zaterdagmorgen tegen kwart over negen vond er een kopstaart botsing plaats op de Marktstraat. De 32-jarige bestuurder uit Meppel had de vorige avond gestapt en was te snel weer in de auto gestapt. De lever heeft één tot anderhalf uur nodig om een glas drank af te breken. De man blies 470 ug/l (1,1 promille).

Diefstal uit woning
EMMEN Een 24-jarige bewoner aan de Lemzijde ontdekte zaterdagavond bij thuiskomst dat in zijn woning was ingebroken. Hij mist zijn videorecorder en zijn GSM. De voordeur werd opengebroken. Schadebedrag niet bekend.

Aanhouding huiselijk geweld
ASSEN Een 41-jarige Assenaar bracht zaterdagavond tegen zevenen samen met zijn 40-jarige vriend een bezoek aan zijn 48-jarige vriendin. Zij gedroegen zich beiden behoorlijk agressief. Ook bedreigde de man zijn vriendin meerdere malen. Hij werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag riep een 42-jarige vrouw de hulp van de politie in. Haar 41-jarige ex stond al een aantal uren voor haar deur en probeerde binnen te komen. De politie heeft de man in de buurt van de woning aangehouden, de man had een mes bij zich. Ook blies hij 675 ug/l wat gelijk staat aan ongeveer 1,5 promille. In het kader van het project huiselijk geweld wordt een pv naar justitie gestuurd.

Uitgebrand
ASSEN Op vrijdag arriveerde een 30-jarige man uit Helmond op een TT camping aan Graswijk. Later die avond heeft hij de camping verlaten om te genieten van de festiviteiten tijdens de TT-nacht. Bij terugkomst bleek de auto volledig uitgebrand.

ASSEN Een 31-jarige Duitse man uit Lippstadt stond samen met een vriend op een camping aan Witterhaar. In de nacht van zaterdag op zondag gingen zij naar een buurcamping. Bij terugkomst was hun tent met inhoud (kleding, helm, papieren) verdwenen. Buren hadden gezien dat een aantal mensen iets sleepte, wat mogelijk de tent was. Deze was verdwenen op een vuurtje.

Geluidsapparatuur in beslag genomen
ASSEN Zaterdagmiddag tegen halftwee ging de politie naar een perceel aan de Savorin Lomanstraat. Een 34-jarige man had zijn geluidsapparatuur veel te luid aan. Aangezien het niet de eerste keer was, werd een DVD-speler in beslag genomen.

Man overlijdt na val van dak
PESSE Zaterdag om halfelf is een 34-jarige man uit Klazienaveen bij werkzaamheden bij een bedrijf aan de Oostering door het dak gezakt. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis is de man overleden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.