Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na poging inbraak
ALMERE - Na een melding van een poging tot inbraak in een kapperszaak aan de Kanaalstraat zijn zondagochtend drie Almeerders van 19, 20 en 22 jaar aangehouden. Ze probeerden zich toegang te verschaffen tot het pand, maar slaagden daar niet in. Ze zijn aangehouden en met hun voertuigen (een scooter en een auto) overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de auto trof de politie inbrekersgereedschap aan. De voertuigen en het gereedschap zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aanhouding fietsendief
LELYSTAD - Een oplettende vader uit Lelystad heeft zaterdagavond voorkomen dat de fiets van zijn dochter gestolen werd. Hij zag dat een 23-jarige plaatsgenoot de fiets, die voor een winkel aan de Voorstraat stond, wilde meenemen en sprak hem aan. Hierop waarschuwde hij de politie, die de 23-jarige meenam naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding na vernieling ruit
LELYSTAD - Twee Lelystedelingen van 15 jaar zijn zaterdagavond aangehouden na vernieling van een ruit van een school in de Botter. Een passant zag het gebeuren en hield de jongens staande, waarna hij ze overdroeg aan de politie. De ouders zijn in kennis gesteld. Beide jongens krijgen een HALT-straf.

Aanhouding na mishandeling
ZEEWOLDE - Na een gevecht is een 32-jarige Zeewoldenaar op de Strandweg aangehouden. De man was zaterdagnacht op het Strandpopfeest en kreeg ruzie met een groepje jongeren. Hij verkeerde onder invloed en wilde niet vertrekken, waarop twee agenten hem verzochten weg te gaan. Daar ging hij niet op in. Bij een tweede sommering gaf hij een agent een kopstoot, waarna hij is aangehouden en geboeid is overgebracht naar het politiebureau in Almere. De agent raakte licht gewond.

Vals geld in beslag genomen
ZEEWOLDE - Bij een benzinepomp aan het Schepenveld is zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit Zeewolde aangehouden. Bij controle van een biljet van 20 euro ontdekte de pomphouder dat de jongen betaald had met vals geld en belde de politie. De jongen verklaarde dat hij niet wist dat het om een vervalst biljet ging: hij zou het geld gepind hebben bij een bank. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Neppistool in beslag genomen
ALMERE - Na een melding van bedreiging is zaterdagavond aan de Rozenwerf een 14-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij was in het bezit van een op een vuurwapen gelijkend neppistool, waarmee hij een buurtgenoot zou hebben bedreigd. Volgens de jongen had hij het pistool gevonden, en was hij er alleen maar mee aan het spelen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Het neppistool is in beslag genomen.

Bromfiets in beslag genomen
EMMELOORD - Tijdens een surveillance heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige bromfietser uit Emmeloord aangehouden op de Peppellaan. De jongen ging er bij het zien van de politie ineens met hoge snelheid vandoor en reed op de Peppellaan verder zonder verlichting, waarna hij stilstond. Daar is hij aangehouden. Bij een test van de bromfiets op de rollerbank bleek dat de bromfiets de constructiesnelheid ruim overschreed, waarop de bromfiets in beslag is genomen.

Aanrijding met letsel
URK - Bij een aanrijding is zaterdagavond een 17-jarige bromfietser uit Urk gewond geraakt. De jongen reed over de Noord en kwam bij de verkeersdrempels om nog onbekende reden ten val, waarna hij doorgleed en tegen een geparkeerde auto botste. Hij droeg geen helm en bij onderzoek bleek dat zijn bromfiets de constructiesnelheid overschreed. Na de botsing is de jongen met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd.

DRONTEN - Een 42-jarige automobilist uit Haarlem is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. In de laatste bocht van de Karekietweg richting Harderbosweg reed hij rechtdoor een droge sloot in. Vermoedelijk was hij achter het stuur in slaap gevallen. Omdat hij bekneld zat in zijn auto, is hij door de brandweer uit zijn auto gehaald, waarna hij per GGD-ambulance met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis is vervoerd. Zijn auto is total loss.

URK - Na een aanrijding op de Raadhuisstraat is zaterdagnacht een 18-jarige bromfietser uit Urk gewond geraakt. Hij reed richting de kruising met de verbindingsweg Oosthavenkade, maar kreeg daar vermoedelijk geen voorrang van een even oude plaatsgenoot in een auto. Beiden reden frontaal op elkaar. Omdat het vermoeden bestond dat beiden onder invloed verkeerden, is een blaas- en bloedtest afgenomen voor verder onderzoek. De bromfietser droeg geen helm en is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht met hoofd- en beenletsel.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD - Op de kruising Visarenddreef/Vaartweg is zaterdagavond een 25-jarige bromfietser uit Lelystad licht gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De bromfietser wilde op de Visarenddreef ter hoogte van de rotonde linksaf slaan, slipte en viel. Daarbij raakte hij even buiten bewustzijn, waarna hij ter plaatse geholpen werd door GGD-ambulancepersoneel. Bij de controle bleek dat hij onder invloed verkeerde; hij had een promillage van 2.2. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD - Na een eenzijdig ongeluk op de Larserdreef is zaterdagnacht een 32-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De man reed richting A6, maar kon de bocht niet houden ter hoogte van de rotonde bij de Middendreef en reed er schuin overheen. Hij verklaarde dat hij te hard gereden had. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed verkeerde, is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1.6. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN - Een 17-jarige bromfietser uit Oldebroek is zaterdagavond aangehouden op de Spijkweg. De jongen droeg geen helm en had geen gele platen op zijn brommer. Bovendien wees een blaastest uit dat hij onder invloed verkeerde. Zijn promillage was 1.1. hij kreeg een rijverbod van vier uren en een bekeuring voor het ontbreken van helm en gele platen.

Snelheidsovertreding
ALMERE - Op de Waddendreef is zaterdagavond een 19-jarige automobilist uit Almere aangehouden. Hij trok de aandacht van surveillerende agenten omdat hij samen met een andere automobilist met grote snelheid over de Spoordreef en vervolgens linksaf de Waddendreef op reed, waarmee ze de indruk wekten dat ze met een wedstrijd bezig waren. Beiden reden circa 100 km per uur, maar de andere bestuurder zag de politie en minderde snelheid. De 19-jarige kreeg een bekeuring voor een geconstateerde 90 km per uur (81 na correctie).

Rijbewijs ingevorderd
ZEEWOLDE - Na overschrijding van de toegestane snelheid met 70 km per uur is zaterdagavond een 22-jarige automobilist uit Eemnes aangehouden op de Knardijk. Zijn rijbewijs is ingevorderd.