Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 29-06-2003
1e persbericht van zondag 29 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dief laat fiets achter
Uit de garage van een huis aan de Van Dormaalstraat is zaterdagavond rond 21.30 uur een fiets weggehaald. De deur van de garage was niet afgesloten. Opmerkelijk is dat de dader een andere fiets heeft achtergelaten: die stond tegen de woning aan.

Eindhoven: Gedupeerde aanrijding pakt veroorzaker

De gedupeerde van een aanrijding heeft zondagochtend zelf de veroorzaker aangehouden en overgedragen aan de politie. Rond 0.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op het knooppunt Leenderheide een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee autos. De veroorzaker was er vandoor gegaan in de richting van Eindhoven, maar werd achtervolgd door de gedupeerde. Op de rotonde van het Floraplein bleef de verdachte eerst enkele rondjes rijden. Daarna reed hij weer naar de snelweg, nog steeds achtervolgd door de benadeelde. Op de A2 kon deze de veroorzaker tot stoppen dwingen. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een man van 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats én zonder rijbewijs. Hij had ook teveel gedronken. De benadeelde is een man van 47 jaar uit Eindhoven.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielingen
Een man van 48 jaar uit Eindhoven is zondagochtend rond 2.15 uur aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij in de tuin van zijn buren in Woensel-Noord vernielingen aan het aanrichten was. Hij had enkele bloempotten kapot gegooid en een bloembak omgegooid. Toen de agenten ter plaatse waren, hoorden ze een knal. De verdachte bleek een raam van een andere woning in de straat kapot gegooid te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Oliespoor leidt naar veroorzaker ongeval

Een 19-jarige Eindhovenaar is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden nadat hij met een auto halsbrekende capriolen had uitgehaald. De man was veel te hard over de Tongelresestraat gereden en daar de macht over het stuur verloren. Daardoor is hij over een deel van een terras van een café gereden en tegen een paal tot stilstand gekomen. De wagen kon toch nog rijden, want de man ging er meteen weer vandoor. Hij liet echter een oliespoor achter, waardoor de politie hem snel had gevonden op de Bloemfonteinstraat. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden. Er is niemand gewond geraakt.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 55 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 20.30 uur op de Dr. Cuyperslaan aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man op de Kloosterdreef bij het wegrijden met zijn auto tegen een andere wagen was gereden. Agenten zagen hem even later rijden en hielden hem aan. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 2,80; zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Jongens aangehouden voor inbraak in school

Twee jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat ze zouden hebben ingebroken in een school aan de Nijendaldreef. Toen de politie na een inbraakmelding arriveerde, probeerde één van de verdachten weg te lopen. Het gaat om een 17-jarige jongen zonder bekend woonadres. Hij werd door agenten aangehouden en ingesloten. Ook een medeverdachte, een 18-jarige Helmonder, werd opgepakt en ingesloten. De twee zouden ook een band van een auto hebben lek gestoken.

Helmond: Man opgepakt voor mishandelen vrouw
Een man van 50 jaar uit Helmond is zondagochtend rond 2.15 uur in zijn woning aangehouden omdat hij zijn 59-jarige vrouw mishandeld zou hebben. Bij de politie was de melding binnengekomen van een hoop herrie in het huis van het paar in Helmond-Centrum. Toen agenten gingen kijken, zagen ze dat de vrouw was mishandeld. Haar man, die had gedronken, is meegenomen en ingesloten.

Helmond: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Leliestraat zijn een computerscherm en een kistje met ongeveer 125 euro contant geld weggehaald. Dat is gebeurd tussen 11 juni en gisteren (zaterdagmiddag), toen de bewoners op vakantie waren. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling ex-vriendin

Een man van 23 jaar uit Valkenswaard is zaterdagavond rond 20.15 uur in zijn woning aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. De 20-jarige vrouw uit Waalre was door de man na een ruzie op straat omver geduwd, waardoor ze met haar hoofd op de grond viel. Daarna had hij haar geslagen en was er vandoor gegaan. De vrouw is door een bekende opgevangen en heeft de politie gebeld. Die heeft de man in zijn woning in Valkenswaard aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij weer heengezonden. De vrouw is voor de zekerheid opgenomen in het ziekenhuis; haar verwondingen zijn onbekend.

Bladel: Tonnen en jerrycans gevonden
Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is op het Heike een grote hoeveelheid tonnen en jerrycans met nog onbekende inhoud gevonden. Het gaat om 18 tonnen van ongeveer 100 liter per stuk met het opschrift aceton en ongeveer 25 jerrycans. Ook lagen er onder meer dozen met rubberen handschoenen, een centrifuge en een mengstaaf. Het materiaal is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd naar een depot in Geldrop. De politie onderzoekt wat er in de tonnen zit en waar het spul vandaan is gekomen.

Asten: Motorrijder gewond na val
Een man van 39 jaar uit Haaksbergen is zondagochtend rond 0.45 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Op de toerit van de N279 in de richting van Asten reed hij met zijn motor in de berm en viel op de grond. Hij is met een arm uit de kom en een gebroken rib opgenomen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.