Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.40 uur

Lastige bestuurder

UTRECHT Op zaterdag 28 juni meldden getuigen dat er een personenauto op de Bostondreef rond reed met zware schade aan het voertuig. Agenten troffen de auto rijdend over de Japuradreef aan. De voorzijde van het voertuig miste een bumper en had forse schade. De bestuurder stopte en verklaarde net een aanrijding te hebben gehad. De agenten vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs maar toonde dit niet. Om e.e.a. uit te zoeken aan het politiebureau werd de bestuurder verzocht in de politieauto plaats te nemen. Dit weigerde hij. Hierna werd hij aangehouden en ontstond een worsteling waarbij de verdachte zich hevig verzette. Na gebruik van de pepperspray kon de verdachte geboeid worden en werd hij overgebracht naar het bureau.

Aan het bureau gaf de verdachte zijn rijbewijs. Ook bleek dat hij gedronken had en werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat de verdachte 400 ug/l aan alcohol in het lichaam had. In het bureau beledigde de verdachte een agent waarvoor hij proces-verbaal kreeg. Voor het rijden onder invloed werd eveneens proces-verbaal opgemaakt. De auto van de verdachte werd voor technisch onderzoek ingenomen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op zaterdag 28 juni vond omstreeks 15.44 uur een aanrijding plaats op de rijksweg A 27, waarbij een motorrijder ernstig gewond raakte.
De motorrijder, een 22-jarige inwoner van Den Haag, reed op knooppunt Rijnsweerd over de rijksweg A 27 en ging in de richting van de aansluiting met de rijksweg A 28. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Het slachtoffer kwam in de berm terecht en raakte een lichtmast met zijn lichaam. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met ernstig inwendig letsel overgebracht naar het U.M.C. De motorfiets van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd.