Gemeente 's-Hertogenbosch

19-06-2003

Kom naar de opening van het Westerpark op zondag 29 juni!

Zondag 29 juni nodigt de gemeente u van harte uit om, met uw familie en vrienden, de opening van het Westerpark mee te vieren. Er worden in het park vanaf 12.00 uur allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Wat dacht u van vlotten bouwen, skatedemonstraties, kanovaren, kinderkoken, een sneltekenaar en een rondleiding door het park? Of een levend tafelvoetbalspel? U mag deze ¿dag in het park¿ niet missen!

Ballonnenwedstrijd
Alle kinderen worden om 11.30 uur bij de algemene infostand aan de Simon Stevinweg verwacht. Ze krijgen daar een kaartje waarop ze kunnen tekenen of schrijven en de kaart wordt aan een ballon bevestigd. De ballonnen worden losgelaten tijdens de officiële openingshandeling. De ballon die het verst van het Westerpark terecht komt, wint een prijs. Wat die prijs is, blijft nog even een verrassing. Dus wees er bij om
11.30 uur! Om 12.00 uur wordt het park officieel geopend door wethouder Jetty Eugster, van onder meer ruimtelijke ordening en openbare ruimte.

Feest in het park
En vanaf 12.00 uur barst het feest los met allerlei activiteiten in het park. Ook zijn er op verschillende plekken in het park cateringpunten en staat er muziek op het programma. Want wat dacht u van een voorproefje van de Oeteliaanse opera La Madeira, een percussieband, een troubadour en zelfs een harmonieorkest die de boel allemaal nog feestelijker maken?

Laat een mooie karikatuur maken door de sneltekenaar of luister naar de spannende verhalen van de verhalenverteller. Liever iets actiefs? Dan kunt u kanovaren of meedoen aan een levend tafelvoetbalspel. Maar ook een rondleiding door de HAS-tuinen of de fototentoonstelling van het Westerpark in het HAS-gebouw, maken deze dag helemaal compleet. Er is teveel om op te noemen, dus kom vooral langs om het zelf allemaal mee te maken.

La Madeira
Bijzonder is dat tussen 15.00 en 16.00 uur de solisten van de Oeteliaanse opera La Madeira een aantal aria's uit de opera ten gehore brengen.Tekstschrijver Cees Slegers vertelt het verhaal van La Madeira. Een primeur!

In november van dit jaar viert de Oeteldonksche Club van 1882 haar 121-jarig bestaan (XI x XI). Het jubileumjaar staat in het teken van de scenische opera La Madeira. De opera is uitverkocht dus als je geen kaarten hebt, kom dan in ieder geval genieten op zondag 29 juni. La Madeira staat van 15.00 tot 16.00 uur in het Concordiadeel in het Westerpark.

Het Westerpark
Waarom dit feest? Het stadsdeel West heeft een andere aanblik gekregen. Het voormalige bedrijventerrein Wolfsdonken is omgevormd tot Paleiskwartier en aan de Onderwijsboulevard hebben zich verschillende onderwijsinstellingen gevestigd. De voormalige sportvelden Wolfsdonken en Concordia hebben een nieuwe bestemming gekregen. Er staan nieuwe woningen en er is een waterrijk stadspark aangelegd dat luistert naar de naam Westerpark. Een groen gebied dat u uitnodigt tot een wandeling, het beoefenen van sport en spel of het uitwerpen van een hengel. Bent u al een kijkje komen nemen?

Woningen rondom het Westerpark
Naast de Onderwijsboulevard, waar dagelijks 20.000 studenten verblijven en het Paleiskwartier met zijn hoogstedelijke appartementenbouw, springt de Westerparkbuurt in het oog door de groene ligging van de 500 nieuwe woningen en 250 studenteneenheden. Al deze bouwactiviteiten hebben een onmiskenbare vernieuwingsimpuls gebracht in het stadsdeel West.

Rondom het Westerpark is een buurt gebouwd in een brede mix van prijsklassen en in een brede variëteit aan woningtypen (appartementen en eengezinswoningen, studenteneenheden, drive-inwoningen, gehandicaptenwoningen, bastionwoningen). Door een uitgekiend stedenbouwkundig plan kon hier een groot aantal nieuwe woningen toegevoegd worden, die ieder op een bijzondere manier betrokken zijn bij het stadspark. De woningen zijn zeer verschillend gelegen, langs het park en in het park, sommige direct grenzend aan één van de vele waterpartijen in het Westerpark. Door de herontwikkeling van de oude sport- en bedrijfsterreinen is het stadsdeel West de afgelopen jaren een nieuwe gevarieerde woonbuurt rijker geworden.

Anders omgaan met regenwater
Bij de bouw van de woningen aan het Westerpark is het principe van ¿integraal waterbeheer¿ toegepast. Dat wil zeggen dat al het regenwater dat op straat, in de tuinen of op de daken terechtkomt, niet via het riool wordt afgevoerd maar in het park blijft. Het water van de daken loopt via de paden, wegen en goten naar het open water. Het scheiden van het schone regenwater en het vuile rioolwater brengt vele voordelen met zich mee; minder water dat door een zuiveringsinstallatie moet worden schoongemaakt en minder kans dat bij een harde regenbui het riool overspoelt. Op de infoboulevard kunt u hier meer informatie over vinden.

Vrijwilligers gezocht
Voor zondag 29 juni 2003 worden voor een aantal activiteiten nog vrijwilligers gezocht. Hebt u interesse? Dan kunt u contact opnemen met Artishock Projecten, Jasja van Selst (073) 690 15 04 of mail naar j.vanselst@artishock.info.

Kijkt u ook eens op de homepage van deze websitel