Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief Kruidencentrum De Sprenk

Mediterrane week van Kruidencentrum "De Sprenk"
van zondag 29 juni t/m zondag 6 juli a.s.
Kruidencentrum "De Sprenk" in De Mortel, (gemeente Gemert-Bakel) organiseert in de week van 29 juni t/m 6 juli een mediterrane kruidenweek. Lavendel, tijm, salie, rozemarijn, gamander en bonenkruid zijn planten uit het Middellandse Zee gebied die een biotoop vragen, dat we in Nederland nauwelijks kennen.
In onze tuin hebben we deze biotopen gerealiseerd en tijdens de mediterrane week laten wij iets van het gebruik van deze bijzondere planten zien Het maken van zeep, bad- en huidolie wordt gedemonstreerd, met daarbij het gebruik van etherische oliën,
Maar ook het maken van thee en kruidenlikeur van deze heerlijke kruiden, al dan niet ter bevordering van het welzijn, zijn te zien. Kruidencentrum "De Sprenk" is een cursuscentrum op het gebied van de geneeskracht van planten en van natuurontwikkeling in je eigen tuin. Ten behoeve van die twee activiteiten is een ruim twee hectare grote tuin aangelegd waarin beide aspecten in elkaar over lopen en samen een oase van rust, inspiratie en kennis vormen.
Ook deze unieke kruiden- en natuurtuin is natuurlijk tijdens deze week in al zijn pracht te bezichtigen
Openingstijden Mediterrane week:
zondag 29 juni t/m zondag 6 juli
dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur

De toegangsprijs is ¤3.50
Kinderen t/m 6 jaar gratis
PS Op onze website www.DeSprenk.nl vindt u ook enkele foto's van de tuin die u mogelijk bij uw artikel kunt plaatsen (ga naar foto's -> Persfoto's voor hoge resoluties).
U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen.
Kruidencentrum "De Sprenk"
Lijsterlaan 28 5425XZ De Mortel (Gemeente Gemert-Bakel) tel.(0492) 317105 desprenk@desprenk.nl
www.desprenk.nl