Politie Rotterdam-Rijnmond

vrijdag 6 juni 2003

* NEP-OPSPORINGSAMBTENAAR VWA/KEURINGSDIENST VAN WAREN ACTIEF

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS - De politie Rotterdam-Rijnmond waarschuwt voor een nep-opsporingsambtenaar van de VWA/Keuringsdienst van Waren, die het vooral gemunt heeft op Chinese restaurants en afhaalcentra. Afgelopen dinsdag heeft de man bij een Chinees afhaalcentrum in Schiedam een 'controle' uitgeoefend. Hij kwam via de achterdeur binnen en overhandigde een visitekaartje. Hij inspecteerde de keuken, toiletten en restaurant en gaf aan dat het geheel niet in orde was. Men kon kiezen of direct een boete van 500 Euro betalen of de zaak zou worden gesloten. De boete werd betaald. Toen de eigenaar later navraag deed bij het Ministerie van Volksgezondheid, bleek dat hij was opgelicht. De man, waarvan als signalement werd opgegeven: blanke slanke/magere man tussen de 60 en 65 jaar oud met kort glad grijs haar en een smal gezicht, heeft zijn praktijken nog op twee plaatsen uitgeoefend in Schiedam, maar ook in Vlaardingen-Oost en Maassluis.De VWA/Keuringsdienst van Waren int nimmer direct een boete. Boetes moeten via een acceptgiro worden voldaan. Opsporingsambtenaren van de Keuringsdienst zijn in het bezit van een officieel legitimatiebewijs, dat op verzoek moet worden getoond.


* OVERVALLER VOORGELEID
ROTTERDAM - Vrijdag werd een 35-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de officier van justitie. De man wordt ervan verdacht meerdere overvallen te hebben gepleegd. Het Geweldsteam van het district De Noordhoek hield de verdachte aan tijdens het onderzoek naar aanleiding van een overval op een videotheek aan de Benthuizerstraat op 29 mei jl. De Rotterdammer bekende de overval. Ook bekende hij een overval op een modezaak aan de Streksingel op 26 mei jl. en een beroving van twee nachtzusters van een verpleeginrichting aan de Bergweg op 22 mei. Het geld dat de verdachte bij de overvallen en beroving buit maakte, ging op aan verdovende middelen en voedsel. Het Geweldsteam zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* VERKEERS- EN SNELHEIDSCONTROLES
BARENDRECHT/ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmorgen roodlichtcontroles op de Dierensteinweg in Barendrecht en op de Strevelsweg en een verkeerscontrole op de Mijnsherenlaan, terwijl de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) in de Vierhavensstraat en op de Westzeedijk radarsnelheidscontroles hield. Tussen zeven uur en half tien gingen op de Dierensteinweg achttien automobilisten op de bon voor het rijden door rood. Op de kruising Strevelsweg/Lange Hilleweg werden tussen zeven uur en half tien eveneens achttien bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht, terwijl hier nog negen andere automobilisten werden geverbaliseerd voor onder meer het niet volgen van de rijrichting, overtreden van het inrijverbod en het niet dragen van de autogordel. Op de Mijnsherenlaan werd tussen kwart over tien en kwart over twaalf een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier gingen negentien automobilisten op de bon voor onder meer geen gordel om, geen rijbewijs en technische gebreken. Tussen kwart over zeven en acht uur werd in de Vierhavensstraat een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 860 passerende automobilisten namen er 23 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Op de Westzeedijk, waar tussen zeven uur en kwart voor tien werd gecontroleerd hielden 56 van de 1240 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier maar liefst 152 km/uur in plaats van '50'.


* JONGEN BEROOFD VAN BROMSCOOTER
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag kort na half twee werd op de Laan op Zuid een zestienjarige Rotterdammer op zijn bromscooter klemgereden door een andere knaap, eveneens op zijn bromscooter. Vervolgens stopte er een tweede bromscooter achter de jeugdige Rotterdammer, die direct door een afstappende bijrijder van zijn vervoermiddel werd geslagen. De knaap stapte daarna op de bromscooter van het slachtoffer en reed samen met de beide andere bromscooterberijers weg.

Ochtenduitgave vrijdag 6 juni 2003

* POLITIEMAN BIJ AANHOUDING VERDACHTE IN BEEN GESTOKEN

HELLEVOETSLUIS - Donderdagavond kort na middernacht werd een politieman van het district De Eilanden op de Brielsestraatweg door een 24-jarige man uit Hellevoetsluis met een mes in beide benen gestoken. De politieman raakte daarbij licht gewond en moest voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse worden vervoerd.
De politieman had even tevoren samen met een collega vier inzittenden van een personenauto, die zich vervelend gedroegen bij een benzinestation op de Moriaanseweg, gesommeerd daar te verdwijnen. Tijdens het wegrijden uitte de 24-jarige Hellevoeter diverse beledigingen, waarna hij in zijn auto werd achtervolgd en op de Brielsestraatweg, met behulp van een andere politiewagen, tot stoppen werd gedwongen.
Tijdens het uitstappen van de vier inzittenden, allen afkomstig uit Hellevoetsluis en in leeftijd variërend van 17 tot 24 jaar, ontstond tussen een politieman en de 24-jarige man uit Hellevoetsluis een handgemeen, waarbij de politieman met een mes in beide benen werd gestoken. Na het gebruik van pepperspray kon de 24-jarige verdachte worden aangehouden. Hij werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* MAN BEROOFD - TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half twee werd in het Museumpark een 18-jarige man uit Rotterdam beroofd door twee mannen. Politiemensen, die in het park waren in het kader van recent ingestelde preventieve surveillance in die omgeving, zagen het slachtoffer op de grond liggen, waarbij hij geschopt en geslagen werd door twee mannen. Toen de twee mannen de politiemensen opmerkten gingen zij er vandoor. Zij konden echter na een korte achtervolging worden aangehouden. De twee, een 22-jarige Rotterdammer en een 36-jarige Fransman werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het slachtoffer had verdovende middelen willen kopen bij de mannen, maar werd beroofd van zijn geld.


* STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen vroeg omstreeks half vijf is een 62-jarige man uit Poortugaal bij een steekpartij op het Stationsplein om het leven gekomen. Het slachtoffer werd bij een onenigheid met een 27-jarige Rotterdammer meerdere malen met een mes in de borststreek gestoken. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Op aanwijzing van getuigen kon even later na een korte achtervolging de verdachte worden aangehouden in de omgeving. Tijdens zijn vlucht had de verdachte het mes weggegooid. Dit mes werd later alsnog aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* TWEE OVERVALLERS KORT NA OVERVAL AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Donderdagavond rond kwart voor elf werd door twee gewapende mannen een overval gepleegd op een pizzeria op de Rotterdamsedijk. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes moesten vier in de zaak aanwezige personeelsleden hun handtelefoons en portemonnees afgeven, waarna het tweetal de benen namen. Aan de hand van hun signalement hielden politiemensen van het district Schiedam een paar minuten later op de Buitenhavenweg de beide overvallers, Rotterdammers van zeventien en negentien jaar, aan. Tevens werd een tas, waarin de buitgemaakte handtelefoons en geld en een bij de overval gebruikt mes, aangetroffen en in beslag genomen. Het vuurwapen werd niet gevonden. Vermoedelijk werd dit in het water bij de Buitenhavenweg gegooid. De beide overvallers werden ingesloten.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagavond en vrijdagmorgen vroeg alcoholcontroles op achtereenvolgens Zwaanshals, Noordmolenstraat, Noordsingel en Eudokiaplein. In totaal moesten 350 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij zeven personen werden aangehouden, die met een slok teveel op achter het stuur zaten. Allen kregen een geldelijke schikking aangeboden.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen vroeg omstreeks drie uur werd bij de Beurstraverse een 35-jarige Rotterdammer met een mes gestoken. Politiemensen kregen later een melding, dat er op de Van Oldenbarneveldplaats een man met steekwonden zou lopen. Ter plaatse troffen zij het bebloede slachtoffer aan. Hij werd door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht. Het slachtoffer verklaarde, dat hij op zijn slaapplaats in een portiek bij de Beurstraverse tijdens zijn slaap werd gestoken. Bij de slaapplaats werd door de politie een mes aangetroffen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* AUTO IN DE VAART NA FRONTALE AANRIJDING

BERKEL EN RODENRIJS - Donderdagmiddag kort na het middaguur ontstond op de Noordeindseweg een frontale aanrijding tussen twee personenauto's, waarbij een auto, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Vlaardingen, in de naast de weg liggende vaart terechtkwam. Twee van de aanrijding getuigen zijnde vrouwen, 22 en 27 jaar uit Berkel en Rodenrijs, sprongen het water in en trokken de nog in de auto zittende 58-jarige Vlaardingse op de kant. Het slachtoffer liep als gevolg van de aanrijding voetletsel op en moest voor behandeling naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam vervoerd. De uit Berkel en Rodenrijs afkomstige bestuurder van de andere personenauto, die kort voor de frontale aanrijding uitweek en op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terechtkwam, liep twee gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen op en werd naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam vervoerd. Twee bij hem in de auto zittende kinderen bleven ongedeerd.


* OVERVAL HOTEL
ROTTERDAM - Donderdagavond rond half acht werd door drie mannen een overval gepleegd op een hotel aan de Heemraadssingel. Een in de hotellobby aanwezige 30-jarige medewerker van het hotel kreeg door één van de overvallers een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt, terwijl twee andere overvallers de kassa openden en daaruit een paar honderd euro wegnamen. Met hun buit verdween het drietal, daarbij nog achtervolgd door de 30-jarige medewerker, die hen in de Graaf Florisstraat uit het oog verloor. De recherche van het district Rotterdam-West is op zoek naar een vrouw, die donderdagavond in de Graaf Florisstraat de drie vluchtende overvallers zag en vervolgens haar woning binnenging. Zij wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-West via het telefoonnummer 0900-8844.