Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (6/6)

Oosterhout, vrijdag 6 juni 2003

Boete na belediging agenten
SLEEUWIJK: Een 26-jarige man uit Papendrecht heeft een bekeuring van 240 euro gekregen omdat hij de politie beledigde. Het voorval vond plaats op donderdag 29 mei omstreeks 19.45 uur. De politie kreeg de melding dat er in de Notenlaan in Sleeuwijk onenigheid zou zijn tussen een groep personen en de bewoners van een huis in die straat. Daar aangekomen probeerden de agenten te bemiddelen, waarop zij werden uitgescholden.

Leefomstandigheid paarden en overig vee
WIJK EN AALBURG: De politie voerde op donderdagmiddag 5 juni met medewerking van de dierenbescherming een controle uit bij een inwoner van Wijk en Aalburg. Die kreeg vorig jaar een proces-verbaal voor overtreding van de Dierenwelzijnswet. Dit omdat hij de voorschriften betreffende het goed onderdak geven van zijn paarden en overig vee niet naleefde. Nu is voor hetzelfde feit proces-verbaal opgemaakt. In september vindt weer controle plaats.

Jeugd bekeurd
SLEEUWIJK: In de nacht van 5 juni op 6 juni omstreeks 00.00 uur kreeg de politie de melding dat er zich personen zouden bevinden op een bouwterrein op de kruising Munnikenland / Loevestein. Ter plaatse trof de politie drie jeugdigen aan op het dak van het gebouw, dat aan het desbetreffende terrein grensde. Zij verklaarden dat zij wat aan het rondneuzen waren. Aangezien het terrein was voorzien van een bordje "verboden toegang", kregen de jongens een bekeuring.

Parkeerbonnen blauwe zone
WERKENDAM: De politie deelde op 5 en 6 juni in totaal 28 bekeuringen uit voor het parkeren in de blauwe zone, zonder de daarvoor bestemde blauwe parkeerschijf te gebruiken. Dit vond plaats op de Vissersdijk, Merwestraat en Lijnbaan.

Snelheidscontrole
MADE: Op 5 juni hield de politie van 14.15 uur tot 17.15 uur een snelheidscontrole op de Crullaan. Aantal passanten: 1655. Overtredingen: 32. Hoogste snelheid: 103 km p/u.

Echtpaar aangehouden
OOSTERHOUT: In de nacht van 5 op 6 juni controleerde de politie op een parkeerplaats langs de Rijksweg A27 een auto met daarin een echtpaar uit Dordrecht met hun zeven kinderen. De man en de vrouw werden allebei aangehouden. De man omdat hij nog een boete moest betalen en de vrouw omdat zij gesignaleerd stond wegens diefstal. De kinderen werden ondergebracht bij familie. De auto van het echtpaar werd in beslag genomen.

Bedreiging
GILZE: De politie hield op 5 juni een 21-jarige man aan omdat hij enkele medewerkers van opvangcentrum Prinsenbosch had bedreigd. De man werd door andere medewerkers overmeesterd en overgedragen aan de politie. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Connie Polak