Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 6-06-2003 Persberichten District Den Bosch

VIER VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Van donderdag op vrijdag heeft de politie vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Parade in `s-Hertogenbosch. Surveillerende agenten zagen dat er rond sluitingstijd van de horecagelegenheden een aantal mensen met elkaar op de vuist gingen. Er werden over en weer rake klappen uitgedeeld en er werd met een fiets gegooid. De agenten hielden drie Bosschenaren (22, 20- en 22 jaar) en een 23-jarige Rosmalenaar aan. Alle vier zijn ingesloten. Het is nog niet bekend waarom de vier met elkaar op de vuist gingen.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 34-jarige Bossche op de Huigepolder in `s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging. De vrouw wordt ervan verdacht de achterburen verbaal met de dood bedreigd te hebben. Zij is aangehouden en ingesloten. De vrouw zou zich volgens buurtbewoners de laatste tijd nogal luidruchtig hebben gedragen. Wat de exacte aanleiding van de bedreigingen is geweest is nog niet bekend.

DRAAIDEURCRIMINEEL AANGEHOUDEN DOOR PERSONEEL BEDRIJF, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag hebben werknemers van een bedrijf aan de Boschdijkstraat in `s-Hertogenbosch een 32-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor insluiping. De man was via een niet afgesloten achterdeur het bedrijf binnengekomen en werd betrapt op het moment dat hij een GSM wegnam. Twee medewerkers hielden de verdachte in afwachting van de politie in bedwang. Het gaat hier om een zogenaamde draaideurcrimineel, hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

DRAAIDEURCRIMINEEL AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag hebben surveillanten van de afdeling Stadstoezicht op de Tolbrugstraat in `s-Hertogenbosch, na een tip van een oplettende burger, een 40-jarige Bossche draaideurcrimineel aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij vanaf een balkon van een woning aan de Nieuwstraat een krat met bierflesjes wilde wegnemen. Een 53-jarige buurtbewoner betrapte de man. Hij stak de steel van een hark door het achterwiel van de fiets van de verdachte toen deze wilde vluchten. De verdachte bedreigde de buurtbewoner met een mes en wist weg te komen. Hij kon uiteindelijk op zijn aanwijzing worden aangehouden. De verdachte is inverzekeringgesteld.

GESIGNALEERDE AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is op de Visstraat in `s-Hertogenbosch een 19-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij door Justitie gesignaleerd stond. De man moest nog een gevangenisstraf van 60 dagen uitzitten.

VEEL OVERTREDINGEN BIJ VERKEERSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag heeft de politie District Den Bosch acht agenten ingezet bij een verkeerscontrole op de Van Grobbendoncklaan in `s-Hertogenbosch. Bij de controle werden totaal 115 bekeuringen uitgeschreven. Opgevoerde bromfietsen 13 Niet voeren gele platen 01 Niet hebben bromfietscertificaat 05 Niet dragen van een helm 06 Niet hebben van een bromfietsverzekering 04 Verlopen APK personenauto 03 Onterecht voeren van mistlampen 01 Onnodige lichtsignalen geven 02 Niet dragen van de autogordel 09 Snelheidsovertredingen 71

MAN RIJDT ONDER INVLOED ZONDER RIJBEWIJS, Rosmalen

Van donderdag op vrijdag is een 33-jarige inwoner uit Bakel op de Nicolaas Fierlantsstraat in Rosmalen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij nader controle bleek dat het rijbewijs van de man voor een soortgelijk feit al was ingevorderd. Voor alle zaken is proces-verbaal opgemaakt.