Gemeente Enkhuizen

Week 22: Aanleg gehandicaptenparkeerplaatsen Zuiderboerenvaart

Gehandicaptenparkeerplaats Zuiderboerenvaart

Sinds kort is aan de Augurksteeg het Diabeteszorgsysteem West-Friesland gevestigd. Per week bezoeken ongeveer 80 patiënten het Diabeteszorgsysteem, waarvan 20 tot 25 patiënten invalide zijn.

Gezien dit aantal heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om een gehandicaptenparkeerplaats in te stellen op de Zuiderboerenvaart, ter hoogte van de Augurksteeg. Deze parkeerplaats wordt met het bord E6 en een wit vak in de bestrating aangegeven. Door de hoge parkeerdruk op de Zuiderboerenvaart is het gewenst om de gehandicaptenparkeerplaats alleen tijdens openingstijden te laten gelden. Het Diabeteszorgsysteem is van 7.30 tot 17.00 uur geopend. Door een onderbord met de tekst geldt op ma t/m vrij 7.30-17h geldt de parkeerplaats overdag als gehandicaptenparkeerplaats en s avonds en s nachts als algemene parkeerplaats.

Het verkeersbesluit ligt vanaf heden gedurende zes weken in het stadskantoor bij het loket Burgerzaken voor een ieder ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn hun gemotiveerde bezwaren schriftelijk indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders.

Informatie: Dhr. K. Venhuizen, medewerker Stedelijke Ontwikkeling, tel.: (0228) 36 02 53 (alleen op maandag en woensdag aanwezig).

Datum laatst gewijzigd: 27/5/2003