Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vlaamse regering is best betaald interimbureau (06/06/03)

Was het niet zo droevig; we zouden er eens goed mee lachen... Politici die het nog goed menen met het Vlaams parlement, het Vlaams beleid en de Vlaamse politieke geloofwaardigheid vinden de verschuivingen die vanavond bekendgemaakt werden beschamend. Niet dat wij iets tegen de persoon van Marino Keulen of Patricia Ceysens hebben, maar dit is toch niet meer ernstig.

Na 4 jaar Vlaamse regering wordt de stoelendans, die voor enkele weken ingezet werd met de twee Agalev ministers en gisteren de minister-president, in een strak tempo verdergezet. Na de federale verkiezingen wordt de Vlaamse regering voor de helft overhoop gehaald! Zo zijn we eveneens aan onze vierde minister van sport toe en de vijfde minister van huisvesting. Om van continuïteit in het beleid te spreken. Nog even en alle leden van de meerderheid hebben eens aan de regeringstafel gezeten.

Wat blijft er over van de geloofwaardigheid van de Vlaamse regering die in 1999 van wal stak? Wat blijft er over van de ambitie die die ploeg uitstraalde? Heeft dit nog iets met "regeren" te maken? Blijkbaar zijn ministerportefeuilles alleen nog goed om de volgende verkiezingen voor te bereiden en wordt het voeren van een beleid een bijzaak. Vanuit een ministerszetel zich weten te "profileren", dat is het devies anno 2003. De verkiezingscampagne voor juni 2004 wordt één jaar voor datum reeds ingezet. Geen enkel schepencollege in het ganse land doet slechter dan de Vlaamse regering.

Wat we zelf doen, doen we beter, was een gevleugelde uitspraak die dag na dag meer aan spaanders vliegt.

Auteur:
Vlaams Parlement
Kris Van Dijck, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be