Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur

Dodelijk verkeersongeval

LOENEN AAN DE VECHT- Donderdag vond een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij drie mannen om het leven kwamen. Omstreeks 16.40 uur reed een 43-jarige man uit Maarssen over de Oostkanaaldijk. Hij kwam uit de richting Nigtevecht en reed in de richting van Loenen. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de weghelft terecht voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed een auto met drie inzittenden. Een aanrijding was het gevolg.

De 34-jarige bestuurder en de 36-jarige inzittende, beide uit Weesp, kwamen om het leven. De andere inzittende, een 47-jarige man uit Weesp, werd uit de auto geslingerd en werd zwaar gewond vervoerd naar het AMC. De 43-jarige man uit Maarssen kwam ook bij het ongeval om het leven. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Aanrijding tussen twee bromfietsers

WOERDEN- Donderdag vond een aanrijding plaats op de Kruipin tussen twee bromfietsers. Omstreeks 16.15 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Kamerik over het brom/fietspad van de Kruipin, gaande in de richting van de Van Teylingenweg. Een 68-jarige bromfietser uit De Meern reed in tegenovergestelde richting.

Op een gegeven moment haalde de 16-jarige jongen een fietser in, hierbij zag hij de 68-jarige bromfietser niet naderen, waardoor ze in botsing kwamen met elkaar. De 16-jarige jongen is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 68-jarige man had letsel aan zijn hand, hij is behandeld door het ambulancepersoneel.

Verkeersruzie

ABCOUDE- Na een verkeersruzie werd donderdag een man aangehouden. Rond 17.30 uur fietste een 37-jarige man met zijn twee kinderen uit Abcoude over de Broekzijdselaan richting Dorpszicht. Van deze zijde had de man geen goed zicht op de verkeerslichten en reed toen de weg vrij was Dorpzicht op. Uit tegengestelde richting kreeg een 44-jarige automobiliste uit Diemen het groene verkeerslicht.

Zij trok op en reed de Dorpszicht op, omdat de weg vrij smal is reed ze dicht langs de kinderen. Hier werd de vader kwaad van en gaf een trap tegen de spiegel van de auto. In woede ontstoken stormde hij daarna op de vrouw af en greep haar bij de keel. De man is aangehouden en heeft een schikkingsvoorstel van 150 Euro gekregen, ook moet hij de schade van de auto vergoeden.

Zonder bromfietscertificaat

MAARSSEN- Donderdag zagen agenten een 20-jarige man uit Maarssen bij een scooter staan, waarvan ze wisten dat hij geen bromfietscertificaat had. Na hem een waarschuwing te hebben gegeven, gingen de agenten weer weg. Omstreeks 21.30 uur zagen de agenten de man wel rijden op de scooter en gaven hem op de Duivenkamp een stopteken. Hij kreeg bekeuringen voor rijden zonder helm, zonder bromfietscertificaat en een te groot vermogen van de motor.