Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Autokrakers aangehouden

UTRECHT- Op de Maliebaan werd vrijdagochtend een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning gelegen aan de Maliebaan. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een 32-jarige man uit Utrecht aan in de tuin. Hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken de auto die bij de tuin stond.

UTRECHT- Op donderdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 23.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd een 21-jarige man uit Utrecht verdacht rondlopen op de Stationsstraat. De agent hield de man in de gaten en zag dat hij naar een auto liep en hier aan de achterklep rommelde. De agent liep naar de man toe maar op dat moment reed de Utrechter hard weg op een fiets. De agent reed achter de man aan en reed hem op de Spoorstraat klem. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er was gepoogd in te breken in de auto.

Vaak in de fout

UTRECHT- Op donderdagmiddag ging een automobilist een aantal keren in de fout. Omstreeks 16.45 uur zagen agenten een 28-jarige automobilist uit Utrecht over de busbaan rijden van de Leidseveertunnel en vervolgens ook nog een rood verkeerslicht negeerden. De man werd gecontroleerd. De man gaf een naam op welke niet klopte en hij werd vervolgens aangehouden. Op het bureau kreeg hij een bekeuring voor rijden over de busbaan, negeren rood verkeerslicht, geen APK, rijden zonder rijbewijs en opgeven valse naam. Onderzoek wees tevens uit dat hij nog gehoord moest worden in een strafzaak.

Brand

UTRECHT- Op donderdagmiddag ontstond er brand in een complex aan de Laan van Puntenburg. Omstreeks 12.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat er brand was ontstaan in een leegstaande ruimte van het complex. De grote hoeveelheid rook dreef over naar een aangrenzende ruimte waar een school is gevestigd. De kinderen van de basisschool werden middels een goed werkend ontruimingsplan uit de school geloodst. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek.