Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15/16 maart

Tilburg, 16 maart 2003

Zonder rijbewijs met vaders auto op pad Tilburg- Een 18-jarige Tilburger is vrijdagavond door surveillerende agenten betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De jongen had zonder medeweten van zijn ouders de auto meegenomen en was samen met een paar vrienden een eindje gaan rijden. Op de Dillenburglaan kwam er een eind aan zijn tochtje.

Gymzaal door brand verwoest Tilburg- Een felle brand heeft vrijdagavond een niet meer in gebruik zijnde sportzaal aan de Apenijnenweg volledig in de as gelegd. De oorzaak van de brand die rond 20.40 uur uitbrak, is niet bekend. Er raakte niemand gewond.

Gepakt voor rijden onder invloed Tilburg- Bij alcoholcontroles in Tilburg zijn dit weekend verschillende automobilisten betrapt op het rijden met drank op. Zaterdagmorgen om 01.00 uur was een 28-jarige Tilburger de klos. Hij werd betrapt toen hij over de Quirijnstoklaan reed. Bij de ademanalyse blies hij 505 ug/l. Met een dagvaarding om op 10 juni voor de rechter te verschijnen mocht hij naar huis.

Bij een controle op de Gilzerbaan, zaterdagmorgen rond 08.30 uur, is een 62-jarige Tilburger aangehouden. Hij blies 440 ug/l. Ook hij mag op 10 juni naar de rechter. Met een geldboete van 190 euro kwam een 29-jarige Tilburger er iets beter af. Hij werd rond 08.40 uur gecontroleerd en blies 315 ug/l.

Een 32-jarige Tilburger was zondagmorgen om 01.45 uur de pineut. Surveillerende agenten zagen de man over de Leonard van Vechelstraat straat rijden en vonden zijn rijwijze een controle waard. Dat bleek geen verkeerde inschatting. De Tilburger blies bij een ademanalyse op het bureau 415 ug/l. Ook zijn zaak staat op 10 juni bij de rechter op de rol.

Drank maakt vernielzuchtig Tilburg- Een avondje stappen zorgde voor ballorig gedrag van 3 Tilburgers. De mannen, 18, 20 en 24 jaar oud vernielden zaterdagmorgen rond 05.00 uur op de Regenboogstraat en omgeving enkele buitenspiegels van geparkeerd staande autos. Het trio kon door gewaarschuwde agenten worden ingerekend.

Aangehouden voor belediging van agenten Tilburg- Een 27-jarige man uit Alphen en Riel is zondagmorgen rond 04.40 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij daar enkele agenten beledigde. De man was eerder betrokken geweest bij een opstootje en vond het daarna nodig om de agenten die daartegen hadden opgetreden de diverse verwensingen naar het hoofd te slingeren.

Gewekt door inbreker
Tilburg- Een bewoonster van een huis aan het Transvaalplein kreeg zondagmorgen rond 07.30 uur de schrik van haar leven. Ze werd wakker van een geluid op haar slaapkamer en zag vervolgens dat een ongenode gast zijn hoofd om haar slaapkamerdeur stak. De man ging er vervolgens met haar handtas vandoor.Gewaarschuwde agenten konden kort daarna op de Trouwlaan een 28-jarige Tilburger aanhouden. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en had de handtas van de vrouw nog bij zich. Hij is ingesloten.

Bron: Jan Clarijs