Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 23 oktober 2002
Aangepast sporten. wat is dat?

Het Platform voor Gehandicaptenbeleid s-Gravenzande organiseert in samenwerking met de Sportraad Zuid-Holland en de gemeentes-Gravenzande voor de derde maal het voorlichtingsproject 'Aangepast sporten. wat is dat?'

Dit voorlichtingsproject wordt aangeboden aan de leerlingen van groep 8 van de basisscholen.

Het programma start op 30 oktober en eindigt op 6 november. Voorgaande jaren werd het project met veel enthousiasme ontvangen.

Het doel van deze voorlichting is om kinderen meer informatie te geven over het functioneren en sporten van mensen met een lichamelijke beperking. Wat zijn de sportmogelijkheden voor mensen met een handicap en hoe beoefent men dan een dergelijke sport. Het programma bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het praktijkgedeelte kunnen leerlingen zelf ervaren hoe het bijvoorbeeld is om in een rolstoel te rijden, obstakels te vermijden of met een geblindeerde skibril langs een onbekend parcours te lopen.

Het project zal op woensdagmiddag 6 november worden af gesloten met een rolstoelbasketbalwedstrijd. Aan deze wedstrijd doen een aantal teams mee bestaande uit leerlingen van groep 8 van de basisscholen. Dit project komt mede tot stand door sponsering van het VSB Fonds Westland.

Commissievergadering verplaatst

De vergadering van de commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu is verplaatst van dinsdag 22 oktober naar donderdag 24 oktober om 17.00 uur. De vergadering vindt plaats in het stadhuis.

Presentatie onderzoeksresultaten centrum

Op dinsdag 29 oktober 2002 om 20.00 uur worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de huidige situatie en de toekomstmogelijkheden voor de centrumvoorzieningen in 's-Gravenzande.

Zowel de gemeente als de ondernemers willen een vitaal centrum. Daarvoor is inzicht nodig in de huidige situatie, de ontwikkelingsmogelijkheden en de plannen die er leven bij ondernemers, zoals plannen voor uitbreiding, verplaatsing, enz. Ook is een consumenten- en passantenenquête uitgevoerd.

Het onderzoek is verricht door onderzoeksbureau MKB-Reva, in opdracht van de gemeente 's-Gravenzande en de 's-Gravenzandse Middenstandsvereniging.

Op de avond, die in restaurant De Spaansche Vloot wordt gehouden, worden de resultaten van het onderzoek toegelicht en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan een panel dat bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente s-Gravenzande, de Middenstands-vereniging, onderzoeksbureau MKB-Reva en een deskundige op het gebied van herstructurering van winkelgebieden.

Ook de richting die aan het vervolgtraject dient te worden gegeven komt aan de orde.

De leden van de gemeenteraad en de 's-Gravenzandse Middenstandsvereniging hebben persoonlijk een uitnodiging voor deze avond ontvangen, maar ook overig ondernemend 's-Gravenzande is van harte welkom.

Hoorzittingen

Commissie bezwaar- en beroepschriften

De commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat kamer I van deze commissie op woensdag 23 oktober 2002 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.

19.40 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J.L. Cornet tegen het besluit van het college om hem te schrappen uit het Westlands register van woningzoekenden.

20.00 uur

Gesloten hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van mevrouw J. Quartel-Van Antwerpen tegen het besluit van het college om geen gehandicaptenparkeerkaart te verstrekken.

20.20 uur

Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer W. Huizer en het bezwaarschrift van de heer R. van Alfen tegen het besluit van het college om vrijstelling en vergunning te verlenen aan de heer J. Verkade voor het bouwen van een warmwatertank op het perceel Zanddijk 64 te s-Gravenzande.

De als openbaar aangeduide hoorzittingen kunnen door een ieder worden bezocht. Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van kamer I van de commissie, mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).

Stadsjournaal september 2002 beschikbaar

Het Stadsjournaal over de maand september 2002 is klaar. U kunt de videoband lenen bij de bibliotheek aan het Zandeveltplein. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Video- en Journaalgroep 's-Gravenzande heeft de volgende onderwerpen op de videoband vastgelegd:

* Renovatie van de riolering op de Monsterseweg
* Activiteiten voor ouderen

* E.H.B.O. 's-Gravenzande bestaat 65 jaar
* Laatste maal vrijwillige bloeddonatie in De Kiem..
* Officiële ingebruikname van het nieuwe clubgebouw van de Vrijwillige Reddingsbrigade

* Kofferbakverkoop op het Marktplein

* Onthulling van een herdenkingsmonument voor oud-Indiëgangers
* Afscheidsdienst van dominee Buning

Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 15 oktober 2002 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak aan de voorkant van de woning Kornalijn 34 te s-Gravenzande. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee de heer P.A. van den Burg zich verplaatst. Het kenteken van deze auto is PLVT-24.

Iedere belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken na heden bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.

Bouwplannen

De heer D.M. Lammers, Berkenstraat 11, 2691 CS te s-Gravenzande heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het uitbreiden van een dierenpraktijk op het perceel kadastraal bekend sectie K, nummer 3356, gemeente s-Gravenzande, plaatselijk bekend Berkenstraat 11.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Het Oude Land 1985', omdat op gronden met de bestemming 'Woondoeleinden', 'Erf' en 'Tuin' het uitbreiden van een dierenpraktijk niet is toegestaan.
Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.

Voordat het college beslist eerder genoemde procedure toe te passen, ligt het verzoek vanaf donderdag 24 oktober 2002 , conform artikel 6a van de WRO gedurende 4 weken ter inzage op het stadhuis. Voor informatie kunt u terecht bij de receptie. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijk zijn inspraak reacties indienen tegen het toepassen van de vrijstelling.

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraagdatum/ kenmerk

Firma Kwekershof

Bedrijfsruimte, silo, laadkuil

Kwekerslaan 8

07-10-02/ba224

Firma Kwekershof

Warmwater opslagtank

Kwekerslaan 8

07-10-02/ba225

Firma Kwekershof

Warenhuis

Kwekerslaan 8

07-10-02/ba230

JCV Makelaars

Veranderen voorgevel

Van de Kasteelestraat 16

09-10-02/ba223

D. Ton

Dakkapel (voorzijde)

Spinel 18

11-10-02/ba231

NV Maesemunde

Plaatsen van 3 kozijnen

Koningin Julianaweg 158

17-10-02/ba233

Aangevraagde sloopvergunning

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Aanvraagdatum/ kenmerk

.A. Zuiderwijk

Warenhuis

Aaksterlaan naast nr. 1

17-10-02/sa096

Geaccepteerde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

E.M. Veenman

Dakkapel

Vondellaan 58

16-10-02/bm055

Westland Wonen

Extra toegangsdeur t.b.v. berging

Kornalijn 34

16-10-02/bm056

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

M. Hirs

Vergroten woning

Monsterseweg 69

11-10-02/ba146

R.G.M. van Bergenhenegouwen

Vergroten woning

Zandeveltweg 9

14-10-02/ba163

M. Solleveld

Vergroten woning

Maasdijk 212

14-10-02/ba164

Geweigerde bouwvergunning

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

P.R.F. de Zeeuw

Stal en berging

Groeneweg 38

11-10-02/ba152

Rectificatie :
Bij het onderstaande was in de publicatie van week 41 abusievelijk vermeld dat het zou gaan om geaccepteerde Bouwplannen.
Dit moet zijn:

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Verzenddatum/ kenmerk

A. van Dop

Woning

Reiger 4

19-9-02/ba281

Hoogenraad Stoommaterialen

Bedrijfsgebouw

Teylingen 5

20-9-02/ba119

A. Vrijland

Woning

Reiger 4

20-9-02/ba029

Informatie over aangemelde plannen en aangevraagde vergunningen, kunt u krijgen in het stadhuis. Tevens liggen, tot uiterlijk zes weken na verzenddatum, de genomen besluiten ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding bezwaarschrift Awb zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Actualisatievergunningen

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat zij actualisatie-vergunningen op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer hebben verleend aan de volgende bedrijven.

* Firma A. v.d. Meer, Naaldwijkseweg 356, actualisatie oprichtingsvergunning van

12 juli 1994;

* W. Vedder, Van Berckenrodelaan 3a, actualisatie oprichtingsvergunning van 3 januari 1995.

De beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 24 oktober 2002 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis. Inzage kan iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Degenen die bedenkingen hebben ingediend naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerp-beschikking, alsmede degenen die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen vermelde periode een beroepsschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór deze datum beroep is ingediend én een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepsschrift, alsmede voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd. Voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoon 070-4264426).