Actueel
COMMISSIEVERGADERING
De Commissie Grondgebied van de gemeente Lopik komt op dinsdag 8 oktober 2002 in openbare vergadering bijeen. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Wieleroord te Lopik. De volgende agendapunten komen aan de orde onder voorzitterschap van de heer Th. L. de Roos:
· Overzicht nadere toetsing voorgestelde locaties routepunten;
De routepunten betreffen locaties waar kan worden gestart met een wandel- en/of fietsroute.
· Kleinschalige horecavoorziening A. Schep op het perceel Batuwseweg 52 te Uitweg;
De heer A. Schep heeft een principeverzoek ingediend tot realisering van een kleinschalige recreatieve voorziening en verplaatsing van het bestaande cateringbedrijf op genoemd perceel. De commissie Grondgebied wordt voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen voor genoemd perceel om zodoende voor deze initiatieven vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning te kunnen verlenen.
· Voorbereidingsbesluit voor de bouw van een woning aan de Graaf Floris de 4e weg 1 te Willige Langerak;
De commissie Grondgebied wordt voorgesteld om voor genoemd perceel een voorbereidingsbesluit te nemen. Hierna zal medewerking kunnen worden verleend aan de vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vervangende nieuwbouw van een woning met bijgebouwen. De aanvrager wenst een kantoor aan huis voor het aannemersbedrijf.
· Eindverslag (nota van beantwoording) inspraak herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied Lopik.
Voor belangstellenden bestaat er de mogelijkheid om voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt, met uitzondering van het verslag van de vorige vergadering, zijn of haar mening kenbaar te maken. Nadat de raadsleden zich hebben uitgesproken voor een onderwerp kunnen belanghebbenden nog eenmaal het woord voeren over hetzelfde onderwerp dat door hen in de eerste termijn aan de orde is gesteld.
Iedere belangstellende is van harte welkom.
De vergadering is ook te beluisteren via Radio 9.
VERKEERSMAATREGELEN BENSCHOP
De bebouwde kom van Benschop wordt als eerste kern in de gemeente ingericht als "30 km/uur verblijfgebied". Om de openbare weg aan de eisen van een "30 km/uur verblijfgebied" te laten voldoen zullen er op meerdere plekken in de bebouwde kom verkeersmaatregelen worden getroffen.
De wegwerkzaamheden starten op 14 oktober 2002 en zullen in totaal circa 8 weken duren. De werkzaamheden zijn echter weersgevoelig en kunnen bij regen of vorst uitlopen.
Deze verkeersmaatregelen kunnen per locatie variëren van het aanbrengen van een drempel of punaise tot een verhoogd plateau. De locaties waar verkeersmaatregelen worden getroffen zijn door middel van zwarte stippen op de plattegrond aangegeven. De werkzaamheden worden fasegewijs uitgevoerd om zo de overlast te beperken. De wegafsluitingen worden op het moment van uitvoering door afzettingsborden aangegeven.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Dirar, sector Grondgebied, ( 0348-559955.
DRANK- EN HORECAWET
Burgemeester en wethouders van Lopik hebben in hun vergadering van 10 september 2002 besloten vergunning te verlenen voor het uitoefenen van het horecabedrijf aan V.O.F. restaurant 'De Kwakel', Noordzijdseweg 169 te Polsbroek.
De huidige vergunning wordt uitsluitend vervangen in verband met een wijziging van de in de vergunning vermelde firmanten.
Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovengenoemd besluit kunnen daartegen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van deze bekendmaking schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Lopik.
BESTEMMINGSPLAN DE GAARDEN-LOPIK
Ontwerp 'Uitwerkingsplan fase 5 van het bestemmingsplan De Gaarden-Lopik'
Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 23 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening invulling te geven aan de globale bestemming "Uit te werken woondoeleinden" in het geldende bestemmingsplan "De Gaarden-Lopik".
Het plangebied sluit aan de zuidzijde aan op de 3e en 4e fase van het plan De Gaarden, wordt aan de noordzijde begrensd door de Wielsekade en aan de west- en oostzijde door noord-zuid lopende kavelsloten.
Het doel van het plan is de realisering van maximaal 20 woningen aansluitend aan eerdere bouwfasen in het plan De Gaarden.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 3 oktober 2002 tot en met 16 oktober 2002 voor een ieder ter inzage bij het Bureau Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur en buiten genoemde openingstijden op afspraak ( 0348-559955.
Gedurende de termijn van ter inzageligging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Lopik, Postbus 50, 3410 CB Lopik.
In dit stadium betreft het de planologisch juridische invulling van een gebied. Concrete informatie over woningbouw en woningverkoop kan pas later worden gegeven.
TIJDELIJK ONDERKOMEN JONGEREN BENSCHOP
Burgemeester en wethouders van Lopik zijn voornemens vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan "sportterrein Benschop" voor het plaatsen van een tijdelijk onderkomen voor jongeren in de vorm van een open zeecontainer in het gemeentelijk sportpark, aan de achterzijde van het gravelveld naast de voetbalvelden.
Op de genoemde locatie ontmoeten jongeren uit Benschop elkaar regelmatig om een balletje te trappen of een praatje te maken. Met het plaatsen van de container wil de gemeente de jongeren daar een schuilplek bieden. Het gaat om een tijdelijke voorziening van maximaal 4 jaar, met een proefperiode van 3 maanden. Na deze proefperiode zal worden bekeken of voortzetting gewenst is. Na maximaal vier jaar verwacht de gemeente een voorziening voor jongeren te kunnen integreren in het dorpshuis van Benschop. De realisatie van deze schuilplek gebeurt in samenwerking met de wijkagent, het Klankbord Benschop en de jongerenwerker van SSL (Stichting Samenlevingsopbouw Lopik).
Het beleidsvoornemen ligt van 4 oktober 2002 tot en met 17 oktober 2002 ter inzage bij het bureau Infrastructuur en Gemeentewerken, Raadhuisplein 1 te Lopik. Gedurende deze termijn bestaat de mogelijkheid voor belanghebbenden om schriftelijke zienswijzen tegen deze beleidsvoornemens in te dienen bij het gemeentebestuur van Lopik, Postbus 50, 3410 CB te Lopik.
WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van Lopik delen hierbij mede dat door hen, onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu, vergunning is verleend aan:
B.H. Timmer, Lekdijk west 28a, 3411 MV Lopik.
Het betreft een revisievergunning, ingevolge artikel 8.4 van de Wet milieubeheer, voor een rundvee- en mestvarkensbedrijf.
Wij maken u er op attent, dat de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet is gewijzigd.
De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 3 oktober tot en met
14 november 2002 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Lopik, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op dinsdagavond na telefonische afspraak
0348-559955.
Indien men dit wenst, kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gekregen.
Tot de laatstgenoemde datum (14 november 2002) staat beroep open voor:
a. degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;
b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;
c. degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;
d. belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen in te brengen.
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan; de beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.
Het beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
PARKEERVERBOD
Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat zij hebben besloten een parkeerverbod vast te stellen voor de ingang van basisschool 'De Regenboog' aan de Emmalaan te Lopik door middel van een gele doorgetrokken streep.
Bovengenoemd besluit treedt in werking met ingang van de datum, waarop de desbetreffende gele streep is aangebracht, en ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bureau Infrastructuur en Gemeentewerken tijdens de kantooruren.
Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovengenoemd besluit kunnen daartegen op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van deze bekendmaking schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Lopik.
REALISERING C2000-MAST POLSBROEK
In het kader van de communicatie van de hulpdiensten (brandweer, politie en ambulances) dient er een landelijk dekkend netwerk te worden gebouwd (C2000-netwerk). Dit netwerk bestaat uit antennes op hoge gebouwen of uit masten van ongeveer 53 meter hoog.
Op dit moment communiceren de hulpdiensten via een centrale meldkamer met mobilofoons of draagbare telefoons (gsm). Dit systeem voldoet niet meer, omdat er enerzijds soms geen dekking is in het gebied en er anderzijds tussen de instanties geen directe communicatie mogelijk is. Bij calamiteiten is de mogelijkheid van onderlinge communicatie in de vorm van spraak en data tussen deze diensten van cruciaal belang.
Met het C2000-systeem is dit wel mogelijk, waarbij de berichten ook gecodeerd kunnen worden, zodat deze niet of nauwelijks meer afluisterbaar zijn.
Uit het landelijke dekkingsplan is gebleken, dat er in de omgeving van Polsbroek een mast voor dit systeem gebouwd moet worden.
In overleg met de gemeente is er uiteindelijk een locatie gevonden op het voetbalveld van Polsbroek aan de Noorzijdseweg. De te bouwen mast van 53 meter hoog met een apparatuurgebouwtje is geprojecteerd ten oosten van de kantine.
Het geldende bestemmingsplan staat de bouw van deze mast niet toe. Er is een procedure opgestart om vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan te verlenen.
Tijdens deze procedure is per 15 augustus 2002 de Woningwet gewijzigd, waarin is bepaald, dat de bouw van masten voor het C2000-systeem bouwvergunningvrij is. Er is hierdoor geen strijdigheid meer met het bestemmingsplan.
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken mag nu de mast zonder vergunning van de gemeente plaatsen. Daarom hebben wij de procedure tot verlening van deze bouwvergunning beëindigd.
Begin 2003 zal de bouw van deze mast plaatsvinden.
BOUWEN
Ontvangen bouwaanvragen/meldingen
Onderstaande bouwaanvragen en meldingen liggen dagelijks ter inzage bij het
bureau Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Het bekendmaken van deze
aanvragen is alleen ter informatie. U kunt nog geen bezwaar maken of bedenkingen indienen. Dit is pas mogelijk nadat een vergunning is verleend of als een
vrijstellingsprocedure wordt gevolgd.
· Adriaan van Ostadelaan 3 te Lopik, uitbreiden woning;
· Bedrijventerrein Noord te Lopik, bouwen bedrijfsgebouw voor Klever B.V.;
· Cabauwsekade 21 te Cabauw, verbouwen woonboerderij;
· Dwarsdamweg te Benschop, plaatsen brug;
· Graafdijk 38 te Lopik, bouwen woning;
· Tussen Koningin Wilhelminastraat 6 en 7 te Benschop, bouwen 8 wisselwoningen;
· Lopikerweg Oost 29 te Lopik, bouwen schuur;
· Lopikerweg Oost 180 te Lopikerkapel, uitbreiden winkel/woning;
· M.A. Reinaldaweg te Lopik, plaatsen brug;
· Meeuwenlaan 40 te Lopik, uitbreiden woning;
· Nicolaas van Catsweg 2 te Lopik, bouwen schuur;
· Oranje Nassauhof 77 te Lopik, plaatsen 2 dakkapellen;
· Tiendweg 22 te Lopik, plaatsen dakkapel.
Voorgenomen vrijstellingen
Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat met ingang van 3 oktober 2002 tot en met 30 oktober 2002, gedurende de openingstijden van 09.00 tot 12.00 uur, voor een ieder ter inzage ligt de bouwaanvraag van:
1. Graafdijk 38 te Lopik, voor het bouwen van een woning;
2. Jeroen Boschlaan 5 te Lopik, voor het uitbreiden van de woning;
3. Lekdijk West 12 te Lopik, herbouwen van een woning.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens met toepassing van het bepaalde in:
· artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bouwvergunning te verlenen voor de bouwplannen genoemd onder 1 en 2.
· artikel 46 en artikel 49, lid 1 onder c van het bestemmingsplan "Buitengebied" bouwvergunning te verlenen voor het bouwplan genoemd onder 3.
Gedurende de termijn van ter inzageligging, bij het bureau Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, Raadhuisplein 1 te Lopik, bestaat de mogelijkheid om schriftelijk zienswijzen tegen het bouwplan in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik, Postbus 50, 3410 CB Lopik.
Verleende bouw- en sloopvergunningen/meldingen
Door burgemeester en wethouders zijn de volgende besluiten genomen, waartegen in het kader van de Algemene Wet Bestuursrecht bezwaar kan worden gemaakt.
· Benedeneind ZZ tussen 299 en 299a te Benschop, bouwen woning;
· Batuwseweg 34 te Lopikerkapel, uitbreiden woning, bouwen schuur en plaatsen brug;
· Cornelis van Haarlemlaan 19 te Lopik, uitbreiden woning en nieuw bouwen schuur;
· Dorp 67 te Polsbroek, slopen woning;
· Dorp 296 te Benschop, uitbreiden woning en vernieuwen garage;
· Floris van Egmondstraat 1 te Lopik, oprichten garage;
· Floris van Egmondstraat 1 te Lopik, wijzigen in- of uitrit;
· Lopikerweg west 27a te Lopik, uitbreiden ligboxenstal;
· Meeuwenlaan 61 te Lopik, plaatsen tuinhuisje;
· Oevervliet te Lopikerkapel, leggen van laagspanningskabels;
· Tiendweg 22 te Lopik, plaatsen dakkapel;
· Zuidzijdseweg 156 te Polsbroek; slopen asbestcementgolfplaten op twee schuren.
Bezwaar: Denkt u rechtstreeks in uw belangen te zijn getroffen, dan kunt u binnen 6 weken na publicatie van deze kennisgeving bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester, Postbus 50, 3410 CB Lopik.
Bij het stafbureau bestuurszaken is een folder verkrijgbaar, waarin is aangegeven wat u kunt en moet doen als u bezwaar wilt maken tegen een beschikking.
Ter inzage: De verleende vergunningen kunnen worden ingezien iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur.
Verleende vergunningen
Door de burgemeester zijn de volgende besluiten genomen, waartegen in het kader van de Algemene Wet Bestuursrecht bezwaar kan worden gemaakt:
· Mevrouw J. van Bilsem-de Jooden, De Weide 15 te Lopik, namens Middenstandsvereniging Lopik, voor het houden van een 'kinderdag' bij de winkels in het centrum van Lopik (Rolafweg, A. van Burenstraat, Binnenhof en Dorpstraat) op zaterdag 12 oktober 2002 van10.00 uur tot 16.00 uur;
· Atletiek- en trimvereniging Avantri Schoonhoven, p/a Lorentzhof 9 te Schoonhoven, voor het houden van de 27e Dijkloop op zaterdag 12 oktober 2002, waarvan het parcours gedeeltelijk over het grondgebied van de gemeente Lopik voert;
· Trend Media Produkties bv te Utrecht, voor het organiseren van de Ernst en Bobbie Show in sporthal De Bosrand te Benschop op 26 oktober 2002;
· Mevrouw C. van Vreeswijk-Verhoef, Burg. Schumanlaan 39 te Lopik, namens het actiecomité Jan Bunnikschool te Lopik, voor het houden van een sponsorloop voor de inrichting van de nieuwe basisschool Jan Bunnik op 4 oktober 2002 van 18.30 uur tot 19.30 uur in de Anna van Burenstraat, Juliana van Stolberglaan en de Mariannehof.
Bezwaar: Denkt u rechtstreeks in uw belangen te zijn getroffen, dan kunt u binnen 6 weken na publicatie van deze kennisgeving bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.
Bij het stafbureau bestuurszaken is een folder verkrijgbaar, waarin is aangegeven wat u kunt en moet doen als u bezwaar wilt maken tegen een beschikking.
Ter inzage: De verleende vergunningen kunnen worden ingezien iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur.
AFSLUITING IR. ENSCHEDEWEG (BENSCHOP)
De provincie Utrecht start in oktober 2002 met reconstructiewerkzaamheden van de ir. Enschedeweg. Hierdoor is de ir. Enschedeweg in de maand oktober elk weekend afgesloten vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.
Het betreft het gedeelte M.A. Reinaldaweg tot en het MOB-complex, waar de bestaande weg afbuigt in noordelijke richting naar Het Dorp.
De ir. Enschedeweg krijgt een nieuwe, veiliger weginrichting met een nieuwe asfaltlaag, aangepaste markering en verstevigde bermen. Bij de aansluiting met de M.A. Reinaldaweg komt een rotonde.
Om de verkeershinder te beperken, worden de reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd in de 4 weekenden van oktober.
Deze afsluiting geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Indien nodig zullen voor fietsers tijdelijke voorzieningen worden getroffen.
Omleidingsroutes (ter plaatse met borden aangegeven):
Verkeer naar IJsselstein via N204 - Montfoort - N228 - A12 - A2 - IJsselstein Verkeer naar Lopik via A2 - A12 - N204 - N210 - Lopik. Voor nadere informatie over de uitvoering, de afsluiting en de omleiding kunt u contact opnemen met het directie-team N210, ( 030-6572353.