Gemeente Dinkelland

Datum plaatsing: 3 oktober 2002
KOOPZONDAG WEERSELO
Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 6 oktober a.s. als extra koopzondag aangewezen voor het dorp Weerselo. Ongediertebestrijding
Gewenste ongediertebestrijding kan men opgeven bij de locatie Weerselo, afdeling Beheer en Onderhoud , telefoon: 854276. Alleen ratten en muizen bestrijding is gratis.
Voor andere bestrijding van ongedierteoverlast, zoals wespen e.d., wordt 11,50 per kwartier in rekening gebracht.
STORTTARIEVEN "Dinkelland " AFVALBRENGPUNT te DENEKAMP

AFVAL

TARIEF

Particulier bouw- en sloopafval (per ½ m³)

9,50
Grof huishoudelijk afval (per ½ m³)
6,50

Snoeihout en tuinafval (per ½ m³)
5,50

Asbest (per plaat)
3,00

Schoon puin (per ½ m³)
11,50
Autobanden (per stuk)
2,50
Tractorbanden (per stuk)
45,00
WEB (Wit en Bruingoed) en KCA
gratis
Oud ijzer
gratis
Klachten omtrent de inzameling van huishoudelijk afval door de SITA/BFI, de inzameling van grof afval door "de Beurs" of omtrent de inname van afval op het afvalbrengpunt te Denekamp, kunt u melden via de afvalinfolijn tel. 0541-854276.

PROJECT HANDHAVING BUITENGEBIED.
Op 22 juni 1999 is de bestuursovereenkomst Samenwerking milieuhandhaving Overijssel ondertekend door de diverse handhavingspartners. Voor de uitvoering van deze overeenkomst is door het Bestuurlijk Provinciaal Handhavingsoverleg (BPHO) het "Samenwerkingsprogramma 2002" vastgesteld. Dit programma bevat een aantal handhavingsprojecten. Een van deze projecten is het programma "Handhaving Buitengebied".
De Gemeente Dinkelland neemt deel aan dit uitvoeringsproject. Het doel van het project is te komen tot een integrale handhaving van overtredingen van de verschillende werkgebieden. Deze betreffen o.a. controle van overtredingen in het kader van:

* milieuwetgeving;

* bouwregelingen;

* ruimtelijke ordening-aspecten;

* A.P.V.

Bij aanvang van het project zullen de controles betrekking hebben op een beperkt aantal overtredingen.Het project "Handhaving Buitengebied" zal worden uitgevoerd door de Gemeente in samenwerking met een aantal externe partners, waaronder de Politie en het Waterschap Regge & Dinkel.
Het project gaat in oktober 2002 van start. Afhankelijk van de resultaten kan het project worden voortgezet met andersoortige overtredingen. Het is niet de bedoeling om een heksenjacht te ontketenen. Bij grove overtredingen zullen direct sancties worden opgelegd (overtreding van de kernbepalingen).
Na afronding van het project zullen de resultaten middels publicatie openbaar worden gemaakt.
Voor meer informatie over dit project zijn wij gaarne bereid mondeling toelichting te geven (maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur en 's middags na afspraak): Telefoon 0541- 854239. GEMEENTERAAD

De gemeenteraad komt op donderdag 10 oktober a.s. om 20.00 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.
De agendapunten zijn bij het verschijnen van de pagina nog niet bekend.

Donderdag 10 oktober 2002 , aanvang 19.45 uur, locatie gemeentehuis
1. (19.45 uur) bezwaarschrift van 29 april 2002 van de heer M.A.A. Soppe namens mevrouw S.D. Smith tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 21 maart 2002, inhoudende het opleggen van een last onder dwangsom inzake het met het bestemmingsplan strijdige gebruik als tandartspraktijk van het pand aan de Denekamperstraat 45 c te Ootmarsum;


2. (20.30) bezwaarschrift van 11 juli 2002 van de heer mr. J. Schutrups namens de heer J. Grimberg tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Dinkelland van 19 juni 2002 inhoudende de weigering om planologische medewerking te verlenen aan de bouw van een woning aan de Binnenes te Ootmarsum. 854182, gemeentehuis Denekamp
BEKENDMAKING VERORDENINGEN
Op grond van de Wet algemene regels herindeling komen de gemeentelijke voorschriften op 1 januari 2003 te vervallen. Tot dan gelden de regelingen van de drie voormalige gemeenten, ieder voor het grondgebied van de oude gemeenten. Een apart wettelijk regime geldt de gemeentelijke belastingsverordeningen, de bestemmingsplannen en de structuurplannen.
Mede met het oog op de gewenste harmonisatie en actualisatie van de regelgeving van de voormalige gemeenten heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 september 2002, onder intrekking van de oude verordeningen, de volgende verordeningen vastgesteld.


1. De Algemene Subsidieverordening gemeente Dinkelland

Deze verordening is een aanvulling op de wettelijke bepalingen van de subsidietitel in de Algemene wet bestuursrecht. Zij biedt het algemene kader waarbinnen de gemeentelijke subdidieverlening op het terrein van cultuur, sport en welzijn zich zal afspelen en heeft betrekking op de procedures rond het aanvragen, verlenen, vaststellen en betaalbaar stellen van subsidies. De criteria waaraan moet worden voldaan om voor subsidie op deze beleidsterreinen in aanmerking te komen worden opgenomen in deelverordeningen of beleidsregels. Deze worden na vaststelling door de raad eveneens gepubliceerd.
De aanvragen om subsidie voor het jaar 2003 worden behandeld op grond van de regelgeving, zoals die gold in de voormalige gemeente van de aanvrager.


2. De Exploitatieverordening Gemeente Dinkelland 2002

Ingevolge artikel 42 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is de gemeenteraad verplicht een verordening vast te stellen waarin de voorwaarden zijn vastgelegd, waaronder de gemeente medewerking zal verlenen aan de exploitatie van gronden, die in de naaste toekomst voor bebouwing in aanmerking komen.
Op basis van de exploitatieverordening worden overeenkomsten gesloten met partijen die profijt hebben bij de grondexploitatie.

Inwerkingtreding ca.
Bovengenoemde verordeningen treden in werking met ingang van de eerste dag na het verstrijken van een termijn van zes weken na de datum van deze bekendmaking.
De integrale tekst van de door de raad vastgestelde verordeningen is opgenomen in een ordnerbestand, dat voor een ieder ter inzage ligt bij de Afdeling Personeel, Bestuur en Communicatie (PBC), locatie Denekamp.
Tegen betaling van leges worden kopieën verstrekt. Voor nadere inlichtingen over de gemeentelijke verordeningen kunt u zich wenden tot de afdeling PBC (de heer H. Engelbertink, tel. 0541-854186).

Mogelijkheid referendum
Over deze besluiten van de gemeenteraad kan een referendum worden gehouden als bedoeld in de Tijdelijke referendumwet. Tot drie weken na de datum van deze publicatie heeft eenieder de mogelijkbeid om over deze besluiten een verzoek tot een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt dat minimaal 125 kiesgerechtigden een ïnleidend verzoek"moeten ondersteunen wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, moet het inleidend verzoek in een volgende fase van zes weken door tenminste 1250 kiesgerechtigden worden ondersteund. Als ook aan die voorwaarde is voldaan vindt een referendum over het raadsbesluit plaats. Via een referendum wordt bereikt dat het besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken en Belastingen, locatie Ootmarsum.

RUIMTELIJKE ORDENING:

Voorbereidingsbesluit
In zijn vergadering van 25 april 2002 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend gemeente Ootmarsum, sectie C, nr. 2469 en plaatselijk bekend Denekamperstraat 45a te Ootmarsum ten behoeve van de uitbreiding van een kantoorgebouw.
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na datum publicatie te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen en uitbreiden van een woning t.b.v. inwoning aan de Luttekerveldweg 2 in Saasveld (20020266) Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien volgens de voorschriften de inhoud van de woning maximaal 600 m³ mag bedragen. I.v.m. inwoning is met vrijstelling een verruiming van de inhoud mogelijk tot maximaal 700 m³ Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 35 lid 1 sub a van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een carport aan de Johanninksweg 40 in Denekamp (20020343)
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Noord Deurningen 1997", aangezien de maximale oppervlakte aan bijgebouwen wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 9 lid 2 van het bestemmingsplan.

Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van -2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken

Voornemen tot het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor de volgende bouwplannen:


* het uitbreiden van het bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 10 te Denekamp;

* het bouwen van een woning aan het Diepengoor (achtertuin perceel Brandlichterweg 37) te Denekamp;

* het bouwen van een kantoor aan de Nordhornsestraat tussen de percelen nummers 106 en 122 te Denekamp.

De plannen liggen met ingang van 4 oktober 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan Burgemeester en wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Tevens hebben Burgemeester en Wethouders het voornemen om aan het volgende verzoek om een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen:


* Dokter Hondelinkstraat 47 in Denekamp: uitbreiden van een woonhuis (20020324).

Dit verzoek om vrijstelling ligt met ingang van 4-10-2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp kenbaar maken.
* de Wilbaan 22 in Ootmarsum: bouw hobbyruimte;
* Kerspelweg 13 in Tilligte: vergroten veeschuur;
* Smithuisstraat 7 in Ootmarsum: uitbreiden woning en bouwen van een berging;

* Westwal 4b in Ootmarsum: veranderen van bergruimte tot kantoorruimte;

* Springendal 6 in Oud Ootmarsum: vergroten van een wasserij;
* Hoofdstraat 15 in Deurningen: bouwen van een erker;
* Beltstraat 10 in Weerselo: bouwen van een hobbyruimte/berging;
* Echelpoelweg 37 in Weerselo: plaatsen van een antenne-installatie voor mobiele telefonie;

* Lattropperstraat 25 in Denekamp: bouwen van een luifel voor de verkoopruimte;

* Hakselaar 64 in Denekamp: vergroten van een garage/berging met luifel;

* Diepengoor (kadastraal sectie O nummer 579) in Denekamp: bouwen van een woonhuis;

* De Esch 15 in Saasveld: vergroten van een woonhuis;
* Hakselaar 3 in Denekamp: bouw woning met garage-berging;
* de IJsvogel 13 in Denekamp: verbouwen en uitbreiden garage-berging en carport en

* Kuiperijstraat 30 in Rossum: verbouwen en uitbreiden van een woning.

* St. Remigiusstraat, naast nr. 6, in Weerselo: tijdelijk plaatsen kantoorunit (08-11-2002);

* Th. van der Borchstraat 27 in Denekamp: uitbreiden woning (08-11-2002);

* het Korink 6 in Rossum: verbouwen en uitbreiden garage (08-11-2002);

* Beatrixstraat 9 in Rossum: uitbreiden woning (08-11-2002);
* Drosteweg 23 in Saasveld: bouw opslagruimte (08-11-2002);
* Markt 5 en 6 in Ootmarsum: gewijzigd uitvoeren bouw winkel met appartementen (08-11-2002);

* Grote Maten 28 in Ootmarsum: uitbreiden berging (08-11-2002);
* Hanxledenstraat 17 in Ootmarsum: vergroten van een woning (11-11-2002);

* Brinkstraat 3 in Denekamp: (melding) bouwen van een tuinhuis (11-11-2002);

* Bromeliastraat 3 in Denekamp: (melding) plaatsen van een tuinhuisje (11-11-2002);

* Sint Plechelmusplein in Deurningen: plaatsen van een kunstwerk (11-11-2002);

* IJsvogel 8 in Denekamp: bouwen van een fietsenberging (11-11-2002);

* de Kerkuil 129 in Denekamp: vergroten van een woonhuis en bouwen van een carport (11-11-2002);

* van Bodelswingstraat 49 in Ootmarsum: vergroten van een woning (11-11-2002);

* Haarstraat 24 in Weerselo: vergroten van een bijgebouw (11-11-2002);

* Ottershagenweg 3 in Oud Ootmarsum: bouwen van een schuur (11-11-2002) en

* Tichelwerk 4 in Ootmarsum: bouwen van een bedrijfswoning (11-11-2002).

* De Mors (kadastraal bekend sectie C nummer 408) in Ootmarsum: slopen van een gebouw en gedeeltelijk slopen van een gebouw.

* Siemertsteeg 1 in Weerselo: slopen van een veeschuur (5-11-2002) en

* Oude Weerseloseweg 4 in Weerselo: slopen woning en schuur (08-11-2002).
Deze besluiten kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de Terinzagelegging ontwerp-besluiten
Weerselo ligt vanaf 4 oktober 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 afspraak, gedurende vier weken ter inzage het ontwerp-besluit tot het gedeeltelijk intrekken van de milieuvergunning van:
* Maatschap Tenniglo, Kooiweg 23 te Tilligte: een rundvee- en vleesvarkensbedrijf, vergunning van 7 december 1999.

Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kan door een ieder tot en met 18 oktober 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Op verzoek kan iedereen in persoon of bij gemachtigde mondeling bovengenoemde termijn van twee weken.
Alleen zij die tijdig (schriftelijk of mondeling) bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen, danwel de definitieve besluitvorming afwijkt van het voornemen.

Terinzagelegging ontwerp-besluit buurgemeente.
Hierdoor delen wij u mee, dat bij ons is binnengekomen een kopie van het ontwerp-besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van Maatschap Nollen voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vleesveehouderij.De inrichting van Maatschap Nollen is gelegen aan de Broekhuisweg 9 en 9a te Albergen en ligt binnen een afstand van 200 meter met de grens van de gemeente Dinkelland.
Het ontwerp-besluit ligt met ingang van 18 september 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de Publieksbalie van de sector Grondgebied van de gemeente Tubbergen.

Terinzagelegging besluiten
Op de adeling Bouwen en Milieu, bezoekadres Burg. Scholtensplein 1, Weerselo vanaf 4 oktober 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, alsmede buiten kantooruren, na telefonische of schriftelijke afspraak, gedurende zes weken ter inzage het besluit op de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van:

* R.J. Kuipers, Voltaweg 14 te Denekamp voor het oprichten en in werking hebben van een metaalbedrijf.
Beroep tegen dit besluit kan tot en met 15 november 2002 worden uit te brengen over het onwerp van het besluit; doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek kan eveneens tot en met 15 november 2002 worden gericht aan de Voorzitter van genoemde Afdeling, wil het besluit niet binnen zes weken na de terinzagelegging van kracht worden. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Een niet terstond van kracht verklaard besluit wordt pas van kracht als opdat verzoek door de Raad is beslist.
Terinzagelegging meldingen Weerselo liggen ter inzage de meldingen ingevolge art. 8.19 Wet
* De heer W. ter Doest, Glipsdijk 5 te Weerselo voor het slopen van twee gebouwen en het op andere wijze inrichten van een stal.

Er is geen verandering in het aantal dieren op het bedrijf. Deze wijzigingen zijn in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning nr. 101153 d.d. 31 december 2001 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijzigingen geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

OVERIGE INGEKOMEN AANVRAGEN OM VERGUNNING

De afgelopen periode is de volgende aanvrage ontvangen:


* Stichting Zomerfeesten Saasveld voor het houden van zomerfeesten te Saasveld van 13 juni 2003 tot en met 15 juni 2003.

Deze aanvrage ligt vanaf morgen gedurende 4 weken ter inzage bij het afdeling Burgerzaken en Belastingen in de locatie Ootmarsum. In die periode kunnen zienswijzen bij de gemeente kenbaar worden gemaakt wat zowel mondeling als schriftelijk kan. Hierbij svp aangeven of men gehoord wil worden.

OVERIGE VERLEENDE VERGUNNINGEN

De afgelopen periode zijn door het college van burgemeester en wethouders de volgende vergunningen verleend:


* Scouting vereninging Margareta Sint Clair voor het houden van een verkoopactie van 5 oktober t/m 20 oktober 2002 in Denekamp;
* Dorkas Hulp Nederland voor het houden van een voedselinzameling op 8 en 9 november 2002 in Denekamp;

* Voetbalvereniging DOS'19 voor het houden van een straatvoetbaltoernooi op 15 oktober2002 van 13.00 uur tot 17.00 uur;

* Lange Afstand atletiekclub twente voor het houden van een hardloopwedstrijd op 10 november 2002 van 9.30 uur tot 14.00 uur in Weerselo.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311. Er is voor week 41, van 7 oktober tot en met 12 oktober 2002 géén
OVERIGE MEDEDELINGEN

SPORTVERENIGINGEN EN HET EXAMEN SOCIALE HYGIENE

De sportraad Overijssel organiseert op zaterdag 23 november 2002 voor de tweede keer dit jaar het examen sociale hygiëne waarmee de verklaring sociale hygiëne kan worden verkregen. Voor deelname van minimaal 30 personen wordt het examen in Zwolle gehouden. Vooraanmelding is verplicht en kan tot uiterlijk 23 oktober 2002. De kosten van deelname zijn 91,00 per persoon inclusief het studiemateriaal, een examentrainingsavond en het examen.

In het kader van de Drank en horecawet moeten sportverenigingen met een kantine, waar alcohol wordt geschonken beschikken over een geldige vergunning. Twee leidinggevenden moeten in het bezit zijn van de verklaring sociale hygiëne en een van de leidinggevenden moet aanwezig zijn op de momenten dat er alcohol wordt geschonken.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen de sportraad Overijssel, telefoon:
038- 4577773 (Krijn van Houten) of e-mail: kvhouten@sportraadoverijssel.nl of homepage: www.sportraadoverijssel.nl (laatste nieuws)

WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO.

Voor verhuur komt beschikbaar onze woningen:

De Voortmors 102 in Weerselo Het betreft een: HAT- woning met inpandige berging. Huurprijs van de woning per maand: 299,06. Aanvaarding: per 1 november 2002.

De Aanleg 4 in Weerselo. Het betreft een: Aanleunwoning nabij het verzorgingshuis. Huurprijs van de woning per maand: 329,02. Servicekosten 35,= per maand.
Aanvaarding: nov/dec. 2002.

Nieuwbouw woon/zorgcomplex De Haerstee in Weerselo. Het betreft een: tweetal huurappartementen/alles gelijkvloers. Huurprijs van de woningen per maand: 410,=. Servicekosten 35,= per maand.
Aanvaarding: per 15 oktober 2002.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

PAPIERINZAMELING BASISSCHOOL de "KINGSCHOOL" IN DENEKAMP Op dinsdag 8 oktober a.s. staat aan de Nijverheidsstraat in Denekamp de papiercontainer voor de inzameling van oud papier voor de Kingschool. Iedereen kan daar tussen 14.00 en 22.00 uur papier deponeren

PAPIERINZAMELING WEERSELO U kunt zaterdag 5 oktober a.s. uw oud papier naar het terrein van de gemeentewerf aan de Holtwijkerstraat brengen. Daar zijn de leden van de Klootschietersvereniging "de Gunne" om het oude papier in te zamelen.