Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.40 uur

Oproep getuigen: schietincident

VEENENDAAL In de nacht van 7 op 8 september ontving de politie de melding dat rond 03.30 uur een schietincident had plaatsgevonden in de omgeving van het plein/plantsoen gelegen tussen de kerk op de Markt en theater de Lampegiet aan de Kerkewijk. Hierbij raakten een 21-jarige en een 27-jarige Veenendaler gewond. De politie doet onderzoek naar de dader(s) en de aanleiding van dit schietincident.

De beide mannen hebben zich na het schietincident aan hun schotwonden laten behandelen in het ziekenhuis in Ede. Na behandeling kon het tweetal het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden in de omgeving en technisch sporenonderzoek verricht. Mogelijke toedracht van het schietincident is het veroorzaken van geluidsoverlast door diverse personen, waaronder de beide mannen, bij het plein/plantsoen. Beide mannen konden weinig informatie geven over het signalement van de dader.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie hebben over dit schietincident. De politie is bovendien op zoek naar een vrouw die de overlast veroorzakende personen toegeroepen heeft om rustig te zijn en later een man die deze personen heeft toegesproken om hen tot stilte te manen. Zowel de vrouw en de man alsmede overige getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche Veenendaal via tel. 0900-8844.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft maandagavond op de Stationsweg oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 20.00 en 22.00 uur werden 644 voertuigen gecontroleerd. Voor 118 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Verkeersongeluk letsel

AMERONGEN Op de Lekdijk vond maandagavond een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een motorrijder gewond raakte.

Een 58-jarige motorrijder uit Elst (gld) reed omstreeks 18.05 uur over de Lekdijk. Plotseling raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en belandde in de berm. Omdat het een zachte berm betrof kon de man geen controle meer krijgen over zijn motorfiets en ging onderuit.

De motorrijder werd met beenletsel naar het UMC in Utrecht gebracht.

Man gestoken

VEENENDAAL Maandagmorgen werd een man zonder enige aanleiding twee maal gestoken.

Het 19-jarige slachtoffer uit Veenendaal reed omstreeks 08.15 uur op zijn fietst over de Tinneweide. Ter hoogte van de Wageningselaan en de Groendseveldselaan liep er een man op het fietspad. De fietser vroeg of hij er langs mocht. Op dat moment draaide de onbekende man zich om en maakte stekende bewegingen naar het slachtoffer.

De onbekende man liep vervolgens weg. Het 19-jarige slachtoffer zag dat hij twee maal gestoken was in de buikstreek. De man liep vervolgens geheel verward naar een woning aan de Wageningselaan en werd door bewoners geholpen. Door de ambulance werd de man vervoerd naar het ziekenhuis in Ede. In het ziekenhuis bleek het gelukkig mee te vallen. De politie is een onderzoek gestart.