Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 30 juli 2002

Aanwezig:

A.J. Le Loux, A.H.P. van Gils

Afwezig:

J.H.H. Mans, E. Helder, J.H.A. Goudt, R.W. Bleker, J.F. Hassink, en T.H.D. de Weger

Vaststellen besluitenlijst van 23 juli 2002

Besluit:

Cf.

C 1

CS/sdm

Wijkvisie Enschede-Noord

Voorstel:

1. In te stemmen met de aangepaste Wijkvisie Noord 2002-2015.
2. De aangepaste concept-Wijkvisie vrij te geven om opnieuw ter visie te worden gelegd.

Besluit:

Cf.

C 2

DSOB/BOR

Beschikking op bezwaarschriften fietsruimacties

Voorstel:

1. Conform het advies van de commissie voor Bezwaar en Beroep het bezwaarschrift van de heer W.Z. ten Zijthoff niet-ontvankelijk te verklaren.

2. Conform het advies van de commissie voor Bezwaar en Beroep de bezwaarschriften van de heer V. Siemonsma, mevrouw A.C. Serdijn, de heer J.J.W. Strebus, mevrouw K. Geesing, mevrouw M. Schraper en de heer G. Kuipers ongegrond te verklaren.

3. Bijgaande concept-beschikkingen op bezwaar vast te stellen.


Besluit:

Cf.

C 3

BMD/gb

Rechtshandelingen

Voorstel:

Besluiten tot vaststelling van de onderstaande lijst van aankopen en verkopen

1. Aankoop een perceel grond met opstallen gelegen aan de Voortsweg 56

2. Aankoop een perceel grond met opstallen gelegen aan de Oldenzaalsestraat 229

Besluit:

Cf.

C 4

PBW

Energienetwerk Roombeek

Voorstel:

1. Kennis te nemen van de rapporten "Enschede Roombeek, naar milieuvriendelijk energieverbruik" van Essent Energie, "Energievoorziening voor Roombeek, second opinion op het voorstel van Essent" van Royal Haskoning, brief Essent d.d. 19 juli 2002 en aanvullend advies Royal Haskoning d.d. 23 juli 2002;
2. Kennis te nemen van de vergaderverslagen van het Platform Wederopbouw van 29 mei 2002, 12 juni 2002, 1 juli 2002, 11 juli 2002 en 18 juli 2002 en de brief van het platform Wederopbouw d.d. 2 juli 2002 op de aanbieding van Essent;

3. De voorkeur uit te spreken voor de aanleg van het warmtenet variant A, zoals beschreven in het rapport van Essent;
4. Conform de intentieovereenkomst, gesloten tussen de gemeente Enschede en Essent op 28 februari 2002 overleg te starten met Essent over een samenwerkingsovereenkomst (contract) inzake de integrale energievoorziening in Roombeek. De basis hiervoor is het rapport "Enschede Roombeek, naar milieuvriendelijk energieverbruik" van Essent;

5. Een traject te starten met de woningcorporaties om tot een juiste verdeling van de energiekosten (vastrecht, verbruik, onderhoud) tussen huurder en verhuurder te komen;

6. Een werkwijze te ontwikkelen waardoor bouwers verplicht worden om energiebesparende maatregelen, die bij toepassing van een cv-ketel verplicht zijn, in het geval van een warmtenet onverminderd toe te passen;

7. Uitwerking te geven aan de afspraken die gemaakt zijn met het platform Wederopbouw;

8. Overleg te starten met Grolsch en Essent om te komen tot afspraken over het gebruik van het ten behoeve van Grolsch opgepompte grondwater.

Besluit:

Cf.

F 1

DSOB

Awb-bezwaarschriften families Bonsing en Verwey

Voorstel:

De gemeenteraad voorstellen de bezwaarschriften van de heer en mevrouw Bonsing en de heer en mevrouw Verwey, tegen de afwijzing van hun verzoek om planschadevergoeding, overeenkomstig het advies van de commissie voor bezwaar en beroep ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 2

DSOB/CBM

Bezwaarschrift tegen bouwvergunning berging, Meester De Wolfstraat 9

Voorstel:

Conform het advies van de commissie voor Bezwaar en Beroep het bezwaar tegen de verleende vrijstelling ex artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en bouwvergunning voor het verplaatsen van een berging aan de Meester De Wolfstraat 9 ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 3

DSOB/BOMIL

Besluit op bezwaar bouwvergunning zeven bergingen volkstuincomplex Twekkelerweg

Voorstel:

1. De ingediende bezwaarschriften door de stichting Natuur en Milieuraad Enschede, W.K.J. van der Voort, I. de Haan, A.J. Goolkate, P.T.A. Duynstee, Vereniging behoud Twekkelo, Biologische tuinbouwvereniging Twente, H.H. Roerink, W. Oldenhof, R.H. Geerdink, H.H. Averink en G.C. Geerdink tegen de op 12 maart 2002 verleende bouwvergunning voor het bouwen van zeven bergingen op het volkstuincomplex aan de Twekkelerweg, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, gegrond te verklaren.
2. De overige ingediende bezwaarschriften tegen de bouwvergunning voor de bouw van de zeven bergingen, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, niet ontvankelijk te verklaren.
3. De bouwvergunning voor de bouw van zeven bergingen aan de Twekkelerweg alsnog te weigeren.

Besluit:

Cf.

F 4

DSOB/BOMIL

Besluit op bezwaar bouwvergunning vergroten woonhuis Sparrendaal 17

Voorstel:

Het op 7 juni 2002 ingediende bezwaarschrift door de heer Ch. H. Moes, wonende Sparrendaal 21, tegen de op 1 mei 2002 verleende bouwvergunning voor het vergroten van het woonhuis aan het Sparrendaal 17, conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep, ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 5

DSOB/BOMIL

Bezwaar Schoolbosweg 13

Voorstel:

Conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep het bezwaarschrift van R. Mulder, M. Hollink, V. Versteeg en C.G. Mecking tegen de aan mevrouw Pfeiffer van Wijck verleende bouwvergunning voor het vergroten en veranderen van een woonhuis/berging aan de Schoolbosweg 13 ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

G 1

Raadsgriffie

Verordening ambtelijke bijstand

Voorstel:

Aan te geven of u kunt instemmen met de in concept voorgelegde Verordening op de ambtelijke bijstand 2002

Besluit:

Cf.