Koninklijk Horeca Nederland
Persbericht 12 juli 2002
Chinese koks leveren topprestaties tijdens internationale Chinese
kookwedstrijden in Maleisië
Woerden - 12 juli 2002 - Tijdens de internationale Chinese
kookwedstrijden van 27 juni tot 30 juni in Kuala Lumpur Maleisië heeft
de Nederlandse delegatie een gouden medaille gekregen voor de beste
teamprestaties. Ook in de individuele klassementen zijn veel prijzen
behaald. Deze wedstrijden zijn voor Chinese topkoks, uit de gehele
wereld.
In totaal hebben 400 meesterkoks met 75 teams uit 14 landen
deelgenomen. De kookwedstrijden worden georganiseerd door de Wereld
Federatie voor de Chinese Kookkunst.
Nederlandse deelname
De sector Chinees-Indische Bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland
heeft twee teams met in totaal 7 deelnemers gestuurd. Team A stond
onder leiding van de heer Chen Yu Yeh uit Nijmegen en team B onder
leiding van de heer Yim Wai Ng uit Eindhoven. Via voorrondes zijn deze
7 koks geselecteerd. In totaal heeft Nederland 8 prijzen behaald. (2
gouden, 2 zilveren en 3 eervolle vermeldingen) Twee voor het gehele
team en 6 individuele prijzen. Dit is een absoluut record aan
medailles voor de Nederlandse delegatie. Van de Europese deelnemers
kwam Nederland als beste uit de bus.
Team A gouden medaille
Team B eervolle vermelding
Jack Wang van restaurant Nieuw Mee Wah te Middenbeemster gouden
medaille voor de lychee roomtaart
Sun Hong Tam van restaurant Shanghai City te Rotterdam gouden
medaille voor De honderd smaken van het leven.
Chengching Hu van specialiteitenrestaurant Sing An te Waalre
gouden medaille voor spelende vissen in de drakenvijver
Kei Shun Cheung van restaurant Hongkong te Delden zilveren
medaille met de Witte marmeren struisvogelrol en het huwelijk van de
engel en de boer
Mevrouw Leow-Goh van restaurant Lotus te Venlo met Het huwelijk
van de engel en de boer
Geng Sheng Fu van restaurant De Lange Muur te Zutphen met
Phoenix poten met eierdooier
Wedstrijdeisen voor ieder team waren het bereiden van:
warme gerechten; Winnend Ned. gerecht: "Phoenix poten met eierdooier" hors d'oeuvre; Winnend Ned. gerecht: "De honderd smaken van het leven" deegwaren; Winnend Ned. gerecht: "Lychee roomtaart" het uitsnijden van vruchten; Winnend Ned. gerecht: "De jacht"
Bij de restaurants van alle deelnemende koks kunt u dit winnende menu
de komende weken bestellen.
Met het meedoen aan deze wedstrijden wordt een schat aan ervaringen
opgedaan en uitgewisseld. Hiermee komt het niveau van de Chinese
restaurants op een steeds hoger plan.