ght, FreeJuanra

Ingezonden persbericht

Persbericht zondag 3 maart 2002

Spectaculair optreden KOP bij gevangenis in Vught

Amsterdam - Vandaag, zondag 3 maart betoogden zo'n 100 mensen voor de vrijlating van Juanra, een Catalaanse activist, die in Vught gevangen zit op verzoek van Spanje. Juanra, op 16 januari in Amsterdam opgepakt, wordt door de Spaanse overheid verdacht van het doorspelen van gegevens over een Spaanse fascist aan iemand die volgens justitie banden zou hebben met ETA, de Baskische gewapende afscheidingsbeweging. Deze persoon heeft deze verklaring echter onder marteling door de Spaanse politie afgegeven, derhalve officieel onbruikbaar in strafzaken.

Het enige doel van Spanje is dan ook het vervolgen en criminaliseren van politieke activisten als Juanra. Spanje heeft dan ook aan de Nederlandse justitie om de uitlevering van Juanra gevraagd.

KOP, de band uit Barcelona waar Juanra zanger is, gaf vandaag een zeer luid optreden vanaf een mobiel podium voor de gevangenispoort in Vught. Beelden van het protest en het optreden zijn verkrijgbaar bij Omroep Brabant 040-2949494 of Huib Schoonhoven 06-53895128.

Steungroep FreeJuanra 06-19322304
E-mail: info@freejuanra.org
Web-site: www.freejuanra.org

Einde persbericht