Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-03-2002 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid (JvK) Persberichten regionaal

Sittard, inbraak In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een kledingzaak aan de Steenweg in Sittard. Met een straatsteen werd een ruit ingegooid om binnen te komen. Uit de zaak werd een nog onbekende hoeveelheid kinderkleding gestolen.

Beek, inbraak in openbare bibliotheek
Zaterdagmorgen ontdekte een poetsvrouw dat er was ingebroken in de openbare bibliotheek aan de prins Mauritslaan in beek. Een nooddeur bleek te zijn opengebroken om binnen te komen. De daders hadden het niet gemunt op de talrijk aanwezige boeken maar op enkele computers en een kleurenprinter.

Susteren, zaalvoetbalwedstrijd gestaakt na handgemeen. Zaterdagavond omstreeks 21.30 uur werd politieassistente gevraagd in de Reinoudhal te Susteren, waar een zaalvoetbalwedstrijd tussen twee teams uit de laagste klasse van de KNVB uit de hand was gelopen en de spelers met elkaar slaags waren geraakt. Ter plaatse bleek een team uit Born tegen een Maastrichts team speelde. Plotseling sloeg bij een 3-1 stand voor Born de vlam in de pan en vielen er over en weer rake klappen. Beide teams gaven elkaar de schuld zodat niet kon worden vastgesteld wat er precies was gebeurd. De wedstrijd werd gestaakt en onder politietoezicht verliet het team van Maastricht de sporthal. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Spaubeek, inbraak
In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Vinkenstraat in Spaubeek. De achterdeur bleek te zijn opengebroken. De hele woning werd doorzocht en voorzover kon worden nagegaan bleken een aantal sieraden, wat kleingeld en een spelcomputer te zijn verdwenen.

Amstenrade, geen beeld meer.
Een 43-jarige inwoner van een woning aan het Raadhuisplein in Amstenrade zat zaterdagavond televisie te kijken toen plotseling het beeld uitviel. Toen hij onderzocht waar dat aan kon liggen en hij naar buiten keek, zag hij hoe een onbekende man met een bivakmuts op probeerde zijn satellietschotel van de gevel te demonteren. Een schreeuw was voldoende om de dader te laten vluchten. De eigenaar herstelde de schade en kon vervolgens weer televisie kijken.

Valkenburg, inbraak Franciscusoord
In de loop van zaterdag werd ingebroken in een kantoor van de stichting revalidatie Limburg (Franciscusoord) aan de Onderstestraat in Valkenburg. Het slot van een toegangsdeur bleek te zijn bewerkt om binnen te komen. Een kantoorruimte werd doorzocht. Gestolen werd onder meer een lettertang en een geldkistje met inhoud.

Maastricht, etalagekraak
Drie onbekend gebleven jongemannen hebben zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een etalagekraak gepleegd bij een garagebedrijf aan de Dokter Bakstraat in Maastricht. Getuigen hoorden enkele harde klappen gevolgd door glasgerinkel. Toen ze poolshoogte namen zagen ze hoe drie knapen er met een aantal auto siervelgen vandoor gingen welke afkomstig waren uit de etalage van genoemde garage. Een buurtonderzoek door de politie leverde niets meer op.

Landgraaf, bromfietsers aangereden.
Een 16-jarige jongen en diens even oude vriendin zijn zaterdagavond omstreeks 21.20 uur gewond geraakt toen ze rijdend op hun brommer op de Kantstraat werden aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige man uit Landgraaf. De personenauto verleende geen voorrang. De jongen en het meisje werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.

Vaals, woning ontruimd na binnenbrandje
Zondagmorgen omstreeks 09.00 uur ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een studentenwoning aan de Kerkstraat in Vaals. Op een van de kamers op de bovenste verdieping was afgelopen nacht een feestje geweest en op die kamer was ook de brand ontstaan. De hulpverlening kwam snel op gang en door de politie werd het hele pand ontruimd. Een van de twaalf bewoners kreeg eerste hulp van de GGD omdat hij iets teveel rook had binnengekregen. Verder raakte er niemand gewond.
Door de brandweer werd het brandje snel geblust. Enkele overige kamers in het gebouw liepen rook- en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in om de juiste oorzaak van de brand vast te stellen.