Gemeente Gent

A l l e v r o u w e n e n m a n n e n i n b e e l d i n h e t b e l e i d (09/11/2001)

Naar aanleiding van de 30ste vrouwendag van 11 november 2001 wordt Eva Evenwicht weer uit de kast gehaald.

Eva Evenwicht is een metalen vrouwenfiguur met een touchscreen als hoofd. Ze was eerder te zien voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2000, waarbij ze opkwam voor een evenwichtige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in besluitvormingsorganen.

Nu lokt ze de bezoekers van het Administratief Centrum Zuid en maakt hen attent op het bestaan van een gelijkekansenbeleid bij de Stad Gent. Onder het motto "Alle vrouwen en mannen in beeld in het beleid" wil zij erop wijzen dat een beleid effectiever is wanneer rekening wordt gehouden met alle vrouwen en mannen, ongeacht hun socio-economische, culturele achtergrond en/of seksuele voorkeur. Wie wil kan de handige postkaartjes meenemen met de gegevens van de schepen van Sociale Zaken, Huisvesting en Emancipatie en de Dienst Gelijke Kansen.

Deze actie loopt in alle Vlaamse grote steden van 9 tot en met 20 november en is een samenwerkingsverband tussen het netwerk van gelijkekansenambtenaren en de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Informatie

Dienst Gelijke Kansen, Mieke Dejonckheere, R. Dodoensdreef 2 (Baudelocomplex), 9000 Gent, tel. (09)224 02 57 - (0477)89 02 61, e-mail gelijke.kansen@gent.be - mieke.dejonckheere@gent.be

Bevoegd

mevrouw Martine De Regge, schepen van Sociale Zaken, Huisvesting en Emancipatie.