Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 10 en 11 november 2001

---


* Weekendoverzicht
Westervoort - dronken man maakt aanrijding
In Westervoort op het Rhijnvelt reed vrijdagmiddag een 46-jarige inwoner Westervoort met zijn auto achteruit tegen een andere personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de man alcoholhoudende drank gedronken te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aldaar werd een blaastest afgenomen. De man is met een transactie en een rijverbod heengezonden.
Elst - winkeldieven gepakt
Zaterdagmiddag kreeg de politie tweemaal over een melding van winkeldiefstal bij AH aan de Radeckerstraat te Elst. Twee 65-jarige dames, inwoners uit Elst, werden aangehouden.Beiden werden met een transactie op zak heengezonden. Elst en Duiven - auto's gestolen en vernield Van vrijdag- op zaterdagnacht werd een personenauto weggenomen die geparkeerd stond voor de woning van de eigenaar aan de Zuiling te Elst. Het betreft een witte Toyota Celica.
In Duiven werd zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur een personenauto merk Nissan Turbo weggenomen van een 24-jarige inwoner uit Zevenaar. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Nieuwgraaf te Duiven.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Duiven vernielingen aangericht aan een drietal geparkeerde personenauto's aan de B van Dorth tot Medlerstraat en de Dennenlaan. Van de auto's werden ruitenwissers en antennes verbogen, dan wel afgebroken. Elst - beledigen politieagenten
In Elst werd in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige inwoner uit Elst aangehouden en ingesloten terzake belediging van twee politieambtenaren.
De knaap maakte deel uit van een groep jongeren die overlast veroorzaakten bij het station aan de Aamsestraat te Elst. Nadat de politie bij de groep wilde vertrekken werden zei beledigd door de 16-jarige.
De jongeman is zondag afgehoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden.
Westervoort - mishandeling
In Westervoort werd afgelopen nacht een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, omdat hij even tevoren een 23-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding had mishandeld. De 23-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen. Een wond aan zijn lip moest worden gehecht.
Een vriend van de verdachte werd zondag eveneens gehoord omtrent het gebeurde.Tegen beiden werd proces-verbaal opgemaakt.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl