Gemeente Zoetermeer

Uitslag 'Beste Buur'

Zaterdagochtend jl. zijn in de raadszaal van het Stadhuis de vijf prijswinnaars 'Beste Buur 2001' bekend gemaakt. In het totaal waren er 17 aanmeldingen binnengekomen.
De Burendag is een initiatief van Humanitas, Bovos, de vier plaatselijke woningbouwverenigingen en de gemeente Zoetermeer.

Het motto van dit jaar was Samen wonen-leven-doen, kortom het besef dat mensen een boodschap aan elkaar hebben, omdat ze met elkaar samenleven. De waarde van het werken aan sociale verbanden en onderlinge betrokkenheid, die mensen ondersteunt als het even tegenzit, wordt meer en meer erkend.
Het mooie van Burendag is dat wordt aangetoond dat juist in moeilijke situaties goede voorbeelden van onschatbare waarde zijn. Die voorbeelden laten zien dat goed burengedrag een positief gevolg heeft voor het samen leven en samen wonen.

Eerste plaats
Op de eerste plaats, en dus 'De beste Zoetermeer 2001', is geeindigd mevrouw Van der Linde van de Willem van Cleeflaan. Mevrouw Van der Linde staat voor iedereen klaar in de buurt, boodschappen doen, hond eens een keer uitlaten, het begeleiden van buren bij opname in een verpleeghuis en het bezoeken bij ziekenhuisopname, kortom ze staat voor iedereen klaar!

Op de tweede plaats is geëindigd mevrouw Keizer-Stoutjesdijk van de Nassaulaan, derde werd mevrouw De Roode van het Mosgroen, vierde dhr. Keislair van de Slootdreef en op de vijfde plaats mevrouw van Baale van de Dunantstraat.



Gemeente Zoetermeer © April 2001

Last update: 23 April 2001 (12:04)