Persbericht

Unisys introduceert revolutionaire ClearPath Plus-servers

Nieuwe mainframes met CMP-architectuur slaan brug tussen proprietary en standaard wereld

Amsterdam, 23 april 2001 - Unisys introduceert vandaag nieuwe e-@ction ClearPath Plus-servers. De servers vormen de nieuwe generatie binnen de ClearPath-mainframeproductlijn van Unisys. Met deze aankondiging heeft Unisys een belangrijke fase afgerond in haar strategie om alle systemen samen te brengen onder één enkele architectuur, Cellular Multiprocessing-technologie (CMP). Unisys combineert zo de nieuwe wereld van e-business-computing met de kracht en hoge betrouwbaarheid van legacy-systemen.

De nieuwe ClearPath Plus-servers zijn een belangrijke stap vooruit in multi operating system-omgevingen. Ze zijn voorzien van een volledig nieuwe hardwarearchitectuur. Unisys voorziet daarnaast in een brede reeks van softwareoplossingen voor deze servers.
Door de integratie van de CMP-architectuur ondersteunen de servers zowel de eigen Unisys-processors als Intel-processors. Daarmee is Unisys de enige leverancier van mainframes die gebruikmaakt van Intel-technologie, in combinatie met eigen processors. De systemen bieden op deze manier de kwaliteit en prestaties van legacy-systemen en de flexibiliteit van de open Intel- en Microsoft-technologieën, waarbij het volledige beheer op één systeem plaatsvindt.

Voor gebruikers van de ClearPath Plus-servers introduceert Unisys een nieuw "Capacity on Demand"-programma, dat optimale flexibiliteit biedt in snel veranderende e-business-omgevingen. Het programma voorziet erin dat klanten kunnen beschikken over extra capaciteit zodra dat nodig is, bijvoorbeeld bij onvoorspelbare vraag of in noodgevallen. Deze extra capaciteit is binnen enkele minuten te implementeren en te gebruiken.

Het opnemen van de CMP-architectuur in de nieuwe ClearPath Plus-systemen vormt een sluitstuk van de technologiestrategie van Unisys, die al in 1986 - toen Sperry and Burroughs fuseerden tot Unisys - werd geformuleerd. Met de introductie van de nieuwe servers richt Unisys zich in haar research & development volledig op één platform, CMP.

De nieuwe ClearPath Plus-servers zijn onderdeel van de CS7000-productfamilie. De CS7802 ClearPath Plus-server is nu de krachtigste server die Unisys biedt. Het systeem is gebaseerd op het Unisys 2200-besturingssysteem. Dankzij de CMP-technologie is het onder meer mogelijk om binnen seconden partities te creëren en het systeem voortdurend aan te passen aan verschillende belastingen. Het nieuwe systeem biedt sterk vereenvoudigd beheer en lagere cost-of-ownership. De CS7802 is vooral geschikt voor grootschalige gebruikers, waaronder bedrijven die nu gebruikmaken van de voorganger van de CS7802, de IX6800. De CS7802 biedt twee keer hogere prestaties dan de IX6800.

De CS7101 ClearPath Plus-server richt zich op het middensegment en is gebaseerd op de Unisys Virtual Systems Architecture. Het systeem ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder het MCP-besturingsyssteem van Unisys op een Intel-configuratie. Dankzij de CMP-technologie is de CS7101 flexibel te partitioneren en kan het systeem maximaal 32 Intel-processors ondersteunen. Met de CS7101 richt Unisys zich met name op de telecomsector en de markt voor financiële dienstverlening.

Naast de nieuwe server-lijn, biedt Unisys tevens tal van softwareoplossingen, waarmee gebruikers snel e-business-activiteiten kunnen ondernemen. Met behulp van Unisys Heterogeneous MultiProcessing middleware (HMP) is integratie van de verschillende besturingssystemen op één server mogelijk. Daarnaast ondersteunt deze middleware e-business-technologieën zoals Java, XML, MQSeries van IBM en Microsoft.Net.

Unisys heeft inmiddels contracten voor levering van de nieuwe ClearPath Plus-servers getekend met onder meer de Franse verzekeraar Mutuelle Générale de la Police, de Engelse hypotheekverstrekker Skipton en de Zweedse rijksdienst voor verkeer.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio uitmaken. Met ruim 37.000 werknemers verdeeld over 100 landen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Interneteconomie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT/2000-services, netwerkservices en
merkonafhankelijk onderhoud, en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor.

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 5658647
Mob: 06 - 53821189
e-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com