Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek de Homoet, editie 26 april 2001

BEKENDMAKING MELDING WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een melding ingevolge het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer hebben ontvangen van de heer J. Nijkamp voor de inrichting aan het adres Hoenwaardseweg 5 te Hattem. Deze inrichting dient te voldoen aan de voorschriften bij dit Besluit gesteld.
De melding met bijlage liggen vanaf heden gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer, op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr.: 038-4431639).

VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN

Burgemeester en wethouders van Hattem maken bekend dat het door de raad in zijn vergadering van 2 april 2001 vastgestelde bestemmingsplan Het Veen, 40e partiële herziening, ter inzage ligt. Dit plan beoogt de bouw van enkele kantoorpaviljoens mogelijk te maken op het bedrijventerrein Het Veen, oostelijk van de Populierenlaan. Het plan ligt met ingang van 27 april 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, receptie Ruimtelijke Ordening en Beheer.
Bij de raad heeft niemand zijn zienswijze ten aanzien van bovenvermeld plan bekend gemaakt, zodat slechts een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk bedenkingen tegen het vastgestelde plan kan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem.

ONTWERP - BESTEMMINGSPLAN

Burgemeester en wethouders geven gelet op artikel 23 Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de terinzageligging van het ontwerp van de 43e partiële herziening van het bestemmingsplan Het Veen. Deze herziening beoogt het mogelijk te maken dat op het perceel Veenwal 11 (Hattemse Golf- en Countryclub) wordt gekomen tot een uitbreiding van de reeds aanwezige stokkenberging.

Het ontwerp-plan ligt met ingang van 27 april 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage ter gemeente-secretarie, receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer. Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-plan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Hattem, postbus 93, 8050 AB Hattem.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van het verzoek om vrijstelling bestemmingsplan/bouwvergunning voor het oprichten van een clubgebouw op het perceel Konijnenbergerweg 3 te Hattem. Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en met toepassing van artikel 50, lid 4 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunning te verlenen.

Het vrijstellingsverzoek/aanvraag bouwvergunning ligt met ingang van 27 april 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van de verzoeken om vrijstelling/bouwvergunning voor:

* het oprichten van een tuinhuisje op het perceel Grote Gracht 8 te Hattem.

* het oprichten van speeltoestellen op een perceel t.o. Randweg 66.
Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen en met toepassing van artikel 50, lid 6 en 50, lid 4 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunningen te verlenen.

De vrijstellingsverzoeken/aanvragen bouwvergunning liggen met ingang van 27 april 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:
* het oprichten van een schuur, Hezenbergerweg 26;
* het uitbreiden van een woning, Vijverstraat 7;
* het oprichten van een keerwand, Netelhorst 2;
* het uitbreiden van een woning met bijgebouw, Berkenlaan 27;
* het uitbreiden van een restaurant, Nieuweweg 44;
* het uitbreiden van een woning, Nieuweweg 55.
VERGADERING WELSTANDS COMMISSIE.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op dinsdag 1 mei 2001 om 14.00 uur in het stadhuis een vergadering wordt gehouden van het Gelders Genootschap (Welstands Commissie), met als onderwerpen aanvragen om bouwvergunning (dan wel melding bouwvoornemen). Belanghebbenden (aanvragers/architecten) kunnen bij de heer P. Jetzes van het bureau Ruimtelijke Ordening (tel. 4431643) een afspraak maken om hun bouwplan toe te lichten tot uiterlijk maandag 30 april 2001, of bij diens afwezigheid bij een andere medewerker van het bureau Ruimtelijke Ordening. Bij het niet maken van een afspraak loopt u de kans dat de wachttijd kan oplopen. Indien de orde van de vergadering of het belang van de aanvrager van de bouwvergunning of degene die een melding heeft gedaan dit vergt, kan de commissie besluiten achter gesloten deuren te vergaderen.

MELDING TOT VOORNEMEN HOUTVELLING.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen meldingen tot voornemen houtvellingen zijn binnengekomen betreffende de percelen:


* Zwijnenbergstraat 17, 1 boom;

* Hogenkamp 38, 1 boom;

* Veldweg 23, 5 bomen;

* Rietkamp 40, 2 bomen.

Hattem, 26 april 2001