Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Beenderen aangetroffen

IJSSELSTEIN Op zondagmiddag 22 april zijn door kinderen beenderen van een mens aangetroffen.

Momenteel is een aannemer in opdracht van de gemeente bezig met het aanleggen van een monument aan de Ommedracht. Het monument gaat bestaan uit een muur van ongeveer één meter hoog en staat op de fundamenten van een vroegere kapel die daar gestaan heeft. Ten behoeve van de werkzaamheden is zand afgegraven en opgebracht op het grasveld.

Op zondagmiddag waren kinderen in het zand aan het spelen. Daarbij troffen zij botten en een kaak aan. Meerdere kinderen namen die mee naar huis. Eén van de ouders waarschuwde de politie. De vindplaats werd afgezet en een amateur archeoloog uit IJsselstein, die het voorgaande ter ore was gekomen, sprak de politiemensen aan. Hij meldde dat de betreffende fundamenten uit ongeveer 1300 na Christus stamden. Hij uitte het vermoeden dat de plek een begraafplaats voor melaatsen betrof. De Technische Recherche trof de resten van nog een skelet aan. Gezien het feit dat het mogelijk een begraafplaats betrof, werd gestopt met het onderzoek en werden de botten weer afgedekt met zand. Door meerdere ouders werden de door hun kinderen meegenomen beenderen teruggebracht.

De gemeente IJsselstein zal deze week beslissen hoe er verder met deze locatie zal worden omgegaan.

Vrienden met teveel op

IJSSELSTEIN De politie heeft op zondag 22 april twee bestuurders voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart voor zes in de ochtend controleerden politiemensen de bestuurder van een bestelbusje op de Beneluxweg. De politiemensen constateerden dat de adem van de man naar alcohol rook. De man, 35 jaar oud en afkomstig uit De Meern, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 415 ug/l (1,05 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bij de voornoemde man zat als bijrijder een andere man in de bestelbus. De bestelbus werd rond kwart voor zes op een parkeerterrein in IJsselstein geparkeerd en de bijrijder, die zei zelf ook te hebben gedronken, zou de terugkomst van zijn vriend afwachten. Toen politiemensen rond half zeven op het parkeerterrein gingen kijken, bleek de bestelbus weg te zijn. De bestelbus werd rijdend op de Utrechtseweg gezien. De bestuurder (de eerdere bijrijder dus), ook 35 jaar oud en afkomstig uit De Meern, werd eveneens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 670 ug/l (1,65 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.