Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag werd omstreeks kwart voor twee door een getuige gebeld met de politie. De 38-jarige getuige uit Amsterdam reed op de A2 achter een bestuurder die met 30 km/u voor hem reed.

Ter hoogte van Nieuwegein trof de politie de getuige en een 43-jarige bestuurder uit Tiel in de berm aan. De getuige had inmiddels kans gezien de bestuurder aan de kant van de weg te zetten.

Een eerste blaastest wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man uit Tiel werd ingenomen en met een rijontzegging van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter moet binnenkort de straf voor de man bepalen.

Jongens vernielen ruit winkel

UTRECHT Zondagmorgen zag een getuige dat twee jongens een ruit ingooide van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De 46-jarige getuige uit Utrecht had een goed signalement aan de politie doorgegeven.

Omstreeks half negen zagen agenten de twee jongens ter hoogte van het Muziekcentrum op het Vredenburg lopen. Bij het zien van de politie rende de jongens weg de Passage van het Vredenburg in.

De agenten zette de achtervolging in en kon de twee verdachten een 21 en 23-jarige jongen uit Utrecht- in de Passage aanhouden. Eenmaal op het bureau verklaarde één van de jongens verantwoordelijk te zijn geweest voor het vernielen van de winkelruit.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Zondagavond werd op de van Asch van Wijckskade een auto opengebroken. De inbraak werd gezien door een getuige, die vervolgens meteen de politie belde en het signalement van de verdachte doorgaf.

Een tweede getuige fietste achter de verdachte aan. Omstreeks acht uur kon de politie de 32-jarige inbreker uit Utrecht op de Wittevrouwenkade aanhouden. Op het bureau werd de verdachte gefouilleerd en kwamen diverse inbrekers werktuigen uit zijn zak.

Jongens gooien met stenen naar de trein

UTRECHT Via een machinist van de spoorwegen kwam zondagavond een melding bij de politie binnen dat er langs de spoorlijn ter hoogte van de Voordorpsedijk, jongeren stenen naar de trein aan het gooien waren.

Omstreeks half negen trof de politie bij een in aanbouw staand gebouwtje drie fietsen aan. Juist op het moment dat de agenten naar binnen wilde kwamen drie jongens naar buiten. De agenten hebben de jongens twee van 14 en een 15-jarige jongen allen uit Utrecht aangehouden en overgebracht naar het bureau. Vermoedelijk zullen de jongens doorgestuurd worden naar bureau Halt voor een alternatieve straf.