Persbericht

SILVERSTREAM DOORBREEKT BARRIERE IN E-BUSINESS MET LANCERING VAN WEB

SERVICES

Primeur: SilverStream Extend(tm) maakt als eerste de belofte van bedrijfsnetwerken waar

Hoofddorp, 23 april 2001 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSSW) introduceert vandaag haar nieuwe e-business-framework onder de naam SilverStream eXtend(tm). Dit framework is de eerste complete en geïntegreerde e-services-omgeving voor applicaties gericht op webservices. SilverStream eXtend is gebaseerd op standaard Java- en XML-technologieën, waardoor bedrijfsnetwerken optimaal kunnen functioneren. Uiteenlopende bedrijfsfuncties worden beschikbaar voor elke toepassing en voor elke gebruiker op elke computer.

SilverStream's Web Services drijvende kracht achter E-business Volgens recente analistenrapporten is meer dan 80 procent van alle cruciale bedrijfssystemen thans nog niet beschikbaar via het net. Het is derhalve dringend noodzakelijk om systemen flexibeler te maken, zodat hierin verandering wordt aangebracht. Het SilverStream eXtend framework maakt de weg vrij naar e-business door de attributen en technologieën die vanaf het begin de kern van het bedrijf hebben gevormd te koppelen aan open standaards (zoals UDDI, ebXML en SOAP) die voor interoperabiliteit zorgen. Gartner: "SilverStream vervult een leidende rol in de opkomende markt voor frameworks voor op componenten gebaseerde portal- en applicatieconstructie en -integratie op basis van standaard Java- en XML-technologieën."

E-business voorzien van een geïntegreerde services omgeving SilverStream eXtend is de eerste complete en geïntegreerde omgeving voor servicegeoriënteerde applicaties met een ongeëvenaard back-end integratiesysteem dat de onmiddellijke transformatie naar Web Services mogelijk maakt. SilverStream eXtend ondersteunt alle standaard J2EE-applicatieservers (SilverStream, IBM's WebSphere, BEA's WebLogic), en reikt bedrijven daarmee een op standaards gebaseerde oplossing aan voor de ontwikkeling en het gebruik van Web Services.

Het SilverStream eXtend framework biedt de volgende voordelen:
* Aanpasbare bedrijfsprocessen: bedrijven kunnen snel dynamische en intelligente bedrijfsprocessen ontwikkelen die van regels kunnen worden voorzien.

* Ondersteuning op diverse fronten: bedrijven kunnen services bieden via gepersonaliseerde gebruikersinterfaces op basis van profielen, waaronder portalen, JSP's en draadloze apparaten.

* Een investering in de toekomst: bedrijven zijn verzekerd van een veilige, schaalbare en betrouwbare oplossing op basis van de standaard J2EE-applicatieservers.

* Succesvolle technologie: Java en XML vormen het hart van de producten en technologieën van SilverStream. Bedrijven zijn verzekerd van een servicegericht framework afkomstig van een erkende marktleider op het gebied van standaards.

Behoefte aan informatie die voor iedereen toegankelijk is Bedrijven hebben behoefte aan rendabele, schaalbare software waarmee informatie en systemen op het web geplaatst kunnen worden, zodat voor iedereen de relevante informatie en systemen toegankelijk zijn. Met het nieuwe ingenieuze softwareplatform, SilverStream eXtend framework, komt SilverStream tegemoet aan deze wens. De ervaring, visie en resultaten van SilverStream brengen de organisatie in een unieke positie. Alles wat het bedrijf tot nu toe heeft opgebouwd heeft ertoe bijgedragen dat de organisatie en de markt ten volle kunnen profiteren van de geweldige mogelijkheden die Web Services te bieden hebben.

Blauwdruk van Web Services voor applicatieontwikkelaars Als onderdeel van haar geïntegreerde e-services-omgeving voorziet SilverStream applicatieontwikkelaars van de hulpmiddelen die nodig zijn om webservices te implementeren. Dankzij de zogeheten SilverStream eXtend eBusiness Workbench kunnen bedrijven niet alleen toegang verkrijgen tot bedrijfsfuncties en -gegevens, maar kunnen zij ook relaties opbouwen, kennis van beschikbare services verschaffen en marktprestaties verhogen. De workbench levert de instrumenten die nodig zijn voor het gemeenschappelijke gebruik van bedrijfsfuncties dat in grote lijnen uit vier fasen bestaat:
* Ontwikkeling: applicatieontwikkelaars zijn in staat bestaande bedrijfsfuncties te integreren en te transformeren, alsmede nieuwe bedrijfscomponenten te ontwikkelen en op eenvoudige wijze content te creëren en te beheren.

* Constructie: in deze fase wordt de bedrijfsprocesflow gedefinieerd en getest, en worden er voor elke service bedrijfsregels opgesteld.
* Gebruik: wil er daadwerkelijk gebruik worden gemaakt van de services, dan moeten er dynamische presentaties aan te pas komen en gepersonaliseerde elementen in verwerkt worden. Gebruikersprofielen en -acties, alsook overeenkomsten met handelspartners kunnen op maat worden gemaakt.
* Implementatie: in de laatste fase kunnen Web Services worden geïmplementeerd en gepubliceerd (via het register) op basis van standaard J2EE-applicaties.

Over SilverStream Software
SilverStream Software (www.silverstream.com) levert software en services die 'Global 2000'-bedrijven in staat stellen de mogelijkheden van hun bedrijfsnetwerk volledig te benutten met behulp van Web Services. De e-business-frameworks van SilverStream zijn erop gericht de kracht van standaards als Java en XML optimaal te benutten, zodat essentiële informatie en services voor klanten, partners en personeel gebundeld kunnen worden en bedrijven ten volle kunnen profiteren van eerdere technologische investeringen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en is sindsdien uitegroeid naar een organisatie met honderden specialisten op kantoren over de hele wereld. SilverStream vormt de drijvende kracht achter de bedrijfsactiviteiten van veel vooraanstaande organisaties, zoals ADC Telecommunications, Amerisure Insurance, Home Depot, de Chicago Stock Exchange, Samsung Electronics, Sears, Qwest Communications en US Cellular. SilverStream Software is een beursgenoteerd bedrijf op de NASDAQ (SSSW). Het hoofdkantoor bevindt zich in Billerica, Massachusetts.