Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van zondag op maandag
10:41 maandag 23 april 2001

Martin Panman 06-51611628

Auto in de sloot

ASSEN Zondagmiddag reed een 18 jarige automobilist over het Laaghalerveen in Assen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en kwam uiteindelijk in een sloot tot stilstand. Behoorlijk nat werd de auto door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Reeën aangereden

Vannacht staken in Roswinkel op de N391 en in Rolde op de Gieterstraat twee reeën de weg over. Daarbij werden ze aangereden door personenautos De reeën overleefden het niet. Beide autos werden behoorlijk beschadigd. Een ree was drachtig. Ook het reekalfje heeft het niet overleefd.

Vrachtauto van de weg

DE WIJK - Vanmorgen vroeg reed een bestuurder van een bestelauto met daarachter een aanhangwagen gekoppeld van de A28 de afrit naar de Wijk op. Doordat de 31 jarige bestuurder nogal plotseling de afrit op reed, begon de beladen aanhangwagen te slingeren. De gehele combinatie raakte in onbalans en kwam achterstevoren in de berm te liggen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf takelde de auto uit de berm.

Te veel gedronken

HOOGEVEEN Vannacht zag een politie surveillance dat een bestuurder van een personenauto op onverantwoorde wijze aan het inhalen was. Aan de bestuurder werd een stopteken gegeven. Het duurde geruime tijd voordat de bestuurder inderdaad stopte. Toen bleek dat de bestuurder, een 47 jarige man uit Hoogeveen, gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de blaasproef 330 ugl aan. Daarvoor moest hij een boete van 400 gulden betalen. Toen bleek dat de bestuurder ook nog een andere boete van 750 gulden had open staan. Ook deze boete werd door hem betaald. Daarna kon hij zijn weg vervolgen.

Gestolen auto gespot

HOOGEVEEN. Gisternacht is er bij een bedrijf aan de Voltastraat te Hoogeveen een auto gestolen. De verdachte heeft het hek opengeknipt en kon zich zo op het terrein begeven. Hier is hij opzoek gegaan naar een volle accu. Toen hij deze gevonden had, heeft hij hem in de auto gemonteerd waarna hij vervolgens is weggereden. De gestolen auto is later gesignaleerd in Westerbork. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de verdachte van de gestolen auto.

Snelkraak in supermarkt

RODEN. Vannacht is er in een supermarkt aan het Julianaplein te Roden sprake geweest van snelkraak. De verdachten hebben een stoeptegel door de ruit gegooid, waarna ze vervolgens naar binnen zijn gegaan. Daar hebben ze in sneltempo enkele sloffen sigaretten gestolen. De schade bedraagt honderden guldens. De politie stelt een onderzoek in.

Met 226 km over de A28
Zie persbericht onder sneugeld


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe