Roda JC

RODA J.C. SPARTA

De eerste helft was van matig niveau. De hoofdrol werd niet door de 22 voetbalacteurs vervuld, maar door scheidsrechter Oskam. Deze gaf in de 30ste minuut geel aan Kevin van Dessel na een ietwat onbesuisde charge op Spartaan Mendes da Silva. In de 31ste minuut weigerde de scheids de bal op de stip te leggen na een overtreding op Yannis Anastasiou. Het publiek ontwaakte toen even uit de toestand van lusteloosheid.

De tweede helft begon in eerste instantie als een kopie van de eerste. Maar na een minuut of tien werd duidelijk dat Roda J.C. voor de drie punten ging. Sparta werd definitief onder druk gezet en gehouden. Het publiek kreeg reden om achter de ploeg te gaan staan.

De gebeurtenissen volgden zich vanaf de 53ste minuut in snel tempo op. In de 54ste minuut kreeg Spartaan Inia geel voor een tackle op Ramon van Haaren, die hierbij geblesseerd raakte. In de 55ste minuut maakte Fatih Sonkaya een mooie rush langs de rechterflank. Zijn voorzet werd door Edrissa Sonko overgetikt. In de 60ste minuut werd Ramon van Haaren vervangen door Igor Tomasic. In de 65ste minuut kreeg Spartaan Nielsen geel na een overtreding op diezelfde Tomasic. In de 68ste minuut werd Marc Nygaard vervangen door Gabor Torma. In de 70ste minuut schoot Yannis Anastasiou uit de draai. Keeper Kooiman redde echter bekwaam. In de 73ste minuut sloot Tom Soetaers een rush af met een schot, dat Kooiman echter pareerde. In de 75ste minuut miste een inglijdende Kevin van Dessel een voorzet van Edrissa Sonko. In de 78ste minuut schoot Gabor Torma net over doel. Alweer een kans voorbij. De druk werd steeds groter, maar. geen doelpunten.

En dan de verlossing. Vijf minuten voor het einde van de speeltijd. Tom Soetaers dringt via een fraaie passeeractie door in het 16metergebied en scoort via een fraaie schuiver 1-0. De drie punten zijn binnen. Een moeilijke bevalling, maar dik verdiend op basis van de tweede helft.
23-4-2001 10:03