LIBERTEL-VODAFONE
http://www.libertel.nl

Vodafone R&D-centra bundelen krachten

Maastricht, 23 april 2001 . Vanaf begin deze maand vormen de voormalige Research & Development-centra van Vodafone in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Nederland samen een nieuw R&D-centrum binnen de Vodafone Groep. Werd voorheen door de betrokken telecomoperators separaat gewerkt aan de ontwikkeling van producten en services, nu kunnen de researchprogramma.s door deze intensieve samenwerking meer op elkaar worden afgestemd.

Libertel-Vodafone streeft er voortdurend naar de hoogste kwaliteit te waarborgen voor haar klanten. Ook speelt zij een leidende rol bij het implementeren van nieuwe technologieën. De afgelopen vijf jaar heeft de afdeling Research & Development van Libertel-Vodafone hieraan een bijzondere bijdrage geleverd. Primair bij deze internationale samenwerking is het delen van ontwikkelkennis en het aangaan van onderzoeksopdrachten uit de gehele wereld. Hierdoor komen advies en ideeën voor toonaangevende en innovatieve producten en diensten ten gunste van de hele Vodafone groep.
Ook de samenwerking met externe partijen neemt hierdoor in omvang en effectiviteit toe waardoor specifieke expertise kan worden verkregen.

De werkplek van de medewerkers van R&D zal niet wijzigen; zij blijven werkzaam in Maastricht en blijven onder contract van Libertel-Vodafone. Zij worden .als het ware. gedetacheerd bij de Vodafone Groep. Wel zullen, afhankelijk van de projecten, competence teams worden gevormd, waardoor medewerkers voor korte of langere tijd in het buitenland werkzaam zullen zijn. Ook vanuit het buitenland zullen technici voor korte of langere tijd in Maastricht werkzaam zijn.

Libertel-Vodafone
Libertel-Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd meer dan 83 miljoen klanten in 30 landen. Sinds 15 juni 1999 is Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam .

/ / / / / / / /