Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 april 2001

Ruit vernield door skateboard Noordwijk Een 38-jarige bewoner van een woning aan de Tramstraat heeft aangifte gedaan van vernieling van een ruit van zijn woning op zondag 22 april omstreeks 03.30 uur. De politie trof in de woning een skateboard aan die door de ruit was gegooid. De bewoner sliep toen hij een harde knal en glasgerinkel hoorde. Ook een paneel van een gangdeur raakte beschadigd. De bewoner zag twee jongens van ongeveer 20 jaar weglopen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Noordwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Scooterrijder komt ten val Voorhout Een 32-jarige scooterrijder uit Voorhout kwam op vrijdag 20 april rond 22.00 uur op de Jacoba van Beierenweg ten val. Hij raakte daarbij bewusteloos en is overgebracht naar het LUMC. Een verklaring voor zijn val heeft de politie nog niet. Mogelijk dat er alcohol in het spel was. De politie nam daarom van de man een bloedproef af.

Bierglas in het gezicht gedrukt Noordwijk
Een 22-jarige Sassenheimer liep op zaterdag 21 april rond 01.15 uur snijwonden in het gezicht op toen hem in een uitgaangsgelegenheid aan de Grent een bierglas in het gezicht werd geduwd. De politie verrichtte wel een aanhouding. Dit bleek echter niet de dader te zijn. De politie verwacht binnenkort wel de dader te kunnen aanhouden.

Inbraak in woning Noordwijk In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april werd ingebroken in een woning aan de Van Hardenbroekweg. De zogenaamde gaatjesboorder was hier actief geweest om binnen te komen. Uit de woning wordt audio-apparatuur, een televisie en worden telefoons vermist.

Mishandeling in uitgaansgelegenheid Noordwijk
Een 21-jarige Schiedammer liep op zaterdag 21 april rond 23.20 uur een snee boven een oog op toen hij in een uitgaansgelegenheid aan de Grent werd mishandeld. De politie hield daarvoor een 18-jarige Zoetermeerder aan. Hij bekende. De politie maakt proces-verbaal op.

Stropdassendief aangehouden Noordwijk
De politie hield op zondag 22 april rond 01.15 uur op de Quarles van Uffordstraat een 20-jarige Noordwijker aan. De jongeman had kort voor zijn aanhouding een steen door een ruit van een winkel aan de Hoofdstraat gegooid en nam vervolgens een hoeveelheid stropdassen en zonnebrillen mee. Bij zijn aanhouding was hij nog in het bezit van deze goederen. De Noordwijker denkt dat alcoholgebruik invloed op hem had gekregen. Met een proces-verbaal op zak kon hij in de loop van de morgen weer huiswaarts.

Bierglas in het gezicht na ruzie om geld Noordwijk Een 24-jarige Noordwijker moest zich op zondag 22 april kort na 01.35 uur in een ziekenhuis laten hechten aan een oor. In een uitgaansgelegenheid aan de Grent had hij van zijn vriend, een 25-jarige Noordwijker, een bierglas in het gezicht gekregen. Er ontstond tussen de twee ruzie over een geldpot. De politie arresteerde de 25-jarige en maakte tegen hem proces-verbaal op.

Paardenzadels gestolen Noordwijk
Op zondag 22 april rond 04.50 uur werd er ingebroken bij een manage aan de Duindamseweg. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders gevlogen en een aantal paardenzadels en tuig verdwenen. Om hoeveel paardenzadels en -tuig het gaat kan de politie nog niet zeggen.

In de war zijnde man steekt eigen woning in de brand Noordwijk
Een psychisch in de war zijnde man stak op maandag 23 april rond 03.55 uur zijn eigen woning aan de Pickestraat in de brand. Hij belde zelf de politie dat hij zijn woning in de brand stak. Toen de politie arriveerde zagen zij de man in de woonkamer bij een midden in de kamer gemaakt vuur. Zij haalden de man uit de woning. Het vuur greep snel om zich heen. De geallarmeerde brandweer bestreed het vuur. Zij kon echter niet voorkomen dat de woning uitbrandde. Naburige bewoners werden door de politie gewekt en uit voorzorg uit hun woningen gehaald. Zij vonden tijdelijk onderdak in het politiebureau. De burgemeester van Noordwijk bezocht hen daar. Eén van de naburige woningen liep rook- en waterschade op. Diverse hulpinstellingen werden ingeschakeld. De man is ingesloten.

Met snorfiets onderuit Oegstgeest Een 20-jarige snorfietser uit Oegstgeest liep op zaterdag 21 april rond 22.30 uur schaafwonden en kneuzingen aan het hoofd op toen hij op de Aert van Neslaan met zijn snorfiets onderuit ging. Hij werd voor onderzoek naar het LUMC gebracht. Volgens een getuige gleed de snorfietser in een bocht onderuit.

Motorfiets in brand gestoken Katwijk Onbekenden hebben in van zaterdag 21 op zondag 22 april geprobeerd een motorfiets van een Hagenaar in brand te steken. De motorfiets stond geparkeerd onder de trap van een woning aan de Hercules. Er was wel schade aan de motorfiets ontstaan. Omdat het vuur voortijdig was uitgegaan bleef deze schade beperkt. De politie stelt een onderzoek in.

Vrouw onzedelijk betast Rijnsburg
De politie is op zoek naar een ongeveer 40-jarige man, kort pluizig zwart haar en met een rood door de zon verbrand gezicht en gekleed in een ouderwetse trainingsbroek en blauwe trui. Deze man viel op zondag 22 april rond 20.45 uur op de Kleipettenlaan een 17-jarige meisje uit Katwijk lastig. Hij maakte vrouwonvriendelijke opmerkingen en zag kans haar een aantal malen onzedelijk te betasten. Daarbij kwam het meisje ten val. De man fietste al even achter het meisje aan. Op het moment dat hij het meisje lastig viel liep er in de buurt een man een golden retriever uit te laten. Ook reed er een scooter voorbij. De politie zou met deze mensen graag in contact komen.

Doorrijden na aanrijding Leiden Een 51-jarige bromfietser uit Leiden liep onbekend letsel op nadat hij op vrijdag 20 april rond 18.10 uur op de Haagweg werd aangereden door een onbekend gebleven voertuig, vermoedelijk een bromfiets. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Getuigen troffen de man bewusteloos op straat aan. Bij hem stond een bromfietser die daarop snel vertrok. Twee getuigen gingen achter de wegrijdende bromfietser aan en stopte hem. De man vertelde er niets mee te maken te hebben en moest weg. Hij reed daarop weg. De getuigen zagen wel dat hij een bebloed gezicht had. De politie is nu op zoek naar de nog onbekend gebleven bromfietser.

Dronken automobilist raakt te water Leiden Een 29-jarige automobilist uit Oegstgeest vergat op vrijdag 20 april rond 22.10 uur in een bocht van de Zernikedreef met de bocht mee te sturen. Hij raakte een boom en kwam tot stilstand in een sloot naast de Zernikedreef. De man kwam er met een nat pak van af. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man. Een ademanalyse kwam uit op 720 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is. Omdat de man niet duidelijk kon zijn of er nog meer inzittenden waren, zochten duikers van de brandweer de sloot af. Er werd niemand aangetroffen.

Inbraak in woningen Leiden Tussen vrijdagavond 20 en zaterdagmorgen 21 april rond 02.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Wassenaarseweg. Om binnen te komen werd een raam vernield. Uit de woning wordt een portemonnee, een disc-man en een cd-opbergrek met circa 30 c.d.'s vermist. Op zondag 22 april rond 05.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Hansenstraat. Hier kwamen de daders binnen door het zogenaamde flipperen. Uit de woning wordt een televisie vermist.

Dronken automobilist pleegt diverse overtredingen Leiden De politie hield op zondag 22 april rond 04.10 uur op de Haagweg een 39-jarige automobilist uit Wateringen aan. Aan de aanhouding, waarbij de man zich verzette, ging nog een aantal overtredingen vooraf. Agenten kregen de auto van de man in het zicht op het Noordeinde waar hij wel met een snelheid van 80 kilometer per uur doorheen raasde. Op een met verkeerslichten geregelde kruising stopte hij plotsklaps midden op de kruising en ging er daarna weer met hoge snelheid vandoor. Op een stopteken van de politie reageerde de bestuurder niet. Op de Vinkweg lukte het om de automobilist te stoppen. Nadat de agenten hem aanspraken ging hij er weer met hoge snelheid vandoor. Op de Waddingerbrug werd weer gestopt. De man wilde niet meewerken aan een alcoholblaastest. Daarop hielden de agenten de man aan. Daarbij verzette hij zich hevig. Aan het bureau werkte hij wel mee aan een ademanalyse. Deze kwam uit op 380 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet in het verkeer is. Op eigen kosten liet de man nog een bloedproef van hem afnemen. Het rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Aanrijding met letsel Leiderdorp Op vrijdag 20 april om 20.00 uur is een 38 jarige man uit Leiderdorp op de Achthovenerweg met hoge snelheid geslipt en tegen twee geparkeerde auto's aangereden vervolgens een televisiekabelkast geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man die onder invloed was van alcohol is met inwendig letsel naar het Rijnland Ziekenhuis vervoerd alwaar een bloedproef is afgenomen ten aanzien van de hoeveelheid alcohol. De auto van de man is Total Loss en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Poging inbraak woning Oude Wetering Op vrijdag 20 april rond 20.30 uur fietste een 46 jarige inwoner van Roelofarendsveen over de Plantage in Oude Wetering toen hij bij een voordeur van een woning aldaar twee mannen zag rommelen. De getuige hoorde ook het geluid van brekend hout en sprak de mannen aan. Nadat de getuige met de mannen een praatje had gemaakt is de getuige weer op zijn fiets gestapt en is weggereden. Nadat de getuige thuis was gekomen heeft hij toch maar de politie gebeld omdat hij het achteraf toch niet helemaal vertrouwde. Toen de politie ter plaatse kwam samen met de bewoner van het betreffende huis bleek dat er met een breekijzer was getracht in te breken. Aangifte is opgenomen.

Inbraak woning Woubrugge
Op vrijdag 20 april is tijdens de avonduren een inbraak gepleegd in een woning aan de van Hemessenkade in Woubrugge. De dader(s) is binnengekomen via de achterdeur en heeft vanuit de woning de muntenverzameling van de bewoners weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en de aangifte is opgenomen.

Inbraak woning Benthuizen
Op zaterdag 21 april rond 11.30 uur is er bij de politie aangifte gedaan van een inbraak woning in de Koningin Julianastraat in Benthuizen. De dader(s) heeft het bovenlicht aan de achterzijde van de woning geforceerd en heeft de gehele woning doorzocht en overhoop gehaald.Aangifte wordt nog opgenomen nadat de huisraad geinventariseerd is.

Aanhoudingen verdachte beroving Alphen a/d Rijn Twee Alphenaren, 18 en 22 jaar, zijn zaterdagavond 21 april en zondagochtend 22 april aangehouden op verdenking van beroving. Een 12-jarige jongen werd zaterdagavond omstreeks 22.30 uur van zijn fiets beroofd. Dit gebeurde op de Klaproosstraat. Ongeveer drie kwartier daarna zag een getuige twee mannen over de President Kennedylaan fietsen waarbij ze de fiets van de jongen herkende. Hierop is zij de beide mannen gevolgd. Op de Van Eykstraat werd de fiets achtergelaten. De politie werd gewaarschuwd waarop de eerste verdachte kon worden aangehouden in de Lijsterstraat. De ander kon de volgende ochtend worden aangehouden.

Aanhouding verdachte vernieling Alphen a/d Rijn Een 33-jarige Alphenaar is zondagavond 22 april aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou krassen hebben aangebracht op een personenauto in de Saturnusstraat. Toen hij hierop werd aangesproken door een bekende van de eigenaar, ontstond een worsteling waarbij geslagen en gestompt werd. Toen hij zich later op het bureau meldde om aangifte te doen van mishandeling, werd hij aangehouden. Ook de andere partij, een 17-jarige Alphenaar, heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Beroving Alphen a/d Rijn Een 20-jarige Alphenaar is zondagavond omstreeks 21.35 uur overvallen. De man bezorgde in een flat op de Briljantstraat een pizza. Teon hij hierna de lift naar beneden wilde nemen, werden hem door twee nog onbekende mannen geld en gsm afgenomen. Een van hen bedreigde hem hierbij met een steekvoorwerp. De Alphenaar heeft aangifte gedaan.

Rijden onder invloed Stolwijk Een 30-jarige automobilist uit Gouderak is op vrijdag 20 april omstreeks 20.40 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed over de Schoonhovenseweg met 98 km per uur. De ademtest gaf een uitslag aan van 300 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een boete van f 410,--. Tevens werd hem een rijverbod opgelegd van een uur.

Diefstal uit woning Ouderkerk a/d Ijssel Op vrijdag 20 april tussen 21.45 uur en 22.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Iependaal. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door een slaapkamerraam open te wrikken. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Brand bij portiek Schoonhoven Op zaterdag 21 april omstreeks 04.30 uur is bij een portiek aan de Pasteurweg een stapel oud papier in brand gestoken. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De schade bleef beperkt tot roetschade in de hoek nabij de portiek. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien rond het voorval zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.

Diefstal uit woning Gouderak In een woning aan de Middelblok werd op zondag 22 april tussen 09.35 uur een 11.25 uur ingebroken. De inbreker kwam binnen door een schuifpui te forceren. Weggenomen werd een geldbedrag en sieraden.

Diefstal uit woning Schoonhoven Op zondag 22 april tussen 17.00 uur en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Jan Lutmastraat. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de achterdeur te forceren. Uit de woning werd onder andere een breedbeeld televisie en een stereo-installatie meegenomen.

Vrijheidsbeneming leidt tot aanhouding vier verdachten Gouda
De politie hield op woensdagmiddag 18 april op de Rijksweg A12 een 20 en 16-jarige Utrechter aan. Zij hielden een 31-jarige Gouwenaar in hun auto vast. Getuigen zagen dat de Gouwenaar onder bedreiging van een zwaard in een auto moest stappen en waarschuwden de politie. De politie onderschepte de auto op de Rijksweg A12. De twee uit Utrecht kwamen bij de man verhaal halen over aangekochte en nog niet betaalde goederen. De Gouwenaar had met een 37-jarige Gouwenaar het plan opgevat om met een listige truc een bedrijf uit Rotterdam de goederen zonder te betalen afhandig te maken. De politie hield daarop dezelfde middag de 37-jarige Gouwenaar aan als verdacht van oplichting. Bij hem thuis werden de goederen, een wasdroger, een televisie en een wasmachine aangetroffen. Ook trof de politie daar een vuurwapen aan. De inbeslaggenomen goederen zijn teruggegeven aan het bedrijf. De Utrechters zijn met een dagvaarding heengezonden. De 37-jarige Gouwenaar is op vrijdag 20 april voorgeleid bij justitie. De 31-jarige Gouwenaar wordt nog voor zijn deel in de oplichtingszaak door de politie verhoord.

Diefstal uit woningen Gouda In een woning aan de Graaf Adolfstraat werd op vrijdag 20 april tussen 10.30 uur en 11.30 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) binnen door het slot van de voordeur te forceren. Weggenomen werd onder andere een DVD-speler, een videorecorder, een stereo-installatie, een geldbedrag. Ook een woning aan de Lindelaan werd bezocht door het dievengilde. De insluiper(s) kwam(en) vermoedelijk met een valse sleutel binnen. De bewoner mist een portemonne met een geldbedrag en sieraden.

Controle horecasluitingstijd Gouda De politie van Gouda heeft op zaterdag 21 april omstreeks 02.00 uur gecontroleerd op de sluitingstijd van een horecagelegenheid aan de Lange Tiendeweg. De politie constateerde dat er ook na het tijdstip van 01.30 uur muziek werd gedraaid en geschonken werd. Ook de sluitingstijd van 02.00 uur werd overschreden. De politie gaf een waarschuwing.

Brandstichting containers Bodegraven In een achtertuin van een woning aan de Emmakade zijn twee containers in brand gestoken op zaterdag 21 april omstreeks 03.50 uur. Een van de containers brandde geheel uit. In de andere was een groot gat gebrand. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De bewoner heeft aangifte gedaan van de brandstichting.

Diefstal uit woning Driebruggen In een woning aan de Wilgenlaan werd op zaterdag 21 april tussen 21.30 uur en 23.00 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de deur aan de voorzijde van de woning open te breken. Weggenomen werd onder andere een laptop, een printer en een aantal kledingstukken.

Auto tegen boom Gouda
Een 22-jarige automobilist uit Waddinxveen is op zondag 22 april omstreeks 05.15 uur met zijn voertuig tegen een boom gereden. De automobilist reed over de Goudse Houtsingel in de richting van de Bodegraafsestraatweg. Vermoedelijk viel de bestuurder in slaap achter het stuur. Door de klap werd hij wakker en zag vervolgens dat hij via de tegenovergestelde rijrichting schuin tegen een boom gereden was en ongeveer een meter boven een sloot hing.De voorwielen waren los van de grond. De bestuurdersportier en een gedeelte van de linkerkant van de laadbak werd beschadigd door de boom.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht De politie heeft in de afgelopen week vrijwel dagelijks gecontroleerd op de Gemeneweg en de Hogeveenseweg. Ook op de N206, de provinciale weg door de Bollenstreek en de N210, de weg tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven, vonden snelheidscontroles plaats. Het aantal snelheidsovertreders op de Gemeneweg en de Hogeveenseweg is verder gedaald. In de voorbije week controleerde de politie op dit traject ruim 16.000 automobilisten en motorrijders. De overgrote meerderheid, 96,3%, hield zich aan de maximumsnelheid. Op de Rijndijk werden 6600 bestuurders gecontroleerd, 86% reed niet te hard. Bij de snelheidscontroles op de N206 en de N210 hield 97,8%, respectievelijk 97,9% zich aan de maximaal toegestane snelheid. Op de Hogeveenseweg kwam zondagavond een motorrijder voorbij met een snelheid van maarliefst 158 km/u! Tegen de 35-jarige Rotterdammer wordt een proces-verbaal opgemaakt. De man hangt ontzegging van de rijbevoegdheid en een forse geldboete boven het hoofd. gordelcontroles Op verschillende plaatsen in de regio hield de politie controles op het dragen van de veiligheidsgordel. Donderdag werden in Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk 38 bekeuringen geschreven voor bestuurders die de gordel niet droegen. Door het niet dragen van de veiligheidsgordel lopen autobestuurders en inzittenden kans op ernstig letsel bij aanrijdingen. verkeershandhaving in de komende week: maandag 23 april t/m 29 april
De politie houdt de komende week snelheidscontroles op zes trajecten; op de N206; de provinciale weg door de Bollenstreek, op de Gemeneweg, de Hogeveensweg, de Rijndijk, en op de doorgaande wegen in de Krimpenerwaard; de N207, tussen Bergambacht en Gouda en de N210, tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven. Woensdag 25 april controleert de politie bestuurders op het dragen van de veiligheidsgordel in de bebouwde kom van Leimuiden, Roelofarendsveen en Oud Ade. Vrijdag de 27ste april vinden deze controles plaats in Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk, Rijnwoude en Zoeterwoude. In de namiddag en avond van woensdag 25 april vindt in Leiden een gordercontrole plaats waarbij ook het rijden onder invloed wordt gecontroleerd. Vrijdag wordt een alcoholcontrole gehouden op de Schoonhovenseweg tussen Gouda en Stolwijk. .

Noot voor de redactie /