Motorola en Baltimore Technologies demonstreren verbeterde beveiliging voor m-commerce applicaties

Toonaangevende digitale certificaat-updates van Baltimore Technologies en WAP server van Motorola beperken risico's m-commerce

Amsterdam, 23 april 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), wereldwijd toonaangevend op het gebied van e-security, en Motorola (NYSE:MOT), toonaangevend leverancier van geïntegreerde communicatie en ingebouwde elektronische oplossingen, hebben vandaag bekendgemaakt dat ze samen een baanbrekende service zullen opzetten die mobiele operators en service providers voorziet van "short-lived" digitale certificaten voor de beveiliging van draadloze toepassingen. Door gebruik te maken van geautomatiseerde certificaat-updates kunnen bedrijven er zeker van zijn dat de gebruiker altijd wordt aangesloten op een betrouwbare draadloze server. Motorola en Baltimore bieden hun klanten nu een gezamenlijke oplossing op basis van de Motorola WAP (Wireless Application Protocol) Server.

Motorola is de eerste draadloze server provider die het geautomatiseerd ophalen van short-lived draadloze certificaten integreert en ondersteunt. De oplossing die met succes is geïmplementeerd in de Motorola WAP server is gebaseerd op een voorstel van het WAP Forum. Baltimore biedt als een van de eerste bedrijven deze live service als ondersteuning van deze verbeterde beveiligingsvorm en heeft haar aanbod geïntegreerd met de Motorola WAP Server. De Motorola WAP server kan zodanig worden ingesteld dat deze automatisch nieuwe certificaten aanvraagt bij de Baltimore service. Hierdoor wordt alle informatie die wordt doorgegeven van de draadloze portal of website van de content provider naar de eindgebruiker (met een draadloos apparaat) beveiligd met een ge-update en betrouwbaar certificaat.

"Motorola en Baltimore doen er alles aan om de beveiliging van m-commerce op een steeds hoger niveau te brengen," aldus Yvonne Verse, Vice President and Director - Data Solutions Platform Technology and 3rd Party Developer Support, Internet Software and Content Group, Motorola, Inc. "Deze short-lived certificaat-oplossing garandeert onze klanten het hoogste niveau van beveiliging voor draadloze transacties en biedt mobiele operators en content providers nieuwe mogelijkheden in de markt."

Met de WAP server van Motorola kunnen gebruikers toegang krijgen tot Internet applicaties en content vanaf een voor WAP geschikt apparaat. De belangrijkste voorzieningen van de Motorola WAP Server zijn onder andere het voldoen aan de WAP 1.2 standaard, de uitwisselbaarheid met andere apparaten die aan de WAP-standaard voldoen, WTLS Class 1 en 2 level encryptie voor e-commerce transacties, een open architectuur, een Wireless Telephony Application Server, en meerdere methoden voor de implementatie van authenticatie- en beveiligingsprotocollen. Door de combinatie van al deze voorzieningen kan de klant zich zekerder voelen over draadloze transacties.

"In tegenstelling tot op Internet gebaseerde certificaat transacties is het als gevolg van bandbreedtebeperkingen in draadloze omgevingen niet mogelijke een server certificaat te herroepen," zegt John Fallon, Director Wireless Technologies bij Baltimore. "Daarom kan het certificaat nog steeds worden gebruikt ook al is er iets bijzonders mee aan de hand. De certificaat oplossing van Baltimore en Motorola beperkt de risico's doordat er iedere 72 uur een nieuw en geldig certificaat wordt aangemaakt. Aangezien het certificaat slechts een beperkte tijd geldig is, wordt het risico dat de veiligheid van de transactie in gevaar komt tot een minimum beperkt."

Baltimore's Global Server Certificate Service
Een abonnement op de short-lived certificaat service van Baltimore, dat een geldigheid heeft van één jaar, heeft een zelfde functie in Wireless Transport Layer Security (WTLS) als het herroepen van coderingen in SSL (Secure Sockets Layer), doordat er iedere 24-48 uur verzoeken voor nieuwe certificaten worden toegelaten tot de WAP gateway. Hierdoor worden de risico's als gevolg van problemen met certificaten beperkt. Door gebruik te maken van een sterke, 128-bits encryptie bieden de short-lived certificaten privacy, authenticatie en integriteit van draadloze transacties via apparaten als mobiele telefoons en PDA's. Het nieuwe service aanbod is een verdere aanvulling op de reeds bestaande lijn van Baltimore Telepathy* draadloze e-security oplossingen.

De nieuwe short-lived certificaten van Baltimore zijn vanaf nu beschikbaar via www.baltimore.com/servercert.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Over Motorola

Motorola, Inc. (NYSE:MOT) is wereldwijd toonaangevend als het gaat om het aanbieden van geïntegreerde communicatie-oplossingen en ingebouwde elektronische oplossingen. De omzet in 2000 bedroeg $37,6 miljard. Meer informatie vindt u op de website van Motorola: http://www.motorola.com.

Het Motorola Applications Global NETwork (MAGNET) biedt ondersteuning aan ontwikkelaars die willen werken met Motorola producten. Voor meer informatie over MAGNET en de mogelijkheden van Regional Application Development Centers kunt u een bezoek brengen aan onze website:
www.motorola.com/developers/wireless
.

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Motorola, het gestileerde M logo en alle andere handelsmerken die als zodanig zijn aangegeven zijn handelsmerken van Motorola, Inc.®Reg. U.S. Pat. & Tm Off. Alle andere product- of servicenamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. ©2001 Motorola, Inc. Alle rechten voorbehouden. Gedrukt in de V.S.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: gemmar@text100.nl / dennisd@text100.nl

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: ekearins@baltimore.com