Candle biedt directe ondersteuning van IBM z/OS besturingssysteem

Verdere commitment aan IBM-producten met ondersteuning per direct van de nieuwste CICS- en DB2-versies

Nieuwegein / Los Angeles, 23 april 2001 Candle Corporation, een onafhankelijk softwarebedrijf op het gebied van snelle en flexibele eBusiness-oplossingen, is per direct gestart met het bieden van ondersteuning voor IBM s z/OS en OS/390, de besturingssystemen voor de nieuwe eServer zSeries 900 en de S/390. Ook zal Candle per direct oplossings-gerichte ondersteuning bieden voor IBM s nieuwe CICS Transaction Server voor z/OS versie 2 (CICS TS V2) en DB2 Universal Database Server voor OS/390 en z/OS, versie 7.

Volgens Frans Kok, managing director Candle Benelux, moeten klanten van Candle, om concurrentievoordeel te behalen, de beschikbaarheid en prestaties van hun IBM z/OS en OS/390, CICS en DB2 kunnen optimaliseren. "Met ondersteuning vanaf de eerste dag dat deze platforms beschikbaar zijn, verbreedt Candle haar 25 jaar lange commitment om IBM-producten te ondersteunen, wat onze klanten toelaat om toonaangevende e-business oplossingen te implementeren", aldus Kok.

Frans Kok wijst erop dat ondersteuning vanaf de eerste dag voor de meest recente versies van z/OS, CICS en DB2 een elementaire rol speelt in Candle s nieuwe Critical Services Management (CSM)-initiatief. Daarbij staat een bedrijfsbrede aanpak voor systeembeheer centraal. "De CSM-aanpak bepaalt de behoeften en doelen van een klant, analyseert de systeembeheer tools en controleert of de klant de IT-service kwaliteit kan leveren die door haar afnemers wordt gevraagd. Daarna wordt een plan uitgevoerd om de effectiviteit van de beheeroplossingen van de klant te maximaliseren", aldus Kok. "Door het ondersteunen van de nieuwste versies van IBM-platforms kunnen onze klanten profiteren van alle uitbreidingen en innovaties in IBM s bedrijfsbrede e-business oplossingen."

"Candle is al lang partner van IBM en we zijn blij met de voortgaande snelle ondersteuning en het commitment aan IBM s eServer software en prijsinitiatieven", zegt Rich Lechner, vice president Marketing IBM eServers.

Candle-ondersteuning voor IBM Workload License Charge Pricing

Candle bevestigt opnieuw haar commitment aan de nieuwe prijsstructuur van de IBM Worlkload License Charge software voor de CICS, DB2 en IMS oplossingen van het bedrijf. Op grond van het nieuwe prijsbeleid kunnen IBM-klanten een licentie nemen gerelateerd aan de capaciteit van een bepaalde computer en vervolgens betalen op basis van deze gelicenseerde capaciteit. Daarnaast introduceert IBM license management software om het gebruik te volgen en daarover te rapporteren. De Candle Workload License Charge prijsondersteuning zal betrekking hebben op nieuwe contracten en contracten die worden verlengd. Het zal niet gelden voor bestaande overeenkomsten.

Candle Performance en Availability Solutions

Candle s oplossingen die z/OS en OS/390 ondersteunen, evenals de Consulting & Services groep van het bedrijf, zorgen ervoor dat klanten de risico s van beschikbaarheid en prestaties bedreigingen van hun kritische e-business applicaties kunnen beperken. Candle s oplossingen voorzien in een pro actieve benadering van systeemproblemen, door de gebruikers toe te laten deze problemen te localiseren en op te lossen. Bovendien geven uitgebreide analysevoorzieningen gebruikers de mogelijkheid om de diagnose van meer complexe problemen te stellen en ook deze problemen op te lossen. Candle s directe ondersteuning voor z/OS V1R1 maakt deel uit van de ondernemingsoplossingen van het bedrijf, bestaande uit:
* OMEGAMON II® availability en performance monitoren voor MVS, CICS, DB2, IMS, DBCTL, SMS en VTAM
* Automatiserings- en integratieoplossingen die Candle s en andere leveranciersoplossingen versterken.
* OMEGAVIEW® voor 3270, OMEGAVIEW II® for the Enterprise, OMEGACENTER Gatewayä , AF/OPERATOR® en AF/REMOTE®
* DB2-oplossingen inclusief een complete set van DB2 administratieve tools voor SQL optimalisering van catalogiserings- en veranderingsbeheer, en DB2 database en DASD beheer
* CandleNet Command Centerä (CCCä ) availability en performance-oplossingen voor de Parallel Sysplex, CICS, DB2plex, IMSplex en OS/390 UNIX System Services
* CCC Management Pac for MQSeries, de toonaangevende MQSeries beheeroplossing
* CL/SUPERSESSION® for MVS en CL/CONFERENCE® voor MVS sessie beheeroplossingen, waarmee de nieuwe interfaces en diensten voor op VTAM gebaseerde applicaties kunnen worden ontwikkeld. De ondersteuning per direct voor CICS TS V2 omvat:
* OMEGAMON II for CICS

* CCC for CICS.
De ondersteuning per direct voor DB2 Universal Database Server voor OS/390 en z/OS, versie 7 omvat:
* OMEGAMON II for DB2

* CCC for DB2plex.
IBM SystemPac

Bij het upgraden naar een nieuwe versie van z/OS of OS/390 kunnen klanten de volgende Candle-producten, waarvoor zij een licentie hebben, selecteren en deze ontvangen met de zelfde z/OS of OS/390 tapes voor snellere upgrades naar de nieuwe versie:
* OMEGAMON II performance monitoren voor MVS, CICS, DB2, IMS, DBCTL, SMS en VTAM
* OMEGAVIEW II for the Enterprise, de integratiecomponent om informatie van CCC-oplossingen te verbinden met en te onttrekken aan het OS/390 platform
* OMEGAVIEW for 3270, Candle s breed geïnstalleerde op VTAM gebaseerde component voor de integratie van alerts en andere informatie vanuit onderliggende Candle OMEGAMON II producten en andere systeembeheer tools, waaronder automatisering
* De volledige suite van CCC-oplossingen voor het OS/390-platform, inclusief CCC voor Sysplex, CICS, DB2plex, IMSplex en OS/390 UNIX System Services. Met IBM s SystemPac kunnen klanten z/OS of OS/390 ontvangen met oplossingen van derden die al geïnstalleerd zijn. Deze flexibiliteit maakt het makkelijker om van de ene versie naar de andere te upgraden.

Over Candle Corporation

Candle Corporation, gevestigd in Los Angeles, Californië, is met meer dan vijfduizend klanten in 59 landen één van de grootste onafhankelijke leveranciers van software en diensten ter wereld. Candle ontwikkelt en levert meer dan tweehonderd producten en diensten waarmee bedrijven de effectiviteit van hun e-business activiteiten kunnen ontwikkelen, integreren, beheren en meten. Oplossingen van Candle bieden de snelheid en alertheid die een voorwaarde zijn voor het succes van eBusiness.

# # #

Meer informatie:

Frans Kok van Candle Benelux, tel. (030) 600 35 15

(email: frans_kok@candle.com)

of

Harry Scholte van Sterk Werk Communicatie, tel. (010) 456 78 49 / 0650 237979

(email: harry.scholte@sterkwerk.nl)

Meer informatie over Candle Corporation is te vinden op www.candle-europe.com. Ook kunnen vanaf de site gratis trial versies gedownload worden.