Akzo Nobel

Akzo Nobel akkoord met bod op Organon Teknika's diagnostica-activiteiten

Arnhem, 23 april 2001 Akzo Nobel heeft het bod aanvaard dat bioMérieux in februari van dit jaar heeft gedaan op de diagnostica-activiteiten van Organon Teknika.

Akzo Nobel kwam tot dit besluit mede op grond van het positief OR-advies. 'Het is een prima deal voor alle betrokkenen', aldus P.K. Brons, als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Pharma Groep. "Organon Teknika's diagnostica activiteiten hebben door de jaren heen op basis van eigen R&D een sterke internationale positie verworven op specifieke productgebieden. Niettemin miste men de kritische massa in R&D en internationale marketing, nodig voor een leidende positie in deze door vele fusies gekenmerkte bedrijfstak. BioMérieux is een innovatieve speler, achtste op de mondiale ranglijst van diagnostica-ondernemingen. Onze diagnostica-organisatie zal profiteren van de voordelen die aan meer kritische massa verbonden zijn: Het geeft een betere basis voor de toekomst. Een toekomst waarin ook met name onze sites in Boxtel en Durham (US) een belangrijke rol krijgen", aldus de heer Brons.

"Deze overeenkomst stelt Akzo Nobel in de gelegenheid de Pharma-strategie nog verder toe te spitsen op de groei van onze activiteiten in de humane gezondheidszorg, diergezondheid en biofarmaceutische productie," zo voegde de heer Brons toe. Organon Teknika's farmaceutische activiteiten en personeel (400 medewerkers) maken geen deel uit van de transactie en worden overgeplaatst naar Organon, dat zich binnen de Pharma Groep bezighoudt met humane gezondheidszorg.

De overeenkomst is gesloten onder de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de bevoegde instanties in diverse landen.


- - -