PERSBERICHT

Click Commerce smeedt nauwe band met Lincoln Electric

Channel Managementleverancier werkt samen met experts in lastechniek om e-business oplossing te leveren voor concurrentievoordeel

Hoofddorp, 23 april 2001 - Click Commerce (Nasdaq: CKCM), een vooraanstaand leverancier van Channel Managementoplossingen, maakt bekend dat Lincoln Electric Holdings (Nasdaq: LECO) Click Commerce heeft gekozen om een besloten elektronische marktplaats te ontwikkelen waarmee het bedrijf de omzet kan verhogen, kosten kan verminderen en concurrentievoordeel kan creëren. Lincoln Electric ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert wereldwijd lastechnische producten, lasrobots en snij-apparatuur op basis van plasma en zuurstofhoudende gassen.

Met de oplossing van Click Commerce kan Lincoln Electric haar distributiepartners en klanten via Internet pre-sales-, ordermanagement- en after-sales-transacties laten uitvoeren. Deze besloten marktplaats moet Lincoln Electric helpen om haar klantenservice te verbeteren en de merkbekendheid in het distributiekanaal te vergroten.

"Onze nieuwe relatie met Click Commerce is een volgende stap op weg naar een positie als technologisch leider op de markt voor lasproducten en toebehoren," zegt Charles E. Mehlman, Vice President of Information Technology bij Lincoln Electric. "Click Commerce helpt ons om onze doelstellingen te bereiken, namelijk het bieden van de beste klantenservice in de branche en het helpen van onze distributeurs, retailers en verkoopstaf om in de hele wereld transacties uit te voeren met handelspartners."

Lincoln Electric, dat werkt aan een positie van e-business leiderschap in haar markt, wendde zich tot Click Commerce om een systeem te ontwikkelen dat het makkelijker zou maken voor de partners, distributeurs en retailers van het bedrijf om Lincoln's producten te verkopen en te 'servicen'. De Channel Managementoplossing van Click Commerce richt zich op het optimaliseren van de relaties met alle distributiepartners, en op het veranderen van deze relaties van afzonderlijke en beperkte tactische resources tot een geïntegreerd netwerk dat een aanmerkelijk strategisch voordeel kan bieden. De voordelen die Lincoln Electric snel zal zien zijn onder meer toegenomen omzet, verminderde kosten en hogere niveaus van klantenservice.

"De ervaring die Click Commerce heeft met het leveren van concurrentievoordeel aan wereldwijde top-1000-bedrijven wordt verder uitgebreid door onze relatie met Lincoln Electric," zegt Michael W. Ferro, Jr., oprichter en CEO van Click Commerce. "Deze klant is een nieuwe toevoeging aan onze lijst van top-1000-klanten, en versterkt onze leidende positie op het gebied van Channel Management."

Over Lincoln Electric Holdings

Lincoln Electric is wereldwijd toonaangevend in het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van lastechnische producten, lasrobots en snij-apparatuur op basis van plasma en zuurstofhoudende gassen. Lincoln's hoofdkantoor bevindt zich in Cleveland. Het bedrijf heeft fabrieken, joint ventures en allianties in 18 landen en een wereldwijd netwerk van distributeurs en verkoopkantoren in meer dan 160 landen.

Over Click Commerce

Click Commerce (Nasdaq: CKCM) is een toonaangevend aanbieder van Channel Managementsoftware en -diensten die multinationals in staat stellen om via internet met hun handelspartners samen te werken in een besloten elektronische marktplaats. Onder meer American Standard, Black & Decker, Delphi, Emerson Electric, Equistar, Kawasaki, Lubrizol, Mitsubishi, Motorola en Volvo gebruiken Click Commerce oplossingen voor het beheren van hun complexe distributiekanalen. Met haar geïntegreerde e-business platform en bewezen reeks toepassingen, stelt Click Commerce grote ondernemingen in staat om hun merkentrouw, klantentevredenheid en financiële resultaten te verbeteren. Het hoofdkantoor van Click Commerce bevindt zich in Chicago. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Amsterdam, Londen, München en Parijs. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.clickcommerce.com.