Tulip Computers NV

Tulip voldoet aan eisen Euronext met betrekking tot eigen vermogen.

Amersfoort, 23 april 2001

Tulip heeft vrijdag 20 april jongstleden na beurs aan Euronext bevestigd dat zij heeft voldaan aan de eisen van Euronext met betrekking tot haar financiële herstructurering en het daarbij behorende positieve eigen vermogen.

De financiële herstructurering van de onderneming is afgerond met een versterking van het eigen vermogen door de omzetting van schulden. Hierover is overeenstemming bereikt met Koninklijke Begemann Groep N.V. en NMB Heller N.V. voor de onderhandse plaatsing van 60 miljoen aandelen tegen een uitgiftekoers van Euro 0,455 per aandeel. De onderhandse plaatsing wordt - na overleg met Euronext Amsterdam - geëffectueerd in twee gedeelten, te weten een eerste tranche van 45 miljoen aandelen, die heden werden uitgegeven en geplaatst, en een tweede tranche van 15 miljoen aandelen, die worden uitgegeven nadat een daartoe noodzakelijke statutenwijziging tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal is geëffectueerd. Het plaatsingsbericht zal zo spoedig mogelijk worden uitgebracht, waarbij toelating tot de notering voor de nieuw uitgegeven aandelen bij Euronext Amsterdam zal worden aangevraagd. Het totaal aantal geplaatste aandelen bedraagt alsdan 101.159.042. Een en ander zal naar verwachting eind mei-begin juni zijn afgerond. Hierdoor stijgt het eigen vermogen van negatief Euro 8,8 miljoen naar positief Euro 18,4 miljoen. De solvabiliteit van de onderneming komt daarmee uit op 30%.

Tulip Computers (Tulip) is een internationale IT leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT gebruiker. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Marloes Withagen
Postbus 150
3800 AD Amersfoort
Nederland
Tel: + 31 - (0)33 - 45.49.482
Fax: +31 - (0)33- 45.49.499
E-mail press@tulip.com
Internet www.tulip.com