Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Bericht voor vervoerders binnen het compartiment noord 1

Elk voertuig bestemd voor het vervoer van vee (niet zijnde paarden), mest van vee en pluimvee, rauwe melk, diervoeders (niet zijnde petfood), respectievelijk destructiemateriaal dient te worden voorzien van een sticker. Binnen het eigen compartiment is het toegestaan dit gestickerde transportmiddel, voor het daarvoor bestemde doel, te gebruiken. Eventuele uitzonderingen staan vermeld in de geldende regeling. Met ingang van 27 april zal er gecontroleerd worden op de aanwezigheid van de vervoersstickers op de gekentekende bovengenoemde voertuigen binnen compartiment Noord 1.

Vanaf 25 april zullen vervoersstickers voor de gekentekende transportmiddelen beschikbaar zijn op de hieronder genoemde adressen.

Adressen waar de stickers verkrijgbaar zijn
De stickers kunnen worden afgehaald bij de volgende uitgiftekantoren:

RDW kantoren vanaf 25 april op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Keuringsstation NieuwegeinHollandhaven 113433 PD Nieuwegein

Keuringsstation AmsterdamTijnmuiden 11046 AK Amsterdam

Keuringsstation ZwijndrechtZoutverkopersstraat 43334 KJ Zwijndrecht

Keuringsstation SchiedamCalandstraat 973125 BA Schiedam

Keuringsstation WaddinxveenCoenecoop 2902741 PL Waddinxveen

Rijkswaterstaat kantoren hiervoor geopend op 25 en 26 april

Rayon HaarlemmermeerNieuwe Meerdijk 4651711 PA Badhoeverdorp Opslagterrein RWSWestwerf 211911 JA Uitgeest
Steunpunt WognumNieuweweg 24b1687 BA Wognum

Op 30 april, Koninginnedag zijn bovenstaande kantoren gesloten.

Wat moeten de vervoerders meenemen?

* Het rijbewijs.

* Kentekenbewijs van het transportmiddel.

* Het chassisnummer van het transportmiddel dient herkenbaar te zijn / bekend gemaakt te worden. De aanmelder is hoofdelijk aansprakelijk voor de juistheid van de opgegeven transportmiddelen en de bijbehorende gegevens. Het is niet noodzakelijk het transportmiddel mee te nemen naar het uitgiftepunt. In verband met de te verwachte toeloop op de uitgiftepunten, kunnen wachttijden ontstaan. Daarvoor wordt begrip gevraagd.

Vragen
Voor vragen over het gebruik van de vervoersstickers kunnen vervoerders bellen met het MKZ Informatie- nummer 0800-1556.

De controles
Gedurende de looptijd van de bestrijding van het MKZ virus dient u rekening te houden met controle van de transportmiddelen. De controle kan op verschillende momenten en op verschillende locaties plaatsvinden. Er zal onder andere worden gecontroleerd bij laad & lospunten, wegafritten en op bedrijven. Om deze controles snel te kunnen laten plaatsvinden is ook de goede herkenbaarheid van het transportmiddel middels de vervoerssticker(s) van groot belang. Hierbij rekenen wij op uw medewerking